Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 538
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
За мен също бройката 50 е една прилична бройка -златна среда Grinning Таман имам да добавям Crazy

Мандарината Артизан не я харесах и аз. Освен нетрайна при сериозно напръскване и като аромат ми беше твърде билкова някак си, натурална повече отколкото ми харесва. До кожа си е. Всъщност така и не съм намерила мандарина която да ми хареса.Други които съм пробвала пък са били леко химични, на другата крайност.

# 76
50 броя е чудесно и за мен, но няма как.
Преди години като ги направих 79 се изнервих и ги докарах много бързо до 50. Дълго време бях в парфюмна апатия и ги държах 50, но после първо постепенно, а напоследък много бързо ги увеличих и сега имам 90.
На този етап няма как да ги държа 50, защото само Шанелите, Том Форд и Ермес запълват бройката. Не мога да не нося други неща. Laughing Имам желание за още няколко парфюма и ще ги взема разбира се.

# 77
Raznejena, и на моята кожа Л'Артизанската Мандарина стои както чета, че стои на твоята. Моята мандарина след ревю на Kovatcheva открих в Oyedo на Diptyque  - хем много истинска, хем парфюмно стилизирана, ако случайно не си я пробвала,  виж я. Hug

Като чета за намеренията ви за парфюмни диети, да споделя моя скромен опит в това отношение. Миналата година и особено преди Коледа  (щото нали съм папкала, слушкала и имам куп други заслуги Simple Smile) не просто прекалих, а се олях  с покупките - конят отиде директно в реката, като завлече и дебитната ми карта. Затова взех решение нищо да не купувам до този август, в който уж щях да си купя само един парфюм, знаех и точно кой. В периода на мораториума всичко беше наред - нищо не купих, пръсках наличните, четях си кротко темата, ровех лениво из Фрагрантика, въобще -  отдадох се на парфюмни размисли, но никакви страсти bowuu. Ама август дойде и придобих не един, ами сигурно десет парфюма, при това в суматохата не купих баш онзи, дето осем месеца го бях планувала. Горе-долу по същия начин пазя диети във вечна неравна борба с килограмите - спазвам ги стриктно, но в деня на приключването им се почва едно тъпкане, вследствие на което скоростно се придобива формата на "боа, погълнала слон" Grinning. Та мисълта ми е, че и при парфюмни диети се получава малко йо-йо ефект. Но пък вие сигурно имате повече воля и разум от мене. Hug

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 10:49 от Oleander

# 78
  • Sofia
Провокирана от темата, снощи преброих в гардеробчето парфюмите, които бих задържала и са 45. Мога без всички останали.
Около година изобщо не купувах нови, но това лято придобих 7.

# 79
  • София
Пази се за Ексклузивите на Герлен, който очакваме скоро в София.

Дени, току що видях, как олеквам със значителна сума. И предполагам една Тонка ще сложи край на парфюмната суша!!  Laughing Кога се очакват?

Парфюмите и всичко необходимо са тук от преди 15.09, но ще бъдат заредени към края на месеца -  с всички новости от Герлен, включително и новата рокля. Peace

Аз лично парфюмна диета няма да пазя, защото някои желания са ми отдавнашни и когато имам повод и възможност не бих ги отказала. Peace

# 80
Забравих кажа кой е този парфюм, който венага бих махнала от колекцията си: Givenchy Eaudemoiselle, изобщо не се разбрах с тази роза, как си бях внушила, че я харесвам - нямам идея. Веднага бих го заменила с Hot Couture, но ще стане по-нататък.
Тези дни се запознах с една бяла красавица:
http://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Meliora-18750.html
Много красив, мек, женствен парфюм. Прилича ми на ванилов крем с топинг от горски плодове. Много ми хареса, сравнявайки го с десерт, нямам предвид, че е гурме, просто ванилията явно дава такова усещане, също така се усещат и цветя. Композицията е много добре направена, тъй като нищо конкретно не мога да отделя като нотка, само едно общо усещане за мек и пухкав аромат.

# 81
Бижу, ти сериозно ли? Искаш ли компания? Hug
Ами сериозно!  Tired Искам, да. Така ще се чувствам подкрепена Laughing и ще ми е по-лесно.

# 82
Все едно се отказват цигари Sunglasses

# 83
  • София
В някои отношения съм колекционер, да. По това ,че се запасявам с любими парфюми ( Глория и L'Feu  ), по това че пазя полупразни бутилки по носталгични причини. В други отношения съм обикновен потребител с мания.. Laughing
Заедно с двете „запаски„ и 2_3 с минимално носталгично количество бройката има на къде да расте, до обявения таргет. Не много. 45 парфюма.

Благодаря, за информацията за Герлен!
Предполагам, няма шанс да започнат внос на Фредерик Мал? Набеляза ла съм за тест поне 5 парфюма ,eдиният от които е Portrait of a lady. Втълпила съм си, че точно тази роза ще ми хареса, макар да не съм отявлен привърженик на това цвете. От къде най-изгодно поръчвате проби на бранда?

# 84
Raznejena, и на моята кожа Л'Артизанската Мандарина стои както чета, че стои на твоята. Моята мандарина след ревю на Kovatcheva открих в Oyedo на Diptyque  - хем много истинска, хем парфюмно стилизирана, ако случайно не си я пробвала,  виж я. Hug
Четеш ми мислите Simple Smile Веднага след като написах поста си и излязох, се сетих за Oyedo. Пробвах го това лято макар и бегло с едно фъс и страшно много ми хареса. После имах други неща за пробване и придобиване и съм го забравила. Прекрасен е наистина и другото лято бих го взела без друга проба дори.

Разнасях днес Фешън Декре навън. Много бързо изфиряса , а мислех , че на лекия вятър ще е по-добре.  Колкото и да ми харесва едва ли ще го купя на шише. Ще го пробвам при всякакви условия, но при мен си се държи като малко по-траен боди лосион или нещо подобно. Само полъх от парфюм, може това да е била идеята знам ли.. Simple Smile

Никакви диети не мога да пазя, включително парфюмни точно защото си мисля -после ще стане по-лошо Grinning Затова си чета, придобивам, разкарвам постоянно ако има спадове да са естествени. Дето се вика все съм в джаза hahaha

# 85
  • Чукарландия
Смея да кажа, че не съм колекционер. И тъй както смея да кажа, посмях и да ги преброя. Shocked Shocked Shocked
120, при условие, че не съм колекционер, а обикновен консуматор. Ако пък и започна да колекционирам... ?!? Конят ми ще вирне петалата и ще се гътне от тих ужас... Mr. Green

# 86
  • Бургас
Щом държите на цифра,моите в момента са 86,влизам да кажа за Слънчевата Орхидея.След 24 часа някъде е напълно носим аромат за мен,определям го като мега ретро,но все пак носим.Това са доста часове все пак,блажната боя вече я няма Laughing,а дотогава как да го изтърпя?

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 15:45 от Bright Crystal

# 87
  • Чукарландия
а дотогава как да го изтърпя?

Нужно ли е? Mr. Green

И златен да е, не мога да изтърпя начало, от което ме втриса, за да дочакам след някой и друг ден да се уталожи и да ми хареса... Peace

# 88
  • Бургас
Белла, Mr. Green развесели ме Hug ,не е нужно нито ще го търпя,беше ми интересно в какво ще се превърне. Crazy

# 89
Абе дами, откъде ги намирате тези коне? Да не би като е дошъл някой принц, вие съвсем предвидливо да сте му взели коня Joy Та като галопирате към реката какъв аромат все пак бихте сложили от наличните? Crazy Crazy

Bright Crystal , не очаквах, че бройката при теб е толкова сериозна. Сериозна парфюманка ще се окажеш ти Hug Heart Eyes Всичко с кеф да си пръскаш!

Общи условия

Активация на акаунт