Първата в света евтаназия на дете.

• 53 334
  • 677
  •   1
Отговори
# 60
Що бе, на няколко пъти съм го чувала от няколко жени, около 7 сантиметра разкритие.

# 61
  • София/Севлиево
...То дори в будно състояние "няколко минути" траят съвсем различно от първо и трето лице. Час с любимия е секунда, час по география в петъчен следобед трае малка вечност...
И минута с нечовешки болки е като години.
Чувала ли си как болен в това състояние се моли да му помогнат да умре? Дано никога не ти се случи, но явно не си щом ги плещиш такива.

Нали това писах и аз-накрая мама със сълзи на очи се молеше да и дадат нещо, толкова много я болеше...По принцип рядко говоря за това, но не го пожелавам на никого да го преживее...

# 62
  • София
Сирен, разбирам тезата ти, но и ти самата каза, че начинът за настъпване на смърт е практически без значение за това какво и как ще се случи с мозъка.
това, което казваш е рисуване на дяволи по стените. и вероятно е причината за страх от смъртта.
а предполагам знаеш, че LSD прави с мозъка неща, които може да са много яки, а може и да са най-бруталния кошмар.
по тази причина да дадеш LSD на терминален, е като гавра с труп.

# 63
Що, ЛСД в последния момент май са взимали доста, вкл. откривателят, а и Тимъти Лиъри доколкото знам.

Мисля, че начинът на настъпване на смъртта НЕ Е без значение. Важно е с какво съзнание се подхожда. Може да е направо ключово. А ако знаеш, че сам си причинил смъртта, това няма как да не ти промени отношението драматично.

А относно детската евтаназия...там е малко наклонена плоскост. Отначало се тръгва от идеята за непоносими болки, после се стига до по-мъглявата идея "качество на живот", което е съвсем субективно мерило. Само да не стигнем накрая до евтаназия на леко дефектни дечица, примерно по-тежки случаи на Даун и подобни.

Вече писах, за мен това е вид Облог на Паскал. Нещо, за което няма смисъл да се рискува.

# 64

А относно детската евтаназия...там е малко наклонена плоскост. Отначало се тръгва от идеята за непоносими болки, после се стига до по-мъглявата идея "качество на живот", което е съвсем субективно мерило. Само да не стигнем накрая до евтаназия на леко дефектни дечица, примерно по-тежки случаи на Даун и подобни.

Тук съм съгласна с теб.

# 65

Или да се стигне до доброволна евтаназия(самоубийство), по лично усмотрение, без да е налице болест или недъг.

# 66
Фантазирате вече.

# 67

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/11/netherlands-sees-shar … ng-euthanasia-du/

Съвсем реално си изглежда- веднъж като влезе в културата, накрая ще стане като древен Рим- стегне те шапката и си режеш вените.

В Япония самоубийството също все още се смята за добър изход от живота, дори достоен един вид.

# 68
  • София
стига, де. става въпрос за евтаназия при състояние несъвместимо с живота.

а ако просто искаш да се самоубиеш, никой не може да те спре така или иначе.

Мисля, че начинът на настъпване на смъртта НЕ Е без значение. Важно е с какво съзнание се подхожда.
едно камикадзе с какво съзнание подхожда?
рай пълен с девици.

# 69

Представяш ли си да избереш евтаназия с идеята, че ще се отървеш леко и безсъзнателно и в един момент да разбереш, че си направил огромна грешка и си заключен в главата си, на първия ред на филма на живота ти. И има вариант преживяването да е дори по-неприятно от месеци болки. Мозъкът е креативен, може да те накара да изпиташ много неща съвсем реалистично. Включително и да не спрат болките.
След като си избрал евтаназията значи хич не ти е леко и мисълта за нови мъки, ограничени във времето не биха могли да те разколебаят, още повече че те са хипотетични, тоест може и да не се случат.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/11/netherlands-sees-shar … ng-euthanasia-du/

Съвсем реално си изглежда- веднъж като влезе в културата, накрая ще стане като древен Рим- стегне те шапката и си режеш вените.

В Япония самоубийството също все още се смята за добър изход от живота, дори достоен един вид.
И пак са 100 милиона. Следователно не е ЧАК такава епидемията от самоубийства в Япония. Там имат по-различно схващане за йерархия и чест и тяхното сепуко няма как да бъде разбрано от европееца.

# 70
Оставете физически здравите самоубийци на мира, темата не е за тях.  Rolling Eyes

# 71
И 200 милиона да са японците, проблемът не е в загубата на бройка, а в загубата на някои идеи за това какво е човек, защо е на света, вселената и всичко останало.

Вайс, никой не играе лотария, в която има шанс да загубиш. Дори да е минимален.

# 72
Много съм съгласна със Siren! Времето е толкова относителна величина. Секунди агресия могат да се сторят като минути на потърпевшия. На репетиции времето едва се тътри. На сцената минава толкова бързо като един миг. Затова съм против евтаназията. Не знаем какво се случва в съзнанието на умиращия. И преди някой да ме обвини, че не знам какво е - знам, била съм свидетел.

# 73
  • София
е там е работата.
била си свидетел, не преживяла го.

Сирен е права в това, че рискът се крие във фразата "не се знае какво и как".
но правото на избор на терминален...

# 74
  • Под гъбата
Когато излъчиха това предаване бях потресена! После реших, че ако някога стигна до там искам да имам право на такъв избор! http://play.novatv.bg/programi/nichiya-zemya/668475

Общи условия

Активация на акаунт