Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 966
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Четейки последните няколко страници на темата, оставам колкото разочарован, толква и объркан.
Искрено се надявам, тези, които така горещо съветват да не се купува на сляпо, които зоват за задължителна проба на кожа преди всяка покупка, да си вярват истински на думите  Wink

Голям късмет е, че цената на Oud Save the King, който Йоан Владимир обрисува невероятно, е по-висока от тази на Евоук, че не ми се мисли какъв бразилски сериал щеше да последва отново.  Grinning

KDS - благодаря за споделеното инфо относно Ajmal Shaghaf  Hug Ще ти пиша скоро за някои любопитни открития.

# 376
Четейки последните няколко страници на темата, оставам колкото разочарован, толква и объркан.
Искрено се надявам, тези, които така горещо съветват да не се купува на сляпо, които зоват за задължителна проба на кожа преди всяка покупка, да си вярват истински на думите  
Което какво трябва да означава?  Rolling Eyes Призовавам да се пробва, защото...? Намираш, че имам някаква изгода от това?
Мога да развия темата, но няма да е приятно и не искам да стават разправии.
И, да, хора, пробвайте парфюмите, от чиито сладкодумни описания сте впечатлени, защото при проба повечето аромати не са никак толкова широко и масово впечатляващи. За един вкус, който харесва всичко, що е парфюм, може би е възможно, но аз далеч не вярвам, че това е така. Wink Но виж, залежали и безинтересни аромати масово се изкупуват от сайтовете след медени описания. Да, всеки има глава на раменете, да си я ползва, само подсещам.  
Пробвайте и вярвайте само на собствените си възприятия за даден аромат, без значение дали струва 30, 50 или 150 лв.  Peace bouquet
Не ревизирам ничие мнение, всеки има право да напише каквото и колкото пожелае за всеки един парфюм на света, но маркетингът е голяма наука...

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 01:08 от Бижy

# 377
  • при морето
Здравейте!Не знам дали за тук ми е въпроса,но ще го споделя-днес получих от размяна  Nina Richi Richi Richi,нооо... без пръскало,явно е изпаднало и момичето не е забелязало,възможно е,предполагам,ако парфюма не е ползван известно време.Не знам,за първи път ми се случва подобно нещо.Някой има ли идея,или евентуално празно 50мл. -ово шишенце от същия парфюм,с чието пръскало може да се раздели.Пробвах да сложа пръскало от друг мой парфюм,но не става-от 30мл. са малки ,а от 50 не пасват,исках поне да пръсна,за да усетя аромата,но уви.Друго не се сещам...

още веднъж се извинявам,ако въпроса ми не  е за тук!

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 00:08 от Winter fairy

# 378
Всъщност поръчах ексклузив на Шанел от мосю Стивън, за да се добера до проба на Неролито, което пък се оказа, че не е мое. Мисля че и занапред ще продължа да си пазарувам от него,тук едва ли ще са толкова щедри, да дават по 10-тина 3.8 мл виала на герленските ексклузиви с покупка  Simple Smile

Момичета, кой е мосю Стивън? За пръв път чувам за него.

Мосю Стивън е собственик на бутик за ексклузивна парфюмерия в Белгия и можеш от него да си поръчваш неща, които тук ги няма.Мисля, че сайта е много пъти споделян в темата, може би  не си попадала.Сайтът е http://www.placevendome.be/home/ и аз го знам благодарение на I walk alone, тя го откри и сподели  bouquet.

А как поръчвате по-точно? newsm78 Не видях нито каталог, нито цени, нито начини за плащане и доставка. Само пробички може лида се поръчват?

# 379
+1и заради мострите на шанелските ексклузиви, които праща щедро Peace

Случайно открих в ютюб ето това видео по темата  Simple Smile

Скрит текст:

Скрит текст:
Може и да звучи като виц, но преди година влязох в римския бутик на Шанел, този, който сега е изместен точно срещу Испанските стълби, с намерението да си купя Руската кожа. На въпроса "Може ли пак да го тествам, преди да го купя?" ми отговориха "В момента нямаме мостра."  #Crazy Взимала съм си 200мл. буркан на Коромондел от този бутик, тогава беше малко по далеч от стълбите, на същата улица и обслужването беше съвсем различно. Това от мосю Стивън да получиш един куп мостри на ексклузивите им , а от бутика да ти кажат, че не може да го тестваш, дип че си им отишъл на крака, толкова ме ядоса, че не го купих и изфучах от магазина им. Мислех да пиша оплакване, но после адреналина ми спадна и им теглих една да не съм капо Simple Smile Естествено мосю Стивън спаси положението. Бях планувала да взема двойната ванилия, но като си прегледах мострите, открих че имам няколко виала от нея,от дългите, изпращани все като мостри, прехвърлих ги в по-голямо шише и реших въпроса. Донякъде обаче разбирам защо се скъпят в магазините за мостри. Мосю изпраща мостри към направена и платена вече поръчка, докато в магазините хората се пръскат, но един на 10 сигурно купува. Нейсе, парфюмният маркетинг не ми е поминък и като клиент си искам мострите.

Отговор на горния пост:

Скрит текст:
http://www.placevendome.be/en/contact/  Не е онлайн магазин, кореспонденцията е чрез мейл, питаш каквото те интересува, те ти пращат цена и условия, ако се съгласиш да купиш, пращат фактура с опция за плащане през банка или пейпал, плащаш и ти го изпращат. Не мисля че продава  мостри.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 08:26 от unterdenlinden

# 380
Уинтър,аз имах подобен проблем и си поръчах малко шишенце от ибей,което се пълни като запалките.

# 381
  Deetron,
Скрит текст:
разбирам объркването ти, но все пак става въпрос за жени тук в този форум  Wink Аз съм сигурна, че дори тези които стрелят насляпо съвсем добронамерено съветват това да не се прави макар, че не дават личен пример добър  Grinning Но пък има тръпка в това..Та разбирам объркването ти.
 Бижу казва все пак че е имала резервен вариант ако не и хареса аромата, но в повечето случаи не е така. Събират се излишни шишета, харчат се пари на вятъра разбира се всеки сам си решава.
 Ти си прав -добре че цената на Краля е по-висока в случая Simple Smile
А и есента май съвсем поизостри апетита парфюмен независимо дали е насляпо или с проби. Стрелбите ще продължат това е сигурно, независимо кой какво съветва и казва.  Hug

А как ми се иска на мен да гръмна нещо насляпо, хем знам че не бива хем ми се иска Laughing LaughingДобре , че засега нямам набелязана цел.

Каква е тази Sweet Vanille трябва да я преслушам. Не съм ваниломан,но искам да имам малко количесто ванилия за зимата. Тази на Ив роше не е това което ми трябва макар , че я купих и се надявам в студ да се развие добре. Ванилията на Серж всъщност най-много ми допада от това което съм носила и пробвала и ако не си харесам друга  ще си взема нея пак.

# 382
Докато се чудех за Черното Бърбъри и то изкупено от парфюми шоп. Признайте, кой го отмъкна? hahaha
Спестих временно едни пари, но се появиха терзания, кога ще се появи, че да приключвам за тази година. Laughing

# 383
  • София
Подкрепям мненията да не се купува след красноречиво описание. Езикът, стилът и културата на писане няма как да намерят точните пресечни точки с индивидуалните възприятия на всеки. Описанието е възможно най-обективно , но само за пишещия. За четящите, то се променя от собствените им фантазии и представи.

Аз "гърмя" на сляпо когато нямам инфо, а ме сърбят ръчичките. smile3508
Още по-лоша практика...

