ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 428
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Аз приемам Л Аргинин, НАК, Инозитол, Витамини Д, Е и Ц, Масло от вечена иглика, Ресвератрол, Oмега 3, прополис и пчелен прашец. Аз също съм спряла кафето изцяло, ограничавам глутена и захарта, както и млечните продукти.

# 151
Могат ли да се комбинират тези добавки с противозачатъчни?
Два месеца ще съм на противозачатъчни и ми се иска да пробвам и аз с малко добавки.
Яйцеклетките ми бяха качествени,но количеството беше много малко-едва трички.
И изобщо,има ли добавки които да спомогнат образуването на по-голям брой яйцеклетки?

# 152
Могат ли да се комбинират тези добавки с противозачатъчни?
Два месеца ще съм на противозачатъчни и ми се иска да пробвам и аз с малко добавки.
Яйцеклетките ми бяха качествени,но количеството беше много малко-едва трички.
И изобщо,има ли добавки които да спомогнат образуването на по-голям брой яйцеклетки?

Да,  могат да се комбинират и аз също ги комбинирах. В интерес на истината подпомагат качеството и не влияят на количеството за съжаление. И аз съм с малко бройки.

# 153
  • София
Аз всеки месец, когато пия вечерна иглика, забременявам. Пила съм и инозитол.

# 154
Какво е НАК?  Приемала съм Омега 3, ресвиретрол,  Q 10 и съм правила без млечна и безглутенова диета преди и след бременност. А преди да забременея пиех чай от Витекс. Много е горчив Simple Smile но бил много ефикасен за ендометриоза.

# 155
  • Sofia
Какво е НАК?  Приемала съм Омега 3, ресвиретрол,  Q 10 и съм правила без млечна и безглутенова диета преди и след бременност. А преди да забременея пиех чай от Витекс. Много е горчив Simple Smile но бил много ефикасен за ендометриоза.

NAK - Н-ацетил цистеин Simple Smile. А за този чай от Витекс, откъде да си набавя билката Simple Smile.

# 156
Взех си пчелно млечице и Омега 3.Отделно си пия и мултивитамини от А до Я.
За пчелното млечице прочетох,че подпомагало генезата на яйцеклетките,така че ще пробвам да пия до нова година и ще видим какво ще излезе.
През зимата ще ми е малко трудно да пазя диета покрай празниците,поне с витамини да се подсиля. Simple Smile

# 157
  • Варна
Охх доста ще имам да чета и да се интересувам от алтернативите, билките Simple Smile
Някой правил ли е физиотерапия ?

Момичета, някоя от Вас да е от Варна, за да ме насочи към гинеколог, който е запознат с ендометриозата и да ми издаде нужния документ за Золадекса.

# 158
Охх доста ще имам да чета и да се интересувам от алтернативите, билките Simple Smile

Момичета, някоя от Вас да е от Варна, за да ме насочи към гинеколог, който е запознат с ендометриозата и да ми издаде нужния документ за Золадекса.

Като ти направят епикризата с хистологията от Плевен, би трябвало лекаря да ти издаде протокола за Золадекса с които да идеш в здравната каса. Защо гинеколог от Варна? Не знам попитай в Плевен, звънни там на доктора, или като се свържат с теб да ти изпратят епикризата, попитай тогава.

# 159

Физиотерапия, но не правя иглотерапия и хомеопатия.

# 160
След коремната ми операция,вследствие на която се сдобих с множество сраствания,направих физиотерапия на малък таз.Имаше облекчение за около 2-3 месеца и болките и опъванията намаляха.След това пак ме болеше.
Физиотерапията един вид разтяга срастванията като дъвка и затова действа обезболяващо.Не ги отстранява.
След това правих лапароскопия и ми изчистиха част от срастванията.Не всички,защото в по-голяма си част засягаха черва и имаше реална опасност от перитонит.
Физиотерапията според мен освен с обезболяване с друго не може да помогне.Поне в моя случай нямаше ефект.

# 161
  • Варна

Като ти направят епикризата с хистологията от Плевен, би трябвало лекаря да ти издаде протокола за Золадекса с които да идеш в здравната каса. Защо гинеколог от Варна? Не знам попитай в Плевен, звънни там на доктора, или като се свържат с теб да ти изпратят епикризата, попитай тогава.
В Плевен ми обясниха, че те са болница и не издавали такъв протокол... Трябвало гинеколог, който работи по здравна каса и тн.
Не ми се спореше, нито ми се задълбаваше защо не могат те, ама как ......
За това очаквам тук някой да ми препоръча кадърен лекар, имащ представа от Ендометриоза.

# 162
Мис,във Варна добри гинеколози,които работят със Здравна каса са Славчев от Окръжна болница и д-р Фъртунов-преглежда в дкц Света Марина.
Конкретно за д-р Фъртунов аз лично имам много добри впечатления.

# 163
Аз също правих физиотерапия. Причината беше неуточнена болка в областта на яйчника, на който махнаха кистата - най вероятно сраствания от лапарото. Болката поотихна, но при захлаждане на времето сякаш се обостря.

# 164
Да ви споделя една много интересна информация - има вече ново поколение за тестовете, това е new generation sequencing - секвениране (на ДНК/РНК) от нова генерация. Един мой приятел работи в западен научно-изследователски институт и от около 2 години с точно такава апаратура. Тя може да изследва всякакъв вид секрети, т.е. кръв, слюнка и т.н. Намира фрагменти от ДНК-то на всякакви патогени, като може да разпознае над 220 млн вида ДНК. Той дори разказва, че благодарение на тази техника дори са откривали нови патогени, които до сега не са били познати при това само чрез тяхното ДНК/РНК.

Ужасно скъпо е това удоволствие. Но просто в един момент, когато стандартните изследвания не показват нищо е по-добре с диагностична цел да се пусне такова изследване. Резултатите излизат около месец.

Така че вече има нови технологии, които ще дадат възможност да се изследват жени като нас и най-накрая този пъзел да вземе да се подреди.

Общи условия

Активация на акаунт