Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 644
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Днес тествах новия Серж Лутенс -ц.
Много подходящ за зимата,в стила на любимите ми аромати за сезона.
Усещам много от Vitriol-d-illet - карамфилът най-вече. В началото има мандарина, но такава, която свързвам със зимата и сладкишите и камината. Джинджифил, преплетен с нея и карамфила, без да са твърде звучни, защото има нещо пудрено, което ги приглушава леко. Не е просто гурманд, може би заради пудрата и липсата на ванилия. Прилична трайност, след 4 час става по-тих на кожата ми, но си се усеща.
Не ми е ясно само защо е това гръмко име за този уютен парфюм.
Много интересен аромат, определено ще тествам обстойно пак.

Много интересно ревю, Руми! И аз влизах да коментирам Baptême du Feu на Serge Lutens. Последните парфюми на СЛ за мен са повече "meh,"  но бях заинтригувана заради gingerbread нотите в него. От доста години правя gingerbread сладки за Коледа и е любима традиция у дома по това време.

Започва изненадващо цветно върху мен, но в средните ноти преминава по-скоро в подправково-дървесна територия. Сладък е, но никога не става десертно сладък, и поне при мен при няколко пробвания, джинджърбред не се появи реалистично. Бих казала, че не го откривам дори. Базата е приятна--абстрактно сладка и с някакъв странен плодов оттенък. Не знам oт какво се появява тая плодова илюзия, но краят, който е най-приятен за мен, напомня за съчетания на плод, абстрактна сладост, и много нежен велур. Определено не е типичен горманд.

За мен не е пудрен. За съжаление, дървесните ноти в средната фаза не ми допадат и ми напомнят за други парфюми на тоя бренд, макар и да не са напълно идентични в интерпретацията.

Datura Noir и аз не свързам с кокос.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 05:41 от Pixie

# 481
  • при морето
Ееее, те както са тръгнали да увеличават яко цените на парфюмите, Амуажите ще станат евтини направо! Mr. Green

...Петък след работа...отивам да взема детето от училище....народ,народ,народ,пълна лудница,а това вече тотално и окончателно размазва психиката ми.Влизам и тръгвам към най-празното място в двора и по пътя долавям аромат който ми влиза като Трифон Иванов ниско долу в кокалчетата...Усещам аромата на Жена,ама не ЛЖ,МЖ,колежката,Гинка или Пенка,а на онази -  несъществуващата,неродената,измислената...Спирам и почвам да си мисля искам ли да намеря "собственичката" на аромата,искам ли ако я намеря да я попитам кой е този парфюм,удобно ли ще е,не съм питал никога...Като котка дебнеща врабче почвам леееека-полека да се движа из хората душещ...Намерих го....
Аааа, не така! Разкажи подробно! Кой носеше парфюмът? Майка, баба, дете, учителка, съученичка, съученик? Whistling Кой беше парфюма и как попита/разбра? Няма така да хвърляш бомбата и да бягаш. Всичко разказвай моля!
Това
страаашно ми хареса,хаха,
 Денси,не мога да ти отрека заслугите,великолепна си?

# 482
  • София
Добро утро!
Последно пробвах Датура ноар през август в Кръгчето.Ароматът много ми харесва и съм го включила в желанията си, но пък там има и 2-3 първокласни шоколада, на чието изкушение не мога да устоя още много време  Flutter.
И аз като Zozina усещам кокос - не изпъква, просто като сянка.

# 483
  • София
Здравейте, парфюмни! Hug Имах възможност и аз да мина през Дъглас / Парадайз в събота и да тествам ексклузивите на Герлен. Имах предварителната нагласа, че много ще харесам Cruel Gardenia. Е, хубав е парфюмът, спор няма, но поне на този етап не се оказа моят.  Wink  Neroli Outrenoir ми допадна, но засега без уау ефект.

Определено (чак изненадващо) много ми хареса Angélique Noire (ММ беше най-ентусиазиран от този парфюм). От него поисках да ме напръска консултанта по едната ръка. Парфюмът имаше няколко различни (все привлекателни) фази и страхотна трайност (над 8 часа).

Другият парфюм, който ми хареса най-много всъщност, е Cuir Beluga (densi, наистина е велик тоя аромат!).  Heart Eyes  Напръскана с него по дръгата ръка тънех в парфюмно блаженство.  Grinning 1000 пъти сигурно си го душих. Много хубав! Той е по-сладък от Angélique Noire, а като трайност на моята кожа се проявава средно (около 4 - 4,5 часа).

Чакам вече времето да стане по-хладно. И до Коледа да направя още тестове.  Wink

# 484
89.10 паунда са около 218 лв., току що го калкулирах на сайта  Peace

Момичета, помогнете ми с идея. Направих услуга на възрастен мъж, той знае за манията ми по парфюмите и иска да ми подари един в знак на благодарност. Не мога да поискам парфюм, който наистина желая, защото човека е пенсионер и ... абе ясно ви е...
Дайте идея за евтин, но хубав аромат, универсален може би, който да мога да ползвам, а и човека да не се охарчи и да ми тежи на съвестта.
Много ще съм благодарна на всякакви идеи и мнения!  Hug

От години ползвам лосиона на Elizabeth Arden - Green Tea. Ароматът завладява всички околни - когато непосредствено съм го ползвала, влизащите в дома ми питат на какво мирише толкова приятно, какъв е този парфюм. Ползвам само лосиона, парфюма от години не съм го тествала, забелязвам, че се мултиплицира в различни версии, но ако е идентичен с лосиона, е добър и бюджетен вариант. Може да се намери за 20-ина лева; с повече пенсионер не бива да се натоварва.

