Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 119
  • 856
  •   1
Отговори
# 780
Лепило от дограмата с памук с олио пробвай, по принцип така махам лепило.

А за препарата за котлен камък за тениски - става ли и за цветни, някой пробвал ли е? newsm78
Няма проблем с цветното. Сапун са петна също помага, най-добре комбинация и на ръка да се разтърка малко.

# 781
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
b]Lirena[/b], моята е резида, но пък плочките и теракота са ми тъмнокафяви. Хамалогията наистина е голяма. В момента живеем само с моя мъж и постоянно вървя след него и подсушавам с попивателна кърпа, ето, като тези: http://www.preparati-pochistvane.com/pochistvashto-oborudvane/50 … rpa-shvamtuh.html.
Ако съм излязла преди него за работа и той е минал през банята, като се прибера не ми се гледа на какво прилича мивката.
Е, като дойдат децата на гости пак се старая, но колкото мога, по-важно ми е на тях да обърна внимание и на внучето. Иначе само в банята трябва да стоя.  ooooh!
Дидка, у дома е същата история. ММ що годе се старае да попива, но след синът ми като вляза, направо ми се реве ooooh! Всичко е в пръски, петна, пода също - ако не се забърше, остават едни огромни петна в/у теракота, който също е кафяв Mr. Green
А, ако има пръски от пяна върху теракота, след подсушаването остават пак някакви петна.  #Crazy
Засега ще я караме така.  Laughing
Ако открия за почистване нещо мързеливо ще пиша.  Peace

# 782
И аз също ще пиша, ако изнамеря нещо мързеливо и ефикасно Peace

# 783
  • Варна
Лепило от дограмата с памук с олио пробвай, по принцип така махам лепило.

А за препарата за котлен камък за тениски - става ли и за цветни, някой пробвал ли е? newsm78

Става да ,но ако е наслоен стика може да се наложи неколкократно третиране.

# 784
  • WonderLand
Петната от кръв излизат без проблем ако се изперат на ръка със студена вода и малко сапун. Ако е престояло петното обаче се налага процедурата да се повтори. Точлината запечатва кръвта.

# 785
Момичета, аз пак да помрънкам Embarassed
Правихме ремонт в хола. Обаче забелязах, че при боядисването на стените,  майсторите не са "отсекли" съвсем равно тавана от стената. Какво имам предвид- таванът е бял, а стените са светлосиво-синьо. Точно там, където се свързват стената и тавана  - линията на стената не е съвсем равна - вижда се бяло. Всъщност те първо боядисаха тавана и малка част от стената под него с бяла боя. Вероятно  при нанасянето на  цветната боя, не са "отсекли" съвсем права и равномерна линия и се вижда по малко бяло тук- там.
Не знам дали се справих с обяснението така, че да ме разберете, но моля за съвет как да го оправя, без да наклепя с цветна боя тавана.

# 786
  • София
Момичета, аз пак да помрънкам Embarassed
Правихме ремонт в хола. Обаче забелязах, че при боядисването на стените,  майсторите не са "отсекли" съвсем равно тавана от стената. Какво имам предвид- таванът е бял, а стените са светлосиво-синьо. Точно там, където се свързват стената и тавана  - линията на стената не е съвсем равна - вижда се бяло. Всъщност те първо боядисаха тавана и малка част от стената под него с бяла боя. Вероятно  при нанасянето на  цветната боя, не са "отсекли" съвсем права и равномерна линия и се вижда по малко бяло тук- там.
Не знам дали се справих с обяснението така, че да ме разберете, но моля за съвет как да го оправя, без да наклепя с цветна боя тавана.

Мързяло ги е да лепят хартиена лепенка, ли?
Освен да сложите от стиропорните корнизи....май можеха да се боядисват

# 787
Не знам защо, явно разчитат на точна ръка, но не е съвсем ОК на места. Ако не се загледаш, не е нищо фрапиращо, но на мен всяка дреболия ми боде очите.
Не знам ако сега залепя хартиено тиксо, дали няма да сваля латекса? Защото, ровейки цял ден по форуми, четох и за такива неприятни изненади ooooh!

# 788
  • София
Не знам защо, явно разчитат на точна ръка, но не е съвсем ОК на места. Ако не се загледаш, не е нищо фрапиращо, но на мен всяка дреболия ми боде очите.
Не знам ако сега залепя хартиено тиксо, дали няма да сваля латекса? Защото, ровейки цял ден по форуми, четох и за такива неприятни изненади ooooh!

Трябва да вземеш специална за отсичане, различна е от простото хартиено тиксо. Каква ти е идеята, още една ръка?

# 789
Има риск да се отлепи латекс на места, затова не ти предложих хартиеното тиксо.

# 790
Не, не още една ръка, искам да мина само тази част, която е около 2-3 см. под тавана. Боядисвайки стените с мечето,  оставиха около 3-4 см. небоядисано отгоре( непосредствено под тавана), което после минаха с четка и вероятно затова не е съвсем добре. И се чудя аз с какво да мина сега. Не е фрапантно, но мен ме дразни ужасно и все там гледам.

# 791
Аз още не съм изчистила сттола от фулмастера  Grinning ама днес направих друго  Confused  Пуснах бяло и го пуснах на 6о градуса.Сложих си един суитчър бял със как да го опиша  newsm78 ...залепени емблеми на него ,ама след прането ,половината картинка се изтърка и стана грозно,как да махна и другата част от картинката,че е и доста големичка.

# 792
Повече време ще отделите за търсене на специални тиксота и последващо облепяне, отколкото ако просто минете малките петънца на око с обикновена детска четка за рисуване. Или с приложена пластмасова линия между тавана и стената до нужните места.
как да махна и другата част от картинката,че е и доста големичка

До колкото знам това няма оправия. Или го оставяте за домашен или перете всеки ден по няколко пъти, докато не опада (ако опада) всичко от него.

# 793
Отсича се само на ръка, никакво тиксо  Peace. Корекцията направи с четка за рисуване, плоска.

# 794
И аз така мисля - имам няколко четки за рисуване и сега започвам.
После ще пиша за резултата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт