Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 195
  • 856
  •   1
Отговори
# 615
Водата,в която сте варили царевица или паста се ползва успешно като подхранващ тор за стайни растения  Peace
Често срещам този съвет, затова ще пиша от собствен опит.
Във водата за паста или картофи (също често включвани в списъка) се добавя сол. Солта не влияе добре на цветята - изпробвано. Едва не ги унищожих!

# 616
Моля дайте някакъв съвет за почистване на вана, без да ми окапва ръката от търкане? Grinning

# 617
  • WonderLand
Моля дайте някакъв съвет за почистване на вана, без да ми окапфва ръката от търкане? Grinning

От какъв материал е и колко е замърсена?

# 618
Моля дайте някакъв съвет за почистване на вана, без да ми окапва ръката от търкане? Grinning

От какъв материал е и колко е замърсена?

Ха сега де, ами от акрил мисля, стандартна newsm78 Замърсяванията са от сапунената утайка, леко като оранжевеещи следи има на места. Търкам с препарат за вани и мивки обаче пак не е идеално.

# 619
С какво мога да махна жълтите петна под мишниците на бели блузи-от ролки против изпотяване са?

# 620
  • оттам, откъдето започва България
В темата за перилните препарати препоръчват да се обработи мястото с препарат срещу котлен камък и тогава да се пере.

# 621
С какво мога да махна жълтите петна под мишниците на бели блузи-от ролки против изпотяване са?
Вчера тествах върху една бяла тениска с препарат за баня от ДМ.Перфектен резултат.

# 622
Вчера тествах върху една бяла тениска с препарат за баня от ДМ.Перфектен резултат.
Може ли снимка на препарата?Ще се получи ли на цветни дрехи?

# 623
  • В страната на мечтите

Аз ползвам Цилит Банг и съм супер доволна  Peace

# 624
Персил - прозрачния - намазваш и след 20 мин минаваш с гъба.
Белина - заливаш и след време изплакваш. Някой по-напред в темата беше споделил опит - пробвах - ваната се изчисти идеално. Неудобство - трябва да се направи когато отсъствате от дома - около 2-3 дни, мирише доста, а и на белината и трябва време да си свърши работата. Аз залях обилно с почти 1л. белина и 3 дни след това изплакнах.
Саво за мухъл - също върши работа, особено за почернели фуги, стават като нови, но пак при по-дълго отсъствие от дома пръскам. Банята ми има  прозорец, оставям го отворен за да се проветрява.

# 625
  • WonderLand
И аз тъкмо щях да пиша че с белина става стига да не е мрамор или керамика. Акрилната вана чистя като хубаво напоя парцали с белина и ги намятам върху повърхността на ваната. Държа така час -два и плакна. Ако има нещо останало търкам с лимонов сок и малко сода.

# 626
  • до най-прекрасния мъж
А кой е прозрачният Персил? Или може би се има предвид препаратът на Перилис, който също е прозрачен? Аз чистя от години с Перилис, доволна съм.

# 627
За вана не знам, но за следи от вода е банята и наслагвания на котлен камък пръскам/мажа с пулирапид, мисля че го има в повечето големи вериги, може да видиш дали става за акрил, че изхвърлих шишето. С него изчистих и една кана, която беше с много стабилен котлен камък на дъното, който не се трогваше от никакви оцети и лимоненени киселини. За около час ми разяде почти целия камък отвътре, без да я нагрявам даже.

# 628
  • Countryside
Аз чистя с Фрош, сода актив.
Ваната е бял акрил и се чисти перфектно без никакво търкане.

# 629
  • Благоевград
Здравейте! Върху покритието на ютията ми има власинки от дрехи, как мога да ги премахна?
Ето тази е моята
http://www.technopolis.bg/bg/Irons/Iron-PHILIPS-GC3821-70/p/833599

Общи условия

Активация на акаунт