Кое име от трите да избера за момиченце ?

• 10 338
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Нашата дъщеря е Катерина.Аз избрах името,не е кръстена на никого,има имен ден,на което аз много държах и не на последно място за мен е много красиво име.  Heart Eyes

За момче от години знам,че искам да е Александър,изобщо не ме вълнува колко хора са казват така. Живот и здраве,ако има 2 и е момче де.

Еva при теб малко като нероден Петко ( не го казвам с лоши чувства) , но нека това детенце да ви се роди,да ви е живо и здравичко, пък после мисли име за 2-то дете,може да ви е писано само щерки да имате. Идеята е,че ако разберете,че ще имате момиченце,не избирай името според това как би стояло до името на евентуален ваш бъдещ син.Дано не съм те обидила нещо,просто мнение. Hug

# 76
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Цитат
Еva при теб малко като нероден Петко ( не го казвам с лоши чувства) , но нека това детенце да ви се роди,да ви е живо и здравичко, пък после мисли име за 2-то дете,може да ви е писано само щерки да имате. Идеята е,че ако разберете,че ще имате момиченце,не избирай името според това как би стояло до името на евентуален ваш бъдещ син.Дано не съм те обидила нещо,просто мнение. Hug

Напълно подкрепям  Peace

# 77
  • Sofia, Младост 3
Аз името за момче няма да го сменя, а момичешки харесвам много, затова и не виждам защо да не избера някое, което ще си подхожда с Никола/Николай, ако изборът ми е сведен все до приятни за мен имена. Дори не разбирам логиката защо да НЕ го правя, аз не избирам име, което да подхожда на момчешкото, а от вече избраните, минали цедка, избирам такова, което по-хубаво звучи до момчешкото, тоест още един плюс.

# 78
  • София
Защото може никога да нямаш син,а само дъщери.За това не разбирам,защо ако имаш момиченце трябва да съобразяваш нейното име с името Никола/Николай (името,което аз също харесвам между другото).

# 79
А за теб наистина ли има голяма значение да си отиват имената на децата ти? И как усещате едно име,че си подхожда с друго? Може би да е някакво вътрешно усещане. За мен е малко странно това, но всеки си знае. Simple Smile
Аз помислих, че имате вече едно дете- момче Николай и с това се съобразявате. А вече казали ли са ви пол?
Явно нещо не съм разбрала.
За мен не би имало значение да си отиват имената, и изобщо не знам какво значи за вас две имена да си отиват и какви критерии се посочват за това.  Peace
но всички хора са различни  Simple Smile
Катерина е хубаво име.  Simple Smile Екатерина и Катрин също ми харесва.

# 80
  • Sofia, Младост 3
Разбирам ви, моето мнение е различно просто. Николай и Дебора или Николай и Мелани не ми звучат ок едно до друго, а както споменах вече търся и други имена,значи имам този критерий за следене. На мен не ми звучат ок, това не пречи на друг да не му прави впечатление.

# 81
Разбирам ви, моето мнение е различно просто. Николай и Дебора или Николай и Мелани не ми звучат ок едно до друго, а както споменах вече търся и други имена,значи имам този критерий за следене. На мен не ми звучат ок, това не пречи на друг да не му прави впечатление.

Така е, разбира се.
А на теб като цяло какви имена ти харесват за момиче?
По-кратки,по-дълги, по-нежни, с по-силно звучене, чужди, или типично български, исторически,на цветя, царствени ?
Ама и аз ги класифицирах страшно  Mr. Green

# 82
  • Sofia, Младост 3
Честно казано забелязах, че нямам критерий. Понякога дори близки по звучене две имена могат да ми звучат тотално различни. И съответно да харесам едното, а другото не. Засега остават Ева и Катерина, ще мисля отново след като ми кажат пол . Интересно ми беше да видя мнения за имената.

# 83
  • Варна
От последните две Катерина ми харесва повече Simple Smile

# 84
И Ева и Катерина много ми харесват.  Heart Eyes

# 85
По-глупава причина за да се приеме/отхвърли дадено име от това "да си отива" с името на брат/сестра не съм срещала. Crazy
Едно, че е твърде субективно. Друго, че няма как да бъдат нон-стоп заедно (освен, ако не са близнаци ) та да им споменават имената едно до друго.

# 86
Май не разбирате.
Имената не е нужно да си отиват по някаква друга причина, освен, че майката има конкретен вкус и двете имена са в синхрон с този вкус. Според мен тя това имаше предвид. Не че иска да измисли име за момиче, което да си отива с името на момчето, което евентуално ще роди един ден.
Мисля, че много погрешно я разбрахте.

# 87
Преди много време тук в една тема съфорумка беше споделила, че се чувства ощетена от родителите си, защото сестра ѝ е с много по-хубаво име. Беше написала и имената, но нито ги помня, нито помня какво съм си помислила за тях.

# 88
  • ул. "Мечтание"
От анкетата ми харесва Розана - интересно е, нестандартно, звучи ми добре, не е "изчанчено". Не ми допада, че най-вероятно, ще бъде съкращавано на Роза/Рози или Ана/Ани...  Rolling Eyes
Когато избирахме имена на децата си един куп имена заминаха "в коша", само заради умалителните имена, които традиционно вървят с тях. Sick

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 02:27 от Нощни очи

# 89
  • Sofia, Младост 3
Greene, кое предложено име съм отхвърлила поради тази причина?  За бога, аз дори нямам отхвърлени, а имам две, които са ми фаворити. Четете с разбиране, бе хора.
Юна ме е разбрала правилно.

Общи условия

Активация на акаунт