Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 537
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • Виена
Да се включа и аз Simple Smile Моите са само 15 и то не защото не си харесвам разни нови, а просто защото смятам,че веднъж използван, тоест след като флакончето вече е било отворено, ароматът не може да се запази със същото качество достатъчно дълго време. В тоя ред на мисли наистина се чудя на тези, които имат по 50-100 парфюма. Немислимо е всяко от тези флакончета да изпръскано в рамките на година-две. А след две години парфюмът според мен е просто негоден. Най-ужасяващо преживяване имах с Шанел Eau Tendre - напръсках се след като не го бях използвала 2 години и миризмата беше непоносима, смених всички дрехи. Sick Sick Sick
За познавачите на парфюми, тъй като моето обоняние и парфюмен вкус не са особено развити - навремето ползвах Trussardi Skin. Спомня ли си някой това ухание и може ли да препоръча подобен.

# 91
  • Бургас
Нежност,благодаря ти,да ти се връща. Hug bouquet Нямаше как при мен аз съм споменавала,че баща ми дълги години пътува с корабите и все като ме пита какво да ми донесе аз веднага парфюми и шоколади.Страхотни огромни шоколади ми носеше,обожавах ги,а за всички близки семейни приятели нес кафе в големи количества и маркови цигари и алкохол Mr. Green Няма пълно щастие,израстнах без да го виждам често,но сега компенсираме. Simple Smile

# 92
Имам чувството, че половин София ухае на "La Vie Est Belle".   Grinning

Отивам на работа и от няколко колежки се носи - La Vie Est Belle.
Пътувам в градския транспорт и с качването се усеща - La Vie Est Belle.
Влизам в Lidl да пазарувам, отново - La Vie Est Belle.
Усещам го и от минаващи по улиците ученички и студентки.

# 93
Да се включа и аз Simple Smile Моите са само 15 и то не защото не си харесвам разни нови, а просто защото смятам,че веднъж използван, тоест след като флакончето вече е било отворено, ароматът не може да се запази със същото качество достатъчно дълго време. В тоя ред на мисли наистина се чудя на тези, които имат по 50-100 парфюма. Немислимо е всяко от тези флакончета да изпръскано в рамките на година-две. А след две години парфюмът според мен е просто негоден. Най-ужасяващо преживяване имах с Шанел Eau Tendre - напръсках се след като не го бях използвала 2 години и миризмата беше непоносима, смених всички дрехи. Sick Sick Sick
За познавачите на парфюми, тъй като моето обоняние и парфюмен вкус не са особено развити - навремето ползвах Trussardi Skin. Спомня ли си някой това ухание и може ли да препоръча подобен.
Това е напълно невярно. Някои дами тук вк. и аз имаме парфюми винтиджи на по 30 години и повече и нищо им няма, ти за две.......

Аз пък се радвам като ви чета колко много парфюми имате, браво истински парфюманки! Щом носят удоволствие, значи всичко е наред! Heart Eyes

# 94
Kovatcheva аз трябва да ти благодаря-с някой от най големите ми парфюмни любови съм се запознала благодарение на твоите описания , а този и на мен ми действа пристрастяващо, много ми харесва тази премерена сухота която усещам в него Hug Напоследък явно ми върви да откривам съкровища(за себе си), все там където най-малко съм очаквала-последно с Evoke си поръчах проба на Mauboussin Mauboussin-уж ми бяха трудни сините сливи в парфюм,уж незнам какво, а този ми е супер-тъмен,лилав и плътен CrazyГледам,че носът зад него е Кристин Нагел и очаквам с още по-голямо нетърпение запознанството с Galop в края на месеца.

# 95
  • София
BoMarina, аз пък разнасям Feminite du Bois Serge Lutens и той е със синя слива.Каква слива красива  Crazy, с подправки и подсладки в кедрова кошница, а впоследствие утихва с ванилия, нежен сантал и мускус  Heart Eyes. Богат, плътен, женствен, уютен аромат, от онези, които те обгръщат като фин копринен шал и се носят с лекотата на същия този шал.С тях не стъпваш по земята, а се носиш като перце, което вятъра ухажва.И какъв парфюмен шлейф влачи особено в дни като днешния с мъничко вятър, който възбужда аромата, когато кожата е нагрята от слънцето.Feminite du Bois  е от онези аромати, които не ми омръзват за един сезон.  

