ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 817
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Честито Бубето. Чертата е супер. Дано всичко от тук нататък е наред. Ще споделиш ли на каква възраст си?

# 481
bubeto88, стискам палци! Simple SmileТихичко честито Simple Smile И да гледаш дали се удвоява добре ЧХГ-то. Да се похвалиш и с тлъсто ЧХГ Simple Smile

# 482
Благодаря ви много за пожеланията  Simple Smile
Cecitu На 28 години съм с 3 степен ендометриоза и ММ е с олигозооспермия
Magdalena1978 за жалост не живея в България и не мога да си пусна изследвания без да са ми назначени от лекар- другата седмица ще видя какво ще ми назначат, а до тогава ще правя тестове и ще се водя по насищането на чертичката.

# 483
  • София
Честито, Бубе! Пожелавам ти лека бременност! Прекрасна новина за началото на годината!!! Simple Smile

# 484
  • Sofia
За Много Години Момичета с пожелание за една много успеша и сбъдваща желания година за всички Simple Smile.
Бибе честито много хубаво начало на годината Simple Smile

# 485
  • София
Момичета, здравейте. От 1-2 месеца чувствам болки в областта на яйчниците. Много се притеснявам ЕМ ми да не се задълбочава, понеже никога преди не съм имала болки. Вашите болки през целия месец ли са или само в определен период на месеца? Продължителни ли са или приболява за момент и отминава?

# 486
  • София - Варна
Честита Нова година, момичета!

Воайорчето, моите болки са почти ежедневни, понякога са ежедневни и така карам по 1-2 месеца, понякога се появяват през няколко дни, дори през седмица, но никога не съм била повече от 10-14 дни без болки. Така съм от над 4 години, и след лапарото си ми продължиха болките, и след ражданията - веднага като ми дойде цикълът. Дори по време на втората бремнност в 5-ти месец имах мн силни болки и не можех да спя, от ендото си бяха. Сега онзи ден имах още по-силни пак, направо звезди ми изскочиха пред очите. И винаги когато ме боли е все вляво отзад костта на таза, там е било най-голямото ми огнище. Явно си има още клетки и огнище, които не се виждат с невъоръжено, а и с въоръжено око. От време на време имам и болки отпред в левия (здравия) яйчник.
При мен няма закономерност между болки и забременяване, забременявам въпреки постоянните болки.

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 20:41 от afrikancho

# 487
За много години,момичета!

Воайорчето,мен само около овулация ме е боляло за няколко дни.Но сега съм на хормонални контрацептиви и затова нямам никакви болки.

# 488
  • София
Мерси, че споделихте с мен, момичета. Пих Витекс месец и нещо и започнаха болки. Както казах, преди никога не съм имала. Сега ужасно ме е яд. Подозирам, че е от него... Sad
Около О съм. Но аз никога не съм усещала О и не вярвам да е от това. Освен това ме боли ту от ляво, ту от дясно. Наболява за момент и изчезва. Не е силно, но достатъчно, за да усетя, че нещо става. Това по 3-4 пъти на ден.
Африканчо, успокоеащо е, че въпреки болките успяваш да забременееш.
Според вас болките от възпаление ли се получават или от сраствания? Странно е, защото съм имала ендо киста преди лапарото и не ме е боляло никога....

# 489
  • София - Варна
Воайорче, според мен и от двете боли. Имаше един период, в който бях с целодневни болки в здравия яйчник всеки ден, започващи с отварянето на очи. И това продължи половин година, после забременях и секнаха. Не бяха силни. Изобщо вляво, където е било огнището - на сухожилието, прикрепящо яйчника към таза, много ме боли и винаги ще си ме боли, като гледам. Например десният яйчник, на който е била голямата ендо киста, много рядко ме е болял. Все вляво ме боли, чак нагоре до черва, а и отзад до към бъбрек.
Скрит текст:
Между другото аз се ориентирм да спирам глутена. Полезно е при АИ заболявания, каквато е ендометриозата. Аз имам и Хашимото, и още едно АИ (почти е сигурно, че е АИ, изключиха се други причини). Ще видим дали ще даде резултат за болките при ендото, и за другото ми АИ, което е кожно.
Малко ме съмнява толкова силни болки да спрат, но като прочетох какво представлява глутенът и как действа, особено при хора с АИ заболявания, ми се събраха очите.

# 490
Честита Нова Година, момичета.
Воайорче, аз също имам постоянни болки след лапарото миналата година по това време. Болки имах дори по време на золадекса, но сега след възстановяването на цикъла нещата се усложниха. Едва ли не болките ми са денонощно - ту от ляво, ту от дясно. Иначе ми е махната само киста, без големи сраствания. Вече почвам да си мисля, че ендото си е работила дори по време на инжекциите. А и започнах да имам много силни болки по време на овулацията - нещо, с което до сега не се бях сблъсквала откакто имам цикъл въобще. Дори вече се замислям за ново лапаро, за да се огледат отвътре нещата. Ходих и на физиотерапия, но малко късно се усетих да я правя- доста месеци бяха минали от лапарото.

# 491
  • София - Варна
Съни, точно мен така  ме боли, и след лапарото още повече започна да ме боли, чак и на мен ми минаваха такива мисли за второ лапаро.
Обаче на второто секцио, което се случва след лапарото, имах само 1 срастване и го махнаха - в Дъгласа беше.
Тя си работи явно болестта.
Имам приятелка без никакви огнища и сраствания, аз съм споменавала тук за нея, само с една ендо киста, и то малка, нямаща 3 см. Та тя страда от ужасни болки, не може да спи от тях. Попов ѝ беше препоръчал да слага прогестеронова спирала, като роди 2 деца (тя иска 2, има 1, въпреки болките забременя лесно). Аз също се насочвам и замислям за такава спирала.

# 492
  • София
Здравейте, момичета. Много е нелогична тая болест...болката явно не е показател за поразиите, които върши.
Аз избягвам глутена. Но е много трудно. Почти навсякъде е. Ям само неща от брашно от лимец. Някой знае ли дали наистина и той е безвреден?

# 493
  • In transit
Мерси, че споделихте с мен, момичета. Пих Витекс месец и нещо и започнаха болки. Както казах, преди никога не съм имала. Сега ужасно ме е яд. Подозирам, че е от него... Sad
Около О съм. Но аз никога не съм усещала О и не вярвам да е от това. Освен това ме боли ту от ляво, ту от дясно. Наболява за момент и изчезва. Не е силно, но достатъчно, за да усетя, че нещо става. Това по 3-4 пъти на ден.
Африканчо, успокоеащо е, че въпреки болките успяваш да забременееш.
Според вас болките от възпаление ли се получават или от сраствания? Странно е, защото съм имала ендо киста преди лапарото и не ме е боляло никога....
Честита Нова година момичета! Дано всички сбъднат мечтите си тази година и по-малко неприятни моменти да имаме!  Hug
Аз мисля, че тези болки са от срастванията. Преди да разбера, че имам ЕМ, не съм имала изобщо болки. Имах по-обилен цикъл и ПМС. Сега нямам ПМС, имам сравнително обилен цикъл и периодични болки в областта на яйчниците (не много силни, боцкащи и кратки). Преди операцията никога не съм си усещала О, сега всеки месец знам кога е била и от кой яйчник е била. За справка, махната ми е ЕМ киста 6 см от десен яйчник и функционална от ляв яйчник 3см. Т.е и двата ми яйчника са рязани. И двата си работят нормално и се редуват всеки месец. След физиотерапията ще кажа дали има разлика.
За мен и лимецът е глутенова храна, въпреки, че се опитват да я пробутват като безглутенова. Все пак това си е житна култура, както и да я отглеждат.

# 494
Честита нова година, момичета. Hug Нека през 2017-та да има възможно най-малко жертви на ендометриозата, а тези които вече сме се сблъскали с нея да я преборим успешно и да се сдобием с така мечтаните бебчета.  Praynig
Воайорче, доколкото аз знам лимецът е два вида. Еднозърнест и двузърнест. За безглутеновите диети е подходящ еднозърнестия. Глутенът в него е в супер минимално количество и става дори за хора, които имат тежки алергии от глутена. При двузърнестия лимец глутенът си е доста.
Не знам откъде хапвате безглутенов хляб. Аз по магазините почти не откривам такъв. Все има и бяло брашно в него. Мернах и един уж само от лимец, но ми изглеждаше ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт