Кое име от трите да избера за момиченце ?

• 10 208
  • 92
  •   1
Отговори
  • Sofia, Младост 3
Здравейте, още съм в начална бременност, но ми е интересно и си размишлявам върху евентуални имена за бебето. За момченце е измислено отдавна . За момиченце - обмисляхме Изабел, Ева, а отскоро в главата ми се върти едно име , което съчетава имената на баба ми ( Роза ) и тези на майка ми (Анна)  и свекърва ми (Ана) - Розана . Никой не ме кара насила да кръщавам детето си на него, дори и не сме разговаряли на тази тема, просто на мен ми харесва идеята , а и името. Интересно ми е как би се приело ? И кое от трите / или никое / всъщност харесвате ? Пускам и анкета , за да е по-лесно.
Редактирам се и добавям и предложението на таткото - Зара, което аз все още не мога да харесам напълно, но със сигурност искаме не много традиционно име, така или иначе.

# 1
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Зара и Ева ми харесват от изброените.Това Розана е ммммм......не не ми харесва изобщо  #Crazy

# 2
  • Пловдив
И на мен Розана не ми харесва, Изабел - също.
От изброените бих избрала Ана. Но аз съм си традиционалистка. Wink

# 3
Анна. Класическо име, което никога няма да остарее и да излезе от мода, международно е, подхожда и на малко дете (Ани), и на зряла жена, има си и имен ден даже. А и ще направиш две баби щастливи като бонус.  Laughing
Розана звучи като героиня от латиносериал. Ева е хубаво, но не по-хубаво от Анна. Зара е... Абе, кофти асоциации ми предизвиква, няма да уточнявам защо.

# 4
  • Майна Сити
Розана абсурд Stop
След като искаш да е нещо на бабите, защо не го направиш "по-цветно"? Цветана например. Роза (нали е цвете) + другата баба Ана  Wink Пък и именния ден се запазва.

Просто имам една позната с името Розана, а тя е ромка и някак си веднага свързвам името с нея...

# 5
На мен Розана ми харесва.

# 6
  • Sofia, Младост 3
Не искам да бъде Анна - първата причина е , че само Анна не ми звучи близо до сърцето, все едно не е име за моето дете, а втората е , че името за момче - Николай , е името на баща ми . Не искам , ако евентуално имам две деца, и двете да са кръстени на моите родители. Ана съвсем не ми харесва. Но в името Розана ми звучи вече красиво, иначе ми е недостатъчно.

# 7
  • Телиш/Плевен
Само Ева ми допада от изброените. bouquet

# 8
Зара е любимото ми женско име, за него гласувах Simple Smile

# 9
Харесва ми Ева.
Розана изобщо не ми звучи добре.

# 10
  • Варна
Само не Изабел. За българче ми звучи изключително префърцунено. Останалите три са ОК, все пак гласувах за Ева.

# 11
Ева е най-хубавото за мен.  Peace

Ана и Анна наистина са хубави класически имена, но толкова преекспонирани вече, че на мен ми звучат безлично. Все пак Ана с едно Н по ми харесва, защото го свързвам с Ана Каренина.

Изабел става, на мен ми е ОК. Виж, Зара не ми харесва  Confused

# 12
Глас за Ева...

# 13
Само Ева ми допада от изброените. bouquet
И на мен

# 14
Анна е най-красивото име за момиче, според мен. Класика, непреходност, нежност и сила - това излъчва.

От всички изброени в анкетата, бих избрала Зара. Другите звучат като от треторазряден латиносериал.

Общи условия

Активация на акаунт