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 12:25 от veka

# 96
Veka,прекрасно описание bouquet Познавам го и много го харесвам, но не го придобивам, поради причина ,че при мен се държи като хамелеон-има дни в които го усещам като теб, а в други дни избива нотка на джибри, все едно съм се поляла с алкохол.  Rolling Eyes
Въпреки това не мога да се откажа от него и все му давам шансове -когато улуча момента е наистина много красив bouquet

# 97
  • Варна
Страхотна тема и интересни мнения.  bouquet
Колко познато ми звучи чувството, което повечето от вас споделят ...
Моята колекцийка е от около 25 аромата, но повечето са почти на дъното  с остатъци към 5-10 мл. Напоследък, ако имам нова покупка, съвсем съзнателно посягам към по-малки количества - 30 мл са ми идеални. Пределно ми е ясно, че след няколко фъскания, ще се появи нова любов, която да замести предишната.
Освен това аз имам и друг проблем. С желанието си да пробвам нови и нови аромати, преминах на поръчване и закупуване (размяна) на нови проби, мостри, отливки. Така придобитите количества в тази форма надвишават 100-150, най-малко. Което е страшно. Ако има нещо, от което искам да се отърва - това са те  - всички наведнъж. Но няма да го направя, не и с всички, защото знам с какъв трепет съм чакала да ги получа и подуша.  Blush
Предполагам също, че няма да повторя аромат, който вече ми свършва. Защо да го правя? Има толкова много нови и стари непознати неща. Или поне не съм открила такъв. Понякога ми се е искало да се отърва от всичко и някой да ми постави условие и попита да си оставя само един парфюм. Кой ще бъде той? Случвало ми се е два пъти - с Midnight Poison и с Guerlain Iris Ganache. Подушвам ги и си казвам - Да, оставам само с него.
 Hug
Сигурна съм, че ако не беше толкова финансова тази страст, щях да имам огромна колекция, но все още обичам да се грижа и влагам и в други неща, свързани с външния ми вид. Мисля си, че ще си изпаднал на дъното, ако започнеш да инвестираш само в парфюми.

# 98
Моята колекция е скромна в сравнение с масовите тук, въпреки че според близките ми граничи с патология.  Laughing 79 е бройката, очаквам скоро да станат 80. Тези две седмици прекарах основно полегнала на дивана, четох парфюмни блогове и имам дъъълъг списък с интересности за тест. Предпочитам 100ци и основно такива купувам, визуално ми допадат повече бутилките, а и имам възможност да снабдявам с отливки семейство и приятели.

Понеже не съм излизала последните седмици, тук ли са вече ексклузивите на Герлен?

# 99
Не, не се продават още. Да видим дали ще излязат на откриването на новия магазин Дъглас.

# 100
  • София
Привет и от мен в новата тема, интересни въпроси повдига.

Според мен, за парфюмно незаинтересованите мъже иделната бройка е 3 - един ежедневен/работен, един вечерен и един за моментите, когато мъжа иска да се почувства наистина специален.
При жените от тази категория, бройката я  виждам двойна - 6 Simple Smile, подсказваща малко повече стремеж за разнообразие - 3 работни/ежедневни, 2 вечерни и 1 за специални поводи.

Колкто до другата кагетория - парфюмно зарибените - трудно е да се определи идеална бройка в наши дни, когато непрекъснато се появяват нови прекрасни марки, познати такива пускат нови чудесни нови идеи, и няма как любопитството на парфюмните хрътки да бъде озаптяно  Mr. Green
Ако хипотетично предположим, че парфюмно омагьосания е запленен и от ниш, мисля, че една бройка от 40-60 е напълно разумна, за не кажа минимално задължителна  Mr. Green

Deetron, честит Evoke Silver и на теб  Hug. Надявам се да споделиш повече за него тук, изкушавам се да ги направя двойка с моя парфюм, чакам само малко засилка Wink. Ще ми бъде интересно да чуя и за останалите три парфюма на Ajmal.

Благдоря ти kovatcheva  bouquet Какво да кажа за Evoke Silver - за мен е поредния чудесен аромат от  Ajmal, който ме изпълва с хубави чувства, защото носи ориенталнско звучене, но е напълно носим в ежедневието и с нищо не би могъл да притесни/задуши околните, даже напротив  Sunglasses  Пирамидата му е:

Top: Bergamot and Cardamom
Heart: Olibanum, Orange Flower and Violet
Base: Amber, Cedar wood and Musk

Странна смесица е - има нещо от YSL La Nuit de l`Homme - най-вече частта с чудесния кардамом, като до известна степен носи и част от духа на Dior Fahrenheit Absolute, както и повей от YSL M7 Oud Absolu. Цялата тази опушена, гореща, мистична, леко сладникаво-цветна картина, сякаш е излязла изпод четката на главния художник на Амуаж  Crazy Не на някой модел конкретно, а като общо усещане - трудно ми е да го обясня, но може би най-билзката ми аналогия е внушението за топъл, сладникав, опушен прах, пепел или въглен, ако искате... Пленителното е, че носи част от изтока, но по един фин, по-тънък и ефирен начин в сравнение с други ориенталци, които съм срещал.

Другите ми аромати от Аджмал са:
-Ambre Pimente, който в актуална версия изглежда така:
Скрит текст:

-Accord Boise
-Ajmal Shadow Grey - този го няма все още във фрагрантика - версия е на Ajmal Shadow, който не познавам, но се надявам в бъдеще това да се промени.

За мен са много хубави и издържани в европейски стил, но нека не не влизам в подробности и досаждам повече с тази марка.

Та, в обобщение - не препоръчвам Evoke Silver на сляпо. Както и другите споменати. Да, твоят дамски Еvoke се оказа, супер находка, но нека не насилваме късмета Wink  Достатъчно хубавини чакат любовта ни в реалните магазини.  Wink

kovatcheva, честита ти Лартизанска мандарина  Simple Smile Да те радва в зимните дни  Mr. Green Помня, че ти и тогава ги обичаш цитрусите  Laughing

Oleander - честит ти и на теб нов Gris Montagne - страхотен парфюм, поне за моя вкус.

Честито и на всички други с нови придобивки. Simple Smile

Днес ми се удаде чудната възможност да тествам това онова, но тъй като поста ми стана твърде дълъг и без това, ще се спра набързо на тези три:

Том Форд Орхид Солей - за мен не е толкова кофти. Да, различен е определно, но не го намирам за пълен с негативи. Само на блотер го пръснах, защото целия бях вече офъщян, но си мисля, че е любопитен, даже нещо в него ми хареса. И дори смятам, че на мъж не би стоял никак зле.  Shocked

Carolina Herrera Good Girl - стори ми се много секси и женствен, чуден за вечерни приключения Crazy

Hugo Boss Boss The Scent For Her - също много ми хареса - позитивен, сочен, с плодов гурме характер. Напълно издържан в модерната повеля Simple Smile  Едва ли тук във форума ни ще намери много фенки, но знае ли човек.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 02:02 от Deetron

# 101
  • The Evergreen State
Привет и от мен в новата тема, интересни въпроси повдига.

Според мен, за парфюмно незаинтересованите ...При жените от тази категория, бройката я  виждам двойна - 6 Simple Smile, подсказваща малко повече стремеж за разнообразие - 3 работни/ежедневни, 2 вечерни и 1 за специални поводи.

Това изказване описва моят случай до някъде: имам 6 парфюма   Grinning всичко на всичко и горе долу ги подреждам по описаната схема по-горе (Обикновено пръскам любимия си, останалите си стоят в шкафа за разнообразие). Не се чувствам парфюмно зависима от гледна точка на бройката но парфюмите ме вълнуват, често се спирам в парфюмерии от чисто любопитство какво ново е излязло, близките ми намират това за досадно  Simple Smile Бройката парфюми е варирала, мисля че съм достигала до 8 ако не се лъжа но поне 4 от тях обикновено вече са ми омръзнали и с радост ги подарявам на близки хора. Не обичам да трупам количества, омръзват ми бързо. Пръскам даден парфюм докато ми доставя удоволствие, после го подарявам и си избирам нещо друго. Два пъти само съм купувала "на сляпо" и двата пъти не задържах за дълго парфюмите, не е за мен този начин на пазаруване. Щастието е в баланса, пожелавам на всички парфюмен баланс и нирвана  Hug

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 07:31 от Athena

# 102
Много интересна тема, провокира ме да си погледна гардеробчето и.. ами малко се шокирах и засрамих, 70 пише. От тях десетина са минита, десетина са отливки, но 50 пълни бутилки пак ми се виждат много Blush
А последните 9 месеца миризмите никак не ми понасят и съм слагала парфюм под 10 пъти, ами.. започна да ми харесва. В началото ми беше странно да излизам без нищо и пробвах по 1-2 леки пръсвания, в резултат намразих няколко любими аромата. Напълно загубих интерес и да тествам. Не ми липсват тия вълнения сякаш, честно казано ми идва да подаря или разпродам всичко, дори 3 по мъжката схема Simple Smile на Deetron ще са ми много. Чудя се дали ще се промени това като ми отмине непоносимостта към миризми или ще си остана парфюмно апатична..

# 103
Страхотна тема Денси  bouquet
Моите парфюми в момента са 15, но имам такива, които определено няма да ползвам. Веднага бих разкарала Ултравиолета, оказа се, че не мога да нося виолетки. Друг е burberry london, които придобих от размяна, но определено не е мой. Най-вероятно и двата ще отидат при майка ми. Тя харесва всичко и от много време не е купувала парфюми, аз я снабдявам. Най- интересното е, че всички парфюми, които съм и подарила и стоят чудесно, все едно не е същия парфюм.
Ако имам възможност веднага бих придобила Мансера Роза Ванилия и бих подновила Ели Саав Ле Парфюм и Клои ЕДП.
До сега купувах парфюмите си доста импулсивно и необмислено, но от тук нататък съм решила да променя нещата. Не искам голям брой парфюми, но искам всички, които имам да са ми наистина по сърце.

# 104
Бижу, ти сериозно ли? Искаш ли компания? Hug
Ами сериозно!  Tired Искам, да. Така ще се чувствам подкрепена Laughing и ще ми е по-лесно.

Пиша си тогава Септември 23 като Ден Д.  cheers
Ако умра от любов по новата рокля на Герлен ще си я купя за рождения ден през ноември. Т.е. ще си я поръчам за подарък, но това ще е единственото изключение.
Съвсем сериозно, започвам да пазарувам от гардероба си (има и такава тема във Фрагрантика).

Вчера направих интересно откритие- напръскан на дреха, медът и топлото мляко в Poivre Piquant се появяват веднага заедно с прясно смляния пипер. На кожа трябва да почакам поне час за да се появят. Към този парфюм посягам обикновено през октомври, когато не е твърде студено и ми се струва, че на такива температури се развива най-добре. Лакрицата е много слабо изразена, или аз не я усещам. Останало ми е много малко количество, около 7-10мл и това ще е първото дъно след Ден Д.

Orchid Soleil върху мен се разви прекрасно. Пръснах смело и щедро направо на кожа. Да, леко в началото усетих варена церевица или кестени, но ако не бях прочела за това тук, може би нямаше да мога да ги назова точно. Вкусен, кремест аромат с прекрасна консистенция (или по-точно консистенция по мой вкус). Накара ме да се усмихна. Не го пожелах така както пожелах Теракотата обаче.

Чудя се с какво да ида на работа в понеделник. Нещо ново или любимо старо? Ще уплаша ли хората с Poivre Piquant?(Вчера ми го похвалиха, май за първи път.)
Не е ли твърде топло за Черната рокля? В кой сезон го предпочитате? Имам чувството, че ще е фантастичен в сняг.

Общи условия

Активация на акаунт