# 384
  • София
Скрит текст:
Може и да звучи като виц, но преди година влязох в римския бутик на Шанел, този, който сега е изместен точно срещу Испанските стълби, с намерението да си купя Руската кожа. На въпроса "Може ли пак да го тествам, преди да го купя?" ми отговориха "В момента нямаме мостра."  #Crazy Взимала съм си 200мл. буркан на Коромондел от този бутик, тогава беше малко по далеч от стълбите, на същата улица и обслужването беше съвсем различно. Това от мосю Стивън да получиш един куп мостри на ексклузивите им , а от бутика да ти кажат, че не може да го тестваш, дип че си им отишъл на крака, толкова ме ядоса, че не го купих и изфучах от магазина им. Мислех да пиша оплакване, но после адреналина ми спадна и им теглих една да не съм капо Simple Smile Естествено мосю Стивън спаси положението. Бях планувала да взема двойната ванилия, но като си прегледах мострите, открих че имам няколко виала от нея,от дългите, изпращани все като мостри, прехвърлих ги в по-голямо шише и реших въпроса. Донякъде обаче разбирам защо се скъпят в магазините за мостри. Мосю изпраща мостри към направена и платена вече поръчка, докато в магазините хората се пръскат, но един на 10 сигурно купува. Нейсе, парфюмният маркетинг не ми е поминък и като клиент си искам мострите.

Въобще не е виц.Ще ти разкажа подобна история и наистина това е проблем на бранда, според мен, и е необяснимо за ранга на Шанел.

Скрит текст:
Преди година и половина попадам в бутика на Шанел в Брюксел с една единствена цел Беж Heart Eyes.Отделно исках  да пробвам новопоявилата се тогава Мизия и нещо друго цветно.Влизам обяснявам какво ме води на тяхна територия, те ми вадят Беж, през това време на едната ръка Мизия, а на другата ми предложиха да пробвам Гарденията.Аз още там харесах Гарденията, но попитах дали е възможно да ми дадат виал от нея, за да мога да си я понося и да преценя и консултантката застава на компютъра.Започва да въвежда нещо и ме пита имена, аз ги казвам, пита ме за телефон и аз вече учудена питам защо е нужно това и тя ми отговаря, че ще ме въведат в базата данни и когато дойдат виалите ще ми звънне да отида до бутика да ми дадат всичко, което бих искала да тествам,при което аз чинно обясних, че не живея в Брюксел и съм турист.Тя се извинява 10 пъти и каза,че за съжаление от Париж им изпращали напоследък съвсем малко количество виали и много бързо свършвали.

# 385
Никога не са ми давали виали на Ексклузиви на Шанел в чужбина и с покупка, и без.

# 386
Аз дори не исках точно виал, който да взема,  а исках просто да  тествам парфюма. Може ли в такъв бутик да не отвориш един флакон и да се ползва за тестер, как да купи човек нещо, като не може да го помирише. Стоят парфюмите в целофан и се купуват, защото някой прочел или тествал другаде. Не е сериозно за бранд като Шанел. И в нашите магазини се предлагат парфюми така, а има и едни, които ги държат под ключ и една женица ти прави голяма услуга да ти отключи,че да пробваш. Мерсим  Simple Smile

# 387
  • София
Никога не са ми давали виали на Ексклузиви на Шанел в чужбина и с покупка, и без.

Дават, дават, едни много симпатични.Аз съм виждала моя приятелка имаше от бутика в Париж. Peace

# 388
  • София

А на мен при предпоследната ми покупка от мосю Стивън ми бяха сложили 9 виала по 2 мл от шанелските ексклузиви + едно мини + още някакви подаръчета. Поръчката ми беше Мизия 75 мл.

# 389
  • тук-там
Здравейте. Ще помоля, ако някой има новия Галоп на Ерме да сподели за трайност. За съжаление имам само блотер, който издържа вече 2 дни и половина! Не успях да го пробвам на кожа, че обилно се бях поляла вече. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт