Първата в света евтаназия на дете.

• 53 293
  • 677
  •   1
Отговори
# 180
Просто е отвратително да има място, където хората да отиват, за да ги убият, ако ще да са подписали един тон формуляри и обстановката да е лукс. И като гледах филма на Тери Пратчет пак така видях. Това не е водопроводчик, не може да бъде "услуга". Прекалено е извратено да има такъв пазар и такива услуги.

Много погрешно гледаш на проблема. Не е услуга и не е лукс, а спасение от болка и унижение.

Точно си е услуга. Първо е много скъпо, хиляди евро да се възползваш от услугите на клиники като Дигнитас и Екзит. Второ, част от  "пациентите " им въобще не са и толкова болни, та смъртта да е спасение - просто избор на услуга, която се предлага - да те убият легално в контролирана среда по твое решение.
И трето - Швейцария май ще спре това нещо, защото се превръща в туризъм на смъртта.

Що за свят е това? Егати антиутопията.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 20:02 от Iris04

# 181
  • инфантилно и разглезено хлапе
Просто е отвратително да има място, където хората да отиват, за да ги убият, ако ще да са подписали един тон формуляри и обстановката да е лукс. И като гледах филма на Тери Пратчет пак така видях. Това не е водопроводчик, не може да бъде "услуга". Прекалено е извратено да има такъв пазар и такива услуги.

Много погрешно гледаш на проблема. Не е услуга и не е лукс, а спасение от болка и унижение.
Умишленото убийство на хора от лекари не може да бъде спасение от каквото и да било. Спасението е медицината да ги лекува и да им помага до край.

-------------

Освен да му пожелая на въпросния потребител,съдбата да го вкара в подобен филм,пък белки вдене за кво иде реч..Лоша съм,знам. Sunglasses

Какво очарователно и мило пожелание. Е тогава дано съдбата да ти въздаде в троен размер всичко онова, което ми го пожелаваш.

# 182
Абе вие добре ли сте? Какво пожелаваш ти, само защото някой не е съгласен с тебе, как въобще се осмеляваш да напишеш такова нещо.

Я прочетете повече  - хора в клинична депресия, психически болни, може и под натиск са убивани в такива клиники, защото законът го позволява. Тепърва ще затягат мерките и необходимостта от лекарско заключение, че смъртта ще настъпи до месеци. Кой лекар може да даде такова, да не е господ или нострадамус.

Това е толкова порочно, че няма накъде повече и се практикува години наред. Искате да има такива места навсякъде ли? .

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 20:12 от Iris04

# 183
Абе вие добре ли сте? Какво пожелаваш ти, само защото някой не е съгласен с тебе, как въобще се осмеляваш да напишеш такова нещо.

Я прочетете повече  - хора в клинична депресия, психически болни, може и под натиск са убивани в такива клиники, защото законът го позволява. Тепърва ще затягат мерките и необходимостта от лекарско заключение, че смъртта ще настъпи до месеци. Кой лекар може да даде такова, да не е господ или нострадамус.

Това е толкова порочно, че няма накъде повече и се практикува години наред. Искате да има такива места навсякъде ли?

Исвкаме да имаме избор да умрем достойно и безболезнено. Не искам да е луксозно. Искам просто да имам избор.

# 184

Защо?
По-добре ли е нямаш такава опция и да трябва да прибягваш до методи като хвърляне под влак,скачане от висок етаж и прочее,които доста пъти се оказват несполучливи,хората осакатяват и тогава ада става още по-голям
Ако ти искаш да умреш,но те е страх да сама да си поставиш инжекцията,а аз имам легалното законово право да го направя,и ти опреш до мен,това няма ли да бъде платена услуга?
Хич не е извратено.
Значи може да наемаме гримьори,организатори и прочее за погребенията/финалното изпращане/,но е извратено да имаме право на класен и достоен финал?
Място където можеш да приключиш житейския си път достойно с чест,без да ти се налага се разкапваш в собствените си изпражнения години наред ..