# 485
  • Хасково
Здравейте  Hug Hug

Късно се включвам в темата Simple Smile
Имах около 35 парфюма , но ми стана нещо и разпродадох почти всичко.... Grinning Останаха ми 9 парфюма и сега чакам Manifesto Elixir  Heart Eyes и смятам да ги закръгля на 10...  Бих махнала Mon Jasmin Noir Bvlgari , харесва ми ... но май не е моят аромат... чудя му се още  Mr. Green Смятам, че перфектната бройка е около 10-20 парфюма  Mr. Green . Много искам и Poison Girl , но май ще е за Коледа вече  Mr. Green

Снощи бях в Бюти Зоун за да подуша Quatre на Boucheron , но не ми е достатъчно сладък  Laughing , за сметка на това ми допадна Place Vendôme  - парфюма , вие харесвате ли го и как е като трайност?  Peace

# 486
  • Бургас
Place Vendôme е много красив и траен парфюм,имам го и го поръчах на сляпо преди време,не съжалявам Heart Eyes Ако трябва да съм по-точна при мен със сигурност трае от 8 часа нагоре.Ковачева имаше назад в темите прекрасно ревю за него. Бутилчето му е великолепно бижу.Manifesto Elixir също много харесвам,перфектен за есен-зима. Peace

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 11:53 от Bright Crystal

# 487
densi,ще се въздържа от продължение,едва ли е нужно на някой,пък и няма да помогне на темата с нищо.

на засегнатите и ранени се извинявам Peace и да кажа, че все още не знам парфюма кой е...

# 488
89.10 паунда са около 218 лв., току що го калкулирах на сайта  Peace

Момичета, помогнете ми с идея. Направих услуга на възрастен мъж, той знае за манията ми по парфюмите и иска да ми подари един в знак на благодарност. Не мога да поискам парфюм, който наистина желая, защото човека е пенсионер и ... абе ясно ви е...
Дайте идея за евтин, но хубав аромат, универсален може би, който да мога да ползвам, а и човека да не се охарчи и да ми тежи на съвестта.
Много ще съм благодарна на всякакви идеи и мнения!  Hug

От години ползвам лосиона на Elizabeth Arden - Green Tea. Ароматът завладява всички околни - когато непосредствено съм го ползвала, влизащите в дома ми питат на какво мирише толкова приятно, какъв е този парфюм. Ползвам само лосиона, парфюма от години не съм го тествала, забелязвам, че се мултиплицира в различни версии, но ако е идентичен с лосиона, е добър и бюджетен вариант. Може да се намери за 20-ина лева; с повече пенсионер не бива да се натоварва.

А какво ще кажете за Splendor, пак на същата марка? И той е вариант.

# 489
  • Хасково
Place Vendôme е много красив и траен парфюм,имам го и го поръчах на сляпо преди време,не съжалявам Heart Eyes Ако трябва да съм по-точна при мен със сигурност трае от 8 часа нагоре.Ковачева имаше назад в темите прекрасно ревю за него. Бутилчето му е великолепно бижу.Manifesto Elixir също много харесвам,перфектен за есен-зима. Peace
Страхотно , ще се поръчва значи  Hug Благодаря много  Heart Eyes
А за Manifesto Elixir , обожавам го ! Нямам търпение да дойде.. страхотен аромат наистина. Имам и Manifesto , но не е толкова сладникъв  Laughing

Bright Crystal , тази версия на парфюма дали си я срещала някъде в БГ , защото аз не мога да я намеря да я подуша http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Manifesto- … Parfum-29917.html

bouquet bouquet bouquet

# 490
Много ще съм благодарна на всякакви идеи и мнения!  Hug

Сещам се за още по-евтин вариант от предложените, който на мен много ми допада - розата на Биофреш.
http://biofresh.bg/ratse-i-tyalo/parfyumi/damski-parfjum-rose-of-bulgaria
Има я в две разфасовки 25 мл - 9 лв и 50 мл - 12 лв, а също и в подаръчни комплекти с малки сапунчета.

# 491
  • Бургас
Не,Ани,не познавам тази версия.Мисля,че не съм я засичала из парфюмериите,а е възможно да я има и да не съм обърнала внимание.Допада ми и тази-http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Manifesto- … -Eclat-22845.html Само във връхните нотки се различават за мен с класическия Манифесто.Честит парфюм,много късмет да ти носи. bouquet

# 492
  • Хасково
Не,Ани,не познавам тази версия.Мисля,че не съм я засичала из парфюмериите,а е възможно да я има и да не съм обърнала внимание.Допада ми и тази-http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Manifesto- … -Eclat-22845.html Само във връхните нотки се различават за мен с класическия Манифесто.Честит парфюм,много късмет да ти носи. bouquet

Благодаряяя  Hug Hug

# 493
  • До сърцето...
Благодаря за идеите, момичета  bouquet

Най много ми хареса идеята за Splendor на Арден, замислям се и за тоалетната вода на Галиано....
Или някои от предложенията на Juicy Couture...

Ще го мисля още  yes

# 494
densi,ще се въздържа от продължение,едва ли е нужно на някой,пък и няма да помогне на темата с нищо.

на засегнатите и ранени се извинявам Peace и да кажа, че все още не знам парфюма кой е...
Дано разбереш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт