ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 117
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Steffie, стискам палци всичко да е наред.  Само трябва да си много спокойна.
Понеже и аз планувам инвитро, се чудех стимулациите, които си правила, не оказаха ли влияние на ендото, в смисъл да я подхранят? До колкото разбирам си с ендо киста и с нея два пъти си правила инвитро.

# 646
След първия опит кистата не си промени размера.Докторът ми каза,че не ми пречи за забременяване.Доверих му се и направихме и втория опит с кистата и резултатът е положителен.Незнам сега как ще е,все още не съм ходила на преглед,но като че ли по време на стимулацията се беше свила измежду фоликулите и почти не се виждаше.
Незнам в момента колко точно е.Няма 2 см,но моят лекар гледа да не ме травмира с размери и казва да не я мисля,че не пречи.

# 647
  • In transit
*Steffie*, кой ти е лекуващият лекар? Александров ли беше или бъркам? Той ли ти е и гинеколог или ходиш при друг?
Стискам палци всичко да е наред при теб и да родиш едно хубаво и здраво бебенце!  Hug

# 648
Да Мики,вече само при него ходя.Страх ме е от други. Simple Smile

# 649
Във връзка с кистите - Това, което знам аз е, че при нераждали жени кистата само се коагулира, а не се отстранява заедно с капсулата й, именно с цел да се запази яйчниковия резерв, но явно си зависи от хирурга, който ще оперира. На мен ми беше казано от 3-ма лекари, че трябва да се оперирам и не съжалявам, тъй като освен 2-те кисти съм имала и много сраствания, огнища по др органи и т.н. Не съм си изследвала резерва след лечението. На 28 години съм.
Пожелавам на всички успех в борбата с тази гад и на тези от вас, които се борят за бебе, нека 2017-та да им донесе поне по едно, а защо не и по две наведнъж!  Hug

# 650
здравейте и от мен!
Моля Ви за съвет! От Варна съм и ми предстои лапароскопия на ендометриозна киста на десен яйчник – бихте ли ми препоръчали специалист в тази област?
Не съм раждала и много съм обезпокоена, тъй като и цитонамазката ми е 3b и най- вероятно ще ми направят и конизация по време на лапарото. Декември ми махнаха и полип от матката и сега съм изпаднала в пълна паника, защото проблемите идват един след друг и не му се вижда края  Cry

# 651
  • In transit
Аз бих ти препоръчала Плевен държавната болница.

# 652
И аз съм с такъв проблемен десен яйчник  #Cussing out Днес док пак спомена за шоколадова киста и че задължително трябва да се махне , аз да решавам къде  newsm78 Копирам си въпроса от темата за лапарото и Моля за отг.

Формалност ли е подписа който ти искат преди процедурата  или гледа.да се презастрахова ?...Ако се наложи от лапаро да мине в отворена, ако не може да се запази яйчник -да бъде отстранен, същото и за тръбите -ако са запушени да се отстранят  newsm78

# 653
Аз правих лапаро във Варна при д-р Александров.Той ми прави и инвитрото.
Сещам се,че наистина имаше много страници в информираното съгласие,сред които и за преминаване в отворена операция и отстраняване на органи в случай на нужда.Но слава богу освен тръбите,срастванията и ендометриозните огнища,нищо друго не ми е пипал.Аз бях много сложна за извършване на лапарпскопия предвид това,че имам преди това и отворена коремна операция и имаше риск от перфорация на черво,за което док ме предупреди и дори трудно се нави да ме оперира.
Но евала,справи се и съм си цяла. Simple Smile

# 654
Стефи и двете тръби ли ? Този док в частна клиника ли е ?

# 655
Да,бях с двустранен хидросалпинкс и тези тръби пречеха и за инвитро.

# 656
Благодаря ти!  Ще се чудя още малко при кого да я правя  newsm78  и тъй като било за предпочитане след Ц да се прави имам време да реша  Tired Чакам края на месеца и дано съм взела правилно решение  Praynig
Ако някой е правил в Бургас, да сподели!

# 657
Понеже и аз живея във Варна и правих лапаро, аз лично тук не успях да намеря доктор, който да ми вдъхне нужното доверие. Единствено за д-р Александров се чудих много, но трябва да отидеш на преглед при него, за да видиш какво ще ти каже, как ще ти се стори, но като цяло той е загрижен, поне според моите впечатления. В крайна сметка аз го направих в Тутракан пак според лични усещания и мнения, разбира се. Аз бях доста сложен случай с кисти и по двата яйчника, докторът ги запази и двата. За сега още нищо повече не мога да кажа, на лечение съм в момента  Hug

# 658
Двоумя се между Александров и Явор Корновски... моя приятелка беше при Корновски и ме съветва да отида при него. Доста неща изчетох и за сега оставам с впечатлението, че той е помогнал на много жени в същата ситуация. Тази седмица ще ходя за колпоскопия при него, защото до колкото разбрах в момента работи с нова техника, която дава по-точни резултати и се надявам поне за шийката да ми каже нещо обнадеждаващо, тогава ще го чуя и за кистата какво ще каже.
 А за лапароскопията много ми се иска да я направи лекар, не само професионалист в областта а и някой с по- хуманно отношение... на доста прегледи ходих да търся мнения и съм много разочарована, защото почти всички лекари са меркантилни и за тях това е вид търговия!!!
само се надявам да се събудя и с двата си яйчника

# 659
  • In transit
grozeva19, ако аз трябва да избирам пак между тия двама лекари, пак бих избрала Плевенската болница и д-р Йорданов, но ако нямах друга алтернатива щях да заложа на Александров може би. За мен Корновски е точно меркантилен лекар и не бих му се доверила, въпреки, че знам колко доволни жени има.

Общи условия

Активация на акаунт