ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 400
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Nulina, и аз съм като теб в подобна ситуация, само че с ендометриоза. Ние подадохме по фонда юни месец, одобриха ни и сега очаквам около април да взема заповед, междувременно, започнах самофинансирано инвитро по къс протокол, пък да видим какво ще стане. Събери си мислите и подавай, по фонда колко се може по рано, а през това време си прави опити, инсеменации и за каквото друго ти стигнат силите и средствата Simple Smile. Успех ти пожелавам Simple Smile

Благодаря мила, успех и на теб. Моля те кажи ми къде да се преместя в коя тема, че не съм на ясно, за да мога там да чета и да споделям своето състояние (ако знаеш естествено). И да ще се опитам да се самофинансирам за първия опит, който ми предлагат да е месец януари, но дали ще успея не знам. Инсеминации изключват категорично губене на време и средства.

# 91
  • Sofia
може да се включиш тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=939196
тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=920821
 и в темата към клиниката която посещаваш за инвитрото

# 92
Здравейте момичета! Аз следя темата с интерес но не се включвам в коментарите тъй като нямам особено опит!
Преди 2 седмици се подложих на лапароскопия за отстраняване на ендометриозна киста и множество сраствания! Операцията мина добре благодарна съм за отношението на екипа на Д-р Попов. 1 седмица по-късно ми сложиха първата инжекция Золадекс, и 5 дена по късно ( днес) ми дойде цикъла! Това нормално ли е или нещо не е наред? Нали идеята на тези инжекции  е да спре цикъла? Моля тези от Вас които са имали същия проблем да ми отговорят! Надявам се всичко да е наред и да не се налага отново операция!

# 93
Неизвестната, не се притеснявай, нормално е. Моята операция беше в края на месец септември, инжекцията ми беше 7 дни по-късно и вчера, точно на датата, ми дойде. При първата операция и Золадекс преди 3 години беше по същия начин-имах един цикъл след инжекцията. Тогава изчетох доста, питах и доктори и разбрах, че е нормално да имаш един или дори два при някои момичета цикъл.

# 94
  • София
И аз имах менструация след първата инжекция. След това спряха.

# 95
  • Sofia
И при мен също  Peace

# 96
Неизвестна, на мен ми сложиха инжекцията в първия ден на цикъла, което се падаше около месец след операцията. Тогава изкарах нормално цикъла, след което повече не съм имала друг до спирането на Золадекса

# 97
Имах цикъл, което е нормално. Цикълът ми продължи над 10 дни, което също е нормално. Не се стряскай ако и при теб се случи същото. Втори цикъл вече няма да имаш, докато не спреш Золадекса

# 98
Имах два цикъла, след 1 и 3 инжекция. Бях се поизплашила,  че нещо не е наред, тъй като 2 и 3 инжекция ми ги сложи личния лекар. Следващите ги слагах в болницата където ме оперираха и там лекарка ми каза, че понякога собствените ти хормони  са по силни от золадекса.
Така и така пиша да ви попитам след като ви се възстанови цикъла имали ли сте по - силни болки в областта на яйчниците около овулацията.

# 99
  • София
Аз имах да. Яйчниците се "събуждат" и овулацията се усеща много.

# 100
  • София - Варна
И аз си усещам овулацията оттогава до ден днешен. Но тогава бях и след раждане, та не знам вследствие на кое от двете започнах да си усещам овулацията, на инжекциите или на раждането.

# 101
И при мен след възстановяването от золадекса при овулация изпитвам силна болка в областта на яйчниците. Лошото е, че се появи и едно леко бяло течение, като нито едно изследване нищо не показа. Все съм по лекари и вече ми писна. 

# 102
И аз потвърждавам, че след Золадекса съм имала страшно бурни овулации. С подуване на корем и остри режещи болки. Преди лапарото не помня чак такива бурни реакции. От тогава съм станала много чувствителна и си усещам всичко.

# 103
  • Хасково
Момичета, а някой има ли проблем с ритъма на сърцето около цикъл след лечението?

# 104
Не съм имала проблеми с ритъма на сърцето. След золадекса при мен се върнаха всички болежки, каквито си ги имах преди инжекциите - постоянно главоболие, което винаги съм имала преди това, болки и подуване на корема, пак започнах да качвам килограми като за световно и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт