Кое име от трите да избера за момиченце ?

• 10 224
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Харесва ми Розана, но бих предпочела само Роза (ясно, че така ще е само на едната баба, но и иначе не бих предположила, че има общо и с други имена).
Изабела ми е много любимо, въпреки че липсата на  -а ме дразни звуково.
Зара е далеч от приятните ми имена.
Ева - бива в общи линии...

Ще гласувам за Розана.

# 61
Анна и Ева са имена, които до последно обмислях с моето дете. В крайна сметка избрах друго, но единствената причина да отпадне Ева е, че имаме няколко Еви в обкръжението. Иначе без колебание щеше да е то. Съответно и тук гласувах за Ева.

Зара и Розана не ми харесват. Изобщо не харесвам имена, съдържащи З. Не е приятен звук. Конкретно Зара ми е особено неблагозвучно.

# 62
От изброените само Розана ми се струва по-интересно, но може би някое друго производно от "роза" би звучало по-добре - Розалия, Розалина, Розали примерно.

# 63
  • Sofia, Младост 3
А какво мислиш за Мира?
Ами...нищо. Не е име, което бих използвала за свое дете, но и не е лошо по принцип. Просто не усещам нищо като го произнасям.

# 64
Само Ева ми допада от изброените. bouquet
От трите нито едно,това не са традиционни Български имена.Бих избрала наше име българско Мария,Магдалена,Николина,Дияна красиви имена.
Ти наистина ли си мислиш, че твоите изброени имена са български? newsm78

# 65
Бих се спряла на Розалина. Розана не ми харесва. Другите пък изобщо не ми харесват.

# 66
От изброените Ева.
ИзабелА -галено Изи. С "А" накрая, иначе и на мен ми е префърцунено. Розана - звучи сериалско Simple Smile. Зара-асоциациите с марката за мен са неизбежни.

# 67
  • Countryside
От мен глас за Ана или Ева. Другите имена не ми харесват като звучене и честно си представям цигане като чуя Роза, Розана, и производните им. Зара нашумя напоследък, но освен че звучи странно е и марка дрехи, трябва да ми платят за реклама ако си кръстя детето Зара  Laughing  Изабел е хубаво, но не и с бг фамилия. Макар че имам позната Изабелла, не ми звучи добре с фамилията, а и това двойно "л". Rolling Eyes

# 68
Аз обмислям името Изабела ако моето дете е момиче. Напоследък много ми харесва Ана също.
За момиченце имам мното варианти, ама за момче нито един. Как измисляте имена за момчета бе мами? И то да не са тривиални,скучни и еднообразни като-Кристиян, Георги,Иван, Димитър, Александър, Павел например.newsm78 мисля, мисля, не сгигам до такова име.
 Калоян е единственото,които ми харесва, но вече е толкова често срещано и всяко второ момченце носи това име.
От тук посочените само Изабел ми харесва, но предпочитам варианта му с а.
Женските имена от сорта на Изабел, Ел, Алис, Елен, без а накрая са ми малко странни.
Розалия ми харесва много например.
Зара никога не ми е допадало.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 13:37 от Miss_Bingley

# 69
  • Countryside
Аз обмислям името Изабела ако моето дете е момиче. Напоследък много ми харесва Ана също.
За момиченце имам мното варианти, ама за момче нито един. Как измисляте имена за момчета бе мами? И то да не са тривиални,скучни и еднообразни като-Кристиян, Георги,Иван, Димитър, Александър, Павел например.newsm78 мисля, мисля, не сгигам до такова име.
 Калоян е единственото,които ми харесва, но вече е толкова често срещано и всяко второ момченце носи това име.
От тук посочените само Изабел ми харесва, но предпочитам варианта му с а.
Женските имена от сорта на Изабел, Ел, Алис, Елен, без а накрая са ми малко странни.
Розалия ми харесва много например.
Зара никога не ми е допадало.
За момче аз бях измислила Климент, тука ме оплюха в една тема че било старовремско.
Иначе хубаво е Михаил, Ангел, Матей, Никола, наскоро се запознах с близначета Сава и Тома. Има хубави имена за момчета, не може всички да са Георги, Александър и Кристиян. То май като се наложи да мислиш за определен пол, повече харесваш имена от другия   Laughing

# 70
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Кирил  Mr. Green

# 71
  • Нейде из лудите гори...
Офтопик ама мъжките ми фаворити са Искрен, Траян, Явор. Всичките такива , които познавам са около 30 годишни.

# 72
Е, да се върнем на темата.
Просто споделих, много е труден избор на мъжко име и тъй, като авторката каза,че имат вариант, ние сме обратното.
От предложените мъжки имена, нищо лично, но аз не харесвам нито едно, само Ангел и Николай, и то защото баща ми и брат ми се казват така.

# 73
  • Нейде из лудите гори...
Така, така Simple Smile

На първата ни дъщеря избрахме името много рано, на втората след като се роди  Mr. Green

Около авторката има ли развитие?  Rolling Eyes

# 74
  • Sofia, Младост 3
Не, имам си дилема все още, но сега по-скоро не харесвам никое от предложените от мен имена.  Crazy Прокрадва ми се идея за Катерина, красиво име е, но не мога да кажа със сигурност, уж бягах от традиционните... Но пък седи добре до Никола/Николай, както ни е мъжкото име. Скоро поне ще разберем пола и ако не е момиче този път така ще ми олекне  Laughing От толкова много имена се замайвам.

Общи условия

Активация на акаунт