Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 11

• 55 823
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • над кукувичето гнездо
И на мен така ми звучи...

# 76
Здравейте, мили мами  Hug
Заради силно зачервено гърло, лекарката на дъщеря ми й изписа Зинат сироп. След първия прием не иска да суче. Много съм притеснена:( Досега не е отказвала Sad. Според вас на какво се дължи?

# 77
  • Сф
Може да я боли гърлото да преглъща. От шише пие ли?

Зои, аз постигнах частичен успех с шишевто като смених от Авент на Нук, и от силикон на каучук. Пробвай.

# 78
Здравейте, мили мами  Hug
Заради силно зачервено гърло, лекарката на дъщеря ми й изписа Зинат сироп. След първия прием не иска да суче. Много съм притеснена:( Досега не е отказвала Sad. Според вас на какво се дължи?
Колко е голямо детето? Пуснахте ли изследвания? Синът ми така пи бе нужда АБ, когато беше на 6 месеца, още ме е яд.
Miraj, имам три шишета на Нук, силиконови биби, освен да пробвам каучукови. Ох, не знам, трудно ще е. Днес цедих, за да пробвам, е не ще, само играе с биберона и не яде.

# 79
Здравейте мамчета  Flutter Имам нужда от мнението ви дали действам правилно. Още консултантите по кърмене в болницата ме съветваха да кърмя по 10мин.на гърда. Нашият лекар е на същото мнение. При нас обаче тази система не действа. Малката засуква добре, но е доста сънлива и винаги суче на сън. Като мине 10тата минута и я преместя на другата гърда вече така е откъртила че изобщо не засуква. След около час се буди и отново е гладна. От 2 дни пробвам да я държа само на едната гърда докато не се нахрани, а при следващото хранене я слагам на другата. Моля дайте съвет да продължавам ли така или пак да се мъча с 10 минутната схема. Благодаря предварително  Hug

# 80
По-добре е да се кърми на всяко хранене от двете гърди. Пробвай след първата гърда да смениш памперс, да измиеш дупе, такива събуждащи неща и после да предложиш другата гърда.

# 81
Аз от тези съвети за малко да изпусна кърмата. Дръж бебето поне по половин час, през час. Кърми дълго, да сте като залепени.  Naughty

# 82
Пробвах го и  това с памперса. Тя като заспи дълбоко от нищо не се буди. Даже банята си проспива понякога  Simple Smile Предполагам е от жълтеницата, която вече отминава.

# 83
При дъщеря ми имаше силно изразена жълтеница, от която само спеше. Голям зор беше храненето, а и не засукваше добре. Жълтеницата се оказа от кърмата, спрях за два дни да кърмя и нивата на билирубин започнаха да спадат.
Като отмине няма да е все така заспало бебето.

# 84
И аз на това се надявам. Благодаря ви  Hug

# 85
  • над кукувичето гнездо
Дълго време предлагах само една гърда на хранене. После, когато малкият показа, че не му стига, започнах да предлагам и от втората. Сега пак сме само на една на хранене.
Ако предлагате само една, може да сте по-сигурни, че бебето ще хапне добре от задното мляко. Ако се опитвате на по-кратък интервал да смените гърдите, може да се получи така, че бебчето да е сукало повече от предното мляко и по-малко от задното. За това казват, че е добре поне по 10-15 минути на гърда и да се предлагат винаги двете. Ако държите по 1 минута на гърда и сменяте, рискувате бебето да заспи по никое време и да не е стигнало до същината. Ако то е още гладно/ жадно след 10-15 минути, ще си вземе. Нормално е като заспива бързо, да хапва по-малко и на често, т.е. да огладнява бързо.
Моят много спеше в началото, държах го по половин-един час Tired на гърда, бучках, щипвах, кашлях, гъделичках, за да го подсещам да яде. После помпата, миене, хигиенизиране и като се огледам, то след маалко идва време за следващото кърмене, с има-няма 20-30 минути "свободно" време. Период е, отминава. Кърмете се според нуждите, след месец-два става по-лесно...

# 86
Ами от както предлагам само едната гърда ми се струва по-добре нахранена. Буди се самичка след 2:30-3 часа. Суче по около половин час и сама пуска зърното. Пълни си памперсите редовно. За това ми се струва по-добре да продължа така за сега освен ако не е напълно грешно.

# 87
Щом тази схема работи, продължавайте така, важно е да е нахранено детето. Може след време да пробвате да предлагате и двете гърди, за да си спестите дискомфорта между яденетата, защото на мен ми беше неприятно с една препълнена гърда и една празна... За продължителността бих казала да не ограничавате по време. Мен ме беше съветвала педиатърката да давам 15 мин първата гърда и 5 мин втората, но в края на краищата кърмех по около 40 мин.

# 88
Не знам дали е за тук въпроса ми, но е свързано с кърменето. В магазин за бебешки аксесоари или в обикновена аптека, могат да се намерят подплънки за кърмачки? Буквално не знам къде да ги търся, че съм останала с един чифт. newsm78

# 89
Абсолютно навсякъде ги има, в аптеки, в магазини ДМ, в доста бебешки магазини...Ако планираш дългосрочно да ползваш, по-добре си вземи многократни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт