Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 951
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Никога не са ми давали виали на Ексклузиви на Шанел в чужбина и с покупка, и без.

А на мен при предпоследната ми покупка от мосю Стивън ми бяха сложили 9 виала по 2 мл от шанелските ексклузиви + едно мини + още някакви подаръчета. Поръчката ми беше Мизия 75 мл.
Купих Мизия 75 мл. миналата година май месец в бутик в Париж и нищо!
Мосю Стивън спечели страшно много клиенти от тази тема и с право! Heart Eyes

# 391
Някой има ли впечатление от този парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Tesori-d-Oriente/Royal-Oud-De … -Yemen-30517.html

# 392
 Вярвам, че тук четат предимно зрели хора, които мога да преценят дали покупката на парфюм за 300 лв., поръчан без каквито и да е лични впечатления е вид емоционален хазарт, или както други биха го нарекли- чиста глупост. Излишна е цялата драма, поне за мен, защото ако ще влагаме дълги размисли относно това кой как ще възприеме дадено описание темата съвсем ще замре. Факта, че даден сок кара някоя съфорумка да лети от щастие, а пък съпружието й - да я ощастливява по 30 пъти денонощно хич не ме грее, ако няма да има същият ефект и при мен Laughing
Логични са доводите и на двете страни в т.нар. спор, но никой не взима под внимание и третата страна- а именно хората, за които тази тема е извор на вдъхновение, мечти и пр. вълнения, през които всеки по-отракан парфюман е минал в началото на „болестта„. По лаишки предлагам да оставим хората да пишат красиво, описвайки личните си впечатления, и да се надяваме, че останалите могат да преценят какво да правят със собствените си пари.
Предупрежденията са напълно на място, говоря от личен опит, защото съм се сблъсквала челно в много “парфюмни“ греди, затова сега дълго  тествам преди да купя. Но пък и четенето на дадени описания в компанията на уханно кафе са приятни минутки, определено ще ми липсват Grinning

По темата  Laughing - някой дали може да напише две-три думи (може и повече) за Royal Edition - S.T.Dupont?

# 393
А ако трябва да сме съвсем обективни в този "спор", според мен няма участник в темата, който някога да е казал "заради описанието на X се подведох и си купих аромат Y и съответно сега се чудя какво да го правя". Така, че драма няма или поне аз не виждам. Аз обичам да чета описанията на абсолютно всички тук, интересно ми е какви асоциации извиква един аромат у даден човек и бих го пробвала дори само за това...Дано никой не се откаже от това да описва и да споделя възхищението/ възмущението си от даден аромат. И дано не изпаднем в някаква безсмислена политкоректност...това ще лиши от всякаква емоция изказванията. Дори няма смисъл и Бижу да пише "пробвайте", защото хората, които чакат да им се образува мнение, винаги ще купуват по описание на някой, който са набедили за пътеводна светлина или за техен кумир.
А това с римския бутик на Шанел (и аз съм ходила там) нямам думи, не е възможно да са го ударили толкова през просото...При нас по едно време на някои от тестерите на ексклузивите на Шанел им се бяха счупили пръскалата отгоре, направо бяха извадени и седеше едно момиче и подаваше предварително напръскани блотери с ароматите от шишетата със счупените пръскала. След няколко дни ги бяха сменили(или поправили). Не може така, не продаваш Yardley или Avon...
Wild-rabbit пробвай го пак и си засечи, това, че е траен при някой, не значи, че ще е траен при теб. При мен беше сравнително траен, но тих, други хора твърдят, че е прекалено нетраен (нямам го, но често се пръскам с него в магазина).

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 14:41 от Zozina

# 394
Понеже и аз все още понякога поръчвам "на сляпо" (с последна изява от миналата седмица), чувствам, че имам какво да кажа по темата. Simple Smile
Сред покупките "на сляпо" има такива, които се оказаха фаворити, но и такива, които буквално ме отвращават - приемам го като парфюмна лотария и не упреквам никого другиго, освен себе си, за невъздържаното си любопитство (единствено съжалявам, че няма развит "вторичен пазар" за неуспешни покупки).
Чета с удоволствие ревютата в темата и никога не съм се чувствала провокирана или подведена нито да купя възхваляван парфюм, нито да се откажа от ненавиждан такъв.
Предполага се, че всеки от нас е пълнолетен, емоционално и психически зрял и знае какво прави, включително как/за какво харчи парите си. Изобщо, нека оставим всеки да носи отговорност за собствената си безотговорност  Simple Smile и нека не приписваме на друг парфюмните си неудачи.
А има и друго - при ароматите никога няма гаранция - имам парфюми, купени след разносване на солидна проба (в различни сезони, при различни хормони, в добри и в лоши времена), а когато най-накрая се сдобия с цяла бутилка установявам, че "не е имало никаква гара и никакъв влак - просто любовта е заминала"  Simple Smile  и сега прашасват по рафтовете. Та, ако на (устойчивостта на) собствените си възприятия не мога да се доверя безусловно, на какво основание да упреквам чуждите възприятия, споделени в темата? 
Според мен, ако хората спрат да пишат вдъхновени, емоционални, полюсни  ревюта (позитивни - за да не провокират за покупка "на сляпо", негативни - за да не засегнат някого, за когото този аромат е парфюмната любов на живота му), то напълно ще си отидат "размислите" и "страстите", а темата би се превърнала просто в "парфюмна статистика", ако въобще има смисъл в това.  Hug

SOTD: Fashion Decree/Atkinsons - просто прекрасен за мен, ясно усещам албиция (свекърва ми има такава в двора си).

# 395
  • Бургас
И аз съм на това мнение,нека наистина оставим хората да описват красиво. WinkНа никой не пречат,напротив,нека не оставяме хубавата тема да замре без красивите описания. Мен лично ме радват и положителни и отрицателни мнения,страшно ми е интересно как се възприемат ароматите от повече потребители.За себе си отдавна съм изградила мнения и знам на кого да се доверя ако съм в дилема за даден парфюм.Мисля,че любимата ми парфюмна феичка ще се разпознае в тези редове. Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes Иска ми се в темата да се включват и нови лица,доста дами от други теми описват вълшебно,но не смеят да пишат тук,което за мен е загуба. Wink  А на тези със слабите ангели,никой не им е виновен,така мисля аз. Blush Който купува по описание никога няма да спре,все пак има размени така,че всеки е свободен да прави каквото поиска с парите си. Wink

# 396
Най-любимият ми парфюм е купен на сляпо - La Fille de Berlin. Още си спомням как в темата разпитвах за него, дадоха ми се много обяснения, повечето положителни, но не липсваха и по-скептични. И въпреки последните рискувах, когато го видях да се продава за 80 и няколко лева в един сайт, някаква промоция имаше и нямах време за губене - и с право, защото се изчерпа за няколко часа. Сега ми е фаворит, а майка ми е направо пристрастена към него; когато идва при мен, все минава да го помирише; трябва да ѝ подаря...
Другият ми парфюм, купен на сляпо (по-скоро подарен след изявено мое желание), е Ботега Венета - пак по събрани отзиви в темата - също го харесах още в първия миг и досега си го ползвам с удоволствие.

За сметка на това всички парфюми, които съм престанала да харесвам, са купувани в магазин след тестване. Може би имам голям късмет, но това са фактите при мен - покупките на сляпо са се оказали по-успешни.

# 397
  • sofiq
Привет  Simple Smile

Влизам да ви попитам като запознати с парфюмите има ли разлика в аромата на  Versace Crystal Noir Eau de Toilette и  Versace Crystal Noir Eau de Parfum ?

# 398
Изобщо не си и помисляйте да ни спестите красивите си цветни разкази, за който и да е парфюм. Аз пиша рядко, но ви чета редовно.  Hug  Толкова релаксиращо и разтоварващо ми действа. Лично на мен ми харесва да чета и негативни отзиви.
Толкова ме зарибихте с новата Герленска рокля, че ако скоро не я намеря за проба, може и да я поръчам на сляпо. Почти съм убедена, че ще ми хареса, но и да не, затова са размените.  Peace

# 399
Eliza., ако си фен на предишните рокли, тази може и да не ти хареса - по-различна е; на мен тъкмо затова ми допадна. Все пак пробвай, тя поне се намира лесно, във всеки Дъглас - пробвай, защото сладостта на някого може да дойде в повече. Аз уж не съм фен на твърде сладките аромати, но тази рокля ми хареса: в началото много осезаеми малини и боровинки се усещат, някаква киселост има, която прави сладостта поне на мен да не ми натежи. А после остава ванилията - с часове, супер трайна. Парфюм, който се усеща много от околните, не е интимен, а леко натраплив, предизвикателен.

П.П. Сега видях в пирамидата, че има бергамот: оттук значи идва киселото, лимоновото/цитрусовото; освен него и микс горски плодове плюс много ванилия. Това аз разпознах.

# 400
За тази рокля ли говорите? Rolling Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/La-Petite-Robe-Noir- … ntense-39157.html
Толкова клонинги на роклята се появиха, че дори и да съм я видяла, най-вероятно съм решила, че вече съм я тествала и съм я подминала.

# 401
Да, за тази; тя сега е разположена на по-предно място сред роклите, понеже е нова, та ще я забележите в магазина.

# 402
  • Бургас
Да,за тази и аз в момента си мириша блотера. Laughing Остана една мека и прекрасна ванилия.Страшно модерен и зарибяващ аромат,обожавам го!!!

# 403
Благодаря! bouquet
Значи трябва непременно да се тества и ако мнооого, ама мнооого ми хареса, може да се окаже, че това ще ми е последният парфюм за следващата една година и фактът, че Черното бърбъри изчезна светкавично от парфюми шоп нет направо си е всяко зло за добро." Някакъв ориентир за цена? По сайтовете още я няма.

# 404
Обожавам да чета описания! Тези на Ковачева, Йоан-Владимир и Deetron са ми просто върха! Няма такива таланти! Само като видя,че са писали и тръпна в сладостно очакване.😍💗💖❤
И аз харесах новата Рокля. Точно както я описвате я усещам.

Общи условия

Активация на акаунт