Ти остави,че съм го написала ами и го мисля.Мое право.Добре,зле..Вече казах..Лоша съм Laughing

# 185
  • София
абе, то, ще се хвърлиш под влак, ако си на крака, а хората искат да умрат, когато вече са на легло и под силни опиати и вече работата е заникъде.
Психично болните винаги са много изобретателни, когато искат да се самоубият и обикновено са доста добре физически.

# 186

Какво очарователно и мило пожелание. Е тогава дано съдбата да ти въздаде в троен размер всичко онова, което ми го пожелаваш.
Няма как.. Laughing
Вече погребах всички,минах през пътя през който любимите същества страдат,а аз не можех да направя нищо,освен да се моля за смъртта им.Освен аз да се гътна..Ама пък тогава няма изобщо да занимавам никого с евтаназията си,щото мога да се самоубия и самичка..Дори напълно неподвижен да е човек,има начин да се отърве от тялото си.

# 187
Гадно, но живот в мъки, не е живот, а ад. Не знам дали бих се съгласила за моето дете, но ако знам, че страда и няма и половин процент надежда.. може би бих го обмислила. Но, дори не искам да си представям, че ми настръхва всичко Sad

# 188

Няма как.. Laughing
Вече погребах всички,минах през пътя през който любимите същества страдат,а аз не можех да направя нищо,освен да се моля за смъртта им.Освен аз да се гътна..Ама пък тогава няма изобщо да занимавам никого с евтаназията си,щото мога да се самоубия и самичка..Дори напълно неподвижен да е човек,има начин да се отърве от тялото си.

Някои хора не могат чисто физически, а тези които могат имат нужда от подкрепа. Нагълтването с хапчета (ако ги имаш) не винаги води до безболеснена смърт.

# 189
Мдам..Ама аз това казах..Че и в такова безпомощно състояние човек може да приключи с тялото си
Всъщност тези които се занимават с по-сериозна медитация,знаят колко е опасна,и как ако си некадърен и невеж,има голям риск да те намерят "ненадейно починал по време на сън".

Всъщност,вярвам,че някой ден,хората ще се учат как да умират,точно както сега се учим да плуваме,караме колело и т.н.

# 190
Мдам..Ама аз това казах..Че и в това състояние човек може да приключи с тялото си
Всъщност тези които се занимават с по-сериозна медитация,знаят колко е опасна,и как ако си некадърен и невеж,има голям риск да те намерят "ненадейно починал по време на сън".

Аз изпитвам ужас от смърта и за мен най-прекрасния край би бил в съня. Не искам да усещам нищо. Ако страдам от болки искам да заспя и да не се събудя. Била съм под упойка два пъти и ми се струва ОК.

# 191
Мдам..Ама аз това казах..Че и в това състояние човек може да приключи с тялото си

Аз изпитвам ужас от смърта и за мен най-прекрасния край би бил в съня. Не искам да усещам нищо. Ако страдам от болки искам да заспя и да не се събудя. Била съм под упойка два пъти и ми се струва ОК.
При дълбока медитация чувството е като потъване и реене  едновременно.
Но ако не правиш нещата правилно,можеш така да се зарееш нанякъде,че изобщо повече да не се върнеш в тялото си..
На мен ми се е случвало два пъти,като единия беше много сериозно,но за късмет не бях сама,имаше човек с мен,та ето още съм на Земята..

# 192
  • София
сега остава да обясниш как се медитира дълбоко в нечовешка хронична болка.

# 193
Аз съм нервак и подобно нещо не може да ми се случи.
А при болка пък съвсем.

# 194
сега остава да обясниш как се медитира дълбоко в нечовешка хронична болка.

А,това не знам!
Не съм медитирала в "дълбока нечовешка болка",но предполагам все ще намери пролука..
Освен това..Веднъж стигнеш ли фазата,не усещаш никаква болка,дълбоката медитация не е като обикновеното седене в лотус и "ом"..
Но виж,как да игнорираш болката за да започнеш и "потънеш",не съм пробвала..
Хубаво ме подсети,аз съм с болезнен цикъл,другия месец ще почна с упражненията.

Общи условия

Активация на акаунт