Италия 151

• 92 761
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
  • MI
Джада, и зимата е гадно с влажния студ, ела есен или пролет. Simple Smile

Лера, в това отношение е супер в планината, поне спиш нощем. Аз съм израстнала в равнината, но влага хич не ми понася, особено не от тази морската. И започвам да оценявам много летните гостувания при свекърите. Joy

# 661
  • Милано
Джада, и зимата е гадно с влажния студ, ела есен или пролет. Simple Smile
Лера, в това отношение е супер в планината, поне спиш нощем. Аз съм израстнала в равнината, но влага хич не ми понася, особено не от тази морската. И започвам да оценявам много летните гостувания при свекърите. Joy
До 7 години живеех при баба и дядо(Бог да ги прости!) в Сестримо(под Белмекен) и след това в Пловдив.Влага като тази италианската няма никъде😤Не се търпи!

# 662
Вярвам ви за влагата. Веднъж дойдохме през юни. Беше хем жега, хем влага. Моя мъж го духна го някакво течение в кулата на Джото ли беше (?), и получи нещо, което познатите ни италианци диагностицираха като червикале. Виене на свят, безсилие...Оправи се в момента, в който кацнахме на терминала в Сф. Подозираме хубавия италиански климат за тая работа Simple Smile

# 663
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Сега са адски жеги, влага и комари после пък едни непрогледни мъгли и пак влага ...Close

# 664
  • MI
 Джада, Италия е единствената друга страна освен България, в която течението е по-страшно от бубонната чума. Joy Сериозно, за пръв път не ми се наложи да обяснявам що е то течение и колко е опасно то извън България именно тук. Иначе надали е било червикале, то е схващане и главоболие на тила отзад, по-скоро е било от съчетанието на влага и жега, нещо като морска болест хващаш ако не си свикнал.

Лера, в планината и полупланинските райони не е толкова зле, а все пак половин Италия е (около) планините... Особено пък на юг това не е никаква зима, ето в родния град на ММ вали доста повече сняг от в България (извън планините, разбира се), но си гледат маслини и лимони щото под -5 е голяма рядкост. И като е сухо съвсем, докато в Милано на +5 умирам от студ, в костите ми влиза направо...

Дис, недей така, толкова е романтична мъглата, особено като замирише от смога... Joy Ама то и в София не е много различно от тази гледна точка.

# 665
Аааа не не, София е друго нещо Hug
Добре, че идват гости да се любуват на Италия та не ми остава време да намразя скапаното време!
Събота тръгваме за София и цяла седмица няма да ми е така мъгливо романтично Heart Eyes и то далеч от комарите! Joy

# 666
Последните зими в Милано не бяха толкова мъгливи. Според мен в София е много по-зле зимата, освен че е много мръсен въздуха и има и мъгли, често духа ужасно.

# 667
  • MI
Диаз, весело изкарване на ваканцията в такъв случай. Simple Smile Аз като несофиянец, живял доста време в столицата хич не обичам и тамошния климат, особено зимата. Якамоз го е обяснила прекрасно защо... Иначе в южната част на Милано си беше много мъгливо и тази зима, много мразя зимите тук. Но има и по-зле де, Павия например. Grinning НоТо с моя късмет ясно че ще се натреса в единствената част на страната с гаден влажен пронизвящ студ. Живяла съм във Варна, дори там ми бвха супер зимите в сравнение с Милано.

# 668
Тук мъглата остава със седмици, докато не дойде студен въздушен фронт си “киснем” в мъглата. Говорим за границата между Ломбардия и Емилия-Романя т.е 20 мин с кола от Милано.
 В София времето е доста по-динамично. Духне ветрец и хайде показало се слънцето. Blush
nelig, мерси
P.S. Докато бях на работа, времето (хубаво или лошо) никога не ме е вълнувало.

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 14:57 от dias

# 669
  • MI
Мда, и при нас държи седмици, докато не завали. И вятър няма, то си има и израз 'вятър и мъгла'.... В София не е толкова мъгла, колкото нещо като капак от мръсотия, смог. Като идваш по Хемус много ясно се вижда.

# 670
Ние сме в северната част на Милано и не ми е направило впечатление да е толкова мъгливо. Аз такава гъста мъгла като в София не съм виждала тук. Да, наистина има, но просто не е чак толкова гъста и бързо се вдига. Иначе с дъжда е така, като почне и няма спирка.

# 671
Здравейте и от нас. В момента сме във Варна и се наслаждаваме на морето и градината. П цял ден сме навън. Преди това бяхме в Абруцо в планината. Много хубаво беше, ама няма деца Sad Все големички, а моите са на 2 и бебе... То и в Рим няма деца... Къде ги крият??? Тук ще сме до края на месеца и после пътуваме обратно за Рим.

Я кажете вашите деца кръстихте ли ги и в коя църква? Ние и двете в католическа. Семейството на ММ са вярващи и ходят всяка неделя на църква, та за него това е важно.

# 672
 А, Snowche, ти не се ли подвизаваш в Япония? Във всеки случай, се подвизаваш в две от любимите ми теми по държави Simple Smile

И да не е съвсем да говоря празни приказки, да споделя, че планираме евентуааално пътуване за новогодишните празници до Ломбардия. Обаче, малко ме притесняват зачестилите стачки на ryanair, времето по това време на годината...нещо не ми се виси по летища с двете деца барабар. (да вметна, че на уизеър са им станали цените почти като на нормалните авиолинии). Таа, така...не ми е спешно да го реша, но ако споделите малко опит с пътуване по това време, ще ми е от полза.

# 673
Не съм съгласна за уиз, напоследък взимам билети за по 50 евро отиване и връщане.
Децата повечето ги записват на летни лагери, водят ги по басейни и тн. Лятото няма деца по площадките освен арабчета.

# 674
  • MI
Сноуче, явно не сте улучили място за семейства с деца, нямам друго обянение, дори тук в Ирпиния сега е като детска градина вечер из центровете на градовете... За кръщенето не мога да се изкажа, макар че сме решили вече как ще процедираме като дойде време - като вас. И църковният ни брак беше католическ и.  Но за мен това си е решение на двамата и няма правилно или грешно решение.

Джада, за празниците всички вдигат цените за съжаление. Ако дойдете малко след това ще платите на половина... За стачките нямаш гаранция с никоя компания, и с Еър франс и Ал италия съм имала такива проблеми по празниците.

Общи условия

Активация на акаунт