Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 671
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
  • До сърцето...
О, аз съм на мнение, че не трябва да се спира с мненията и описанията на парфюмите в тази тема. Пък на който са му слаби ангелите, ще има основание да се "пази от огъня", като се опари няколко пъти.

Аз лично благодарение на ревютата на Ковачева, Йоан-Владимир, Кари и другите момичета се сдобих с едни от най-любимите си парфюми  Heart Eyes  (Имам халосни, ама момичетата какво са ми виновни, че аз така съм си решила!?)
Мненията на Deetron  и Валтер пък ми помагат да избирам за мъжете ми, дават ми ориентир и ми е по-лесно при избора за тестване.
Мисля, че са ценни и негативните коментари  Peace

# 406
  • Варна

Според мен, ако хората спрат да пишат вдъхновени, емоционални, полюсни  ревюта (позитивни - за да не провокират за покупка "на сляпо", негативни - за да не засегнат някого, за когото този аромат е парфюмната любов на живота му), то напълно ще си отидат "размислите" и "страстите", а темата би се превърнала просто в "парфюмна статистика", ако въобще има смисъл в това.  Hug

Peace Peace Peace
Точно така е и според мен.
Никога не съм разбирала политкоректното говорене и винаги съм се чудила защо на периоди се намира някой в темата да го насърчава. Както описвам със страст без да си подбирам красивите думи, когато харесам даден парфюм, така мога (и го правя) и когато не ми хареса без да си подбирам и лошите думи.

Не вярвам, че има двама човека с напълно еднакви вкусове за парфюми, така че, по отношение на покупките на сляпо и парфюмните гурута - аз лично се научих да внимавам. Достатъчно други интересни неща има за купуване, за да си хвърля парите за парфюм, само защото авторитетна фея го е описала красиво. Като ориентир - да. Има ревюта, които чета внимателно, защото знам, че имаме сходни вкусове и други, които чета по диагонал.

# 407
Аглая, не съм фен на никоя от предишните рокли и мисля, че точно тази ще се окаже моята.  Blush Харесвам сладки аромати и Черния Опиум и Ла Ви са ми любимци. А за ванилията, какво да кажа, колко повече, толкова повече.  Grinning За съжаление съм от дълбоката провинция и едва ли при нас ще дойде скоро. Дано в Ензо пуснат мостри, ако ли не ще рискувам. Мисля, че няма да съжалявам. А иначе вече я намерих в един  сайт около 100 лв. 30 мл.

# 408
  • София
Аз мисля, че никъде не сме дискутирали да се спират красивите описания, а да се внимава с покупките след тях.  Различно е. Peace
Повод да помрънкам колко ми липсва Натали-Никол. Стилът й ме вдъхновяваше.

Замислихте ме с мосю Стивън и отношението му към клиента. Ето на тези факти и аз бих се подвела и поръчала на сляпо. Загложди ме любопитство за останалите ексклузиви на Герлен.

# 409
Според мен, ако хората спрат да пишат вдъхновени, емоционални, полюсни  ревюта (позитивни - за да не провокират за покупка "на сляпо", негативни - за да не засегнат някого, за когото този аромат е парфюмната любов на живота му), то напълно ще си отидат "размислите" и "страстите", а темата би се превърнала просто в "парфюмна статистика", ако въобще има смисъл в това.  Hug
Peace Peace Peace
Точно така е и според мен.
Никога не съм разбирала политкоректното говорене и винаги съм се чудила защо на периоди се намира някой в темата да го насърчава. Както описвам със страст без да си подбирам красивите думи, когато харесам даден парфюм, така мога (и го правя) и когато не ми хареса без да си подбирам и лошите думи.
Точно така, с всички ви съм съгласна, но искам да чета и коментарите на нехаресалите нещо. А много хора гърмят на сляпо по хубавите описания и после не искат да признават колко нещо не им е харесало, и не пишат и дума за това. Някой, ако се осмели да изкаже негативно мнение, и тук таме плахо някой ще признае след него с пет думи "и на мен не ми хареса" и толкова. А аз искам и тези мнения да чета, не само прекрасните.
Оставам с усещането, че не ме разбрахте правилно, но както и да е.

Аз мисля, че никъде не сме дискутирали да се спират красивите описания, а да се внимава с покупките след тях.  Различно е. Peace
seemly, това е! Peace Благодаря! Hug

Днес си купих последния за година напред, както съм си обещала, парфюм. Той не е нищо особено, не е някакъв супер популярен, но аз си го харесвам отдавна, мисля си го отдавна и си го взех. Чуден ми е. Мирише на парфюм просто. Сливи исках повече и по-сладки, ама толкоз. И на тези съм доволна.  Grinning Те са узрели пресни сливи, не са от сладко, но са вкусни. Рози няма за мое щастие, пачули също Rolling Eyes което е странно, щото какво още има в този парфюм?! Мускус има и парфюмът ми е кремав, и женствен. Мирише лилаво. Удобен аромат!
Това е Very Irresistible Givenchy L’Intense Givenchy. Имах много приятна среща за размяна с една много мила дама и тя, без още да знае кой е парфюма, ми каза че ми отива. Blush Това ми е напълно достатъчно.

# 410
И аз разгедах сайта му.Не намерих опция за поръчка,предполагам се поръчва с имейл  newsm78 Някой знае ли точната цена на Chanel Coromandel?Мислех да помоля приятелка да го закупи от бутиците им,но за 15 евро доставка няма какво да я занимавам.

# 411
  • София
И аз разгедах сайта му.Не намерих опция за поръчка,предполагам се поръчва с имейл  newsm78 Някой знае ли точната цена на Chanel Coromandel?Мислех да помоля приятелка да го закупи от бутиците им,но за 15 евро доставка няма какво да я занимавам.

Доколкото знам това е един от най-реномираните парфюмни бутици в света, а не сайт за онлайн пазаруване, и въпреки това е възможно да се поръча от там на мейла им.

Скрит текст:

Цената на 75 мл Коромандел е 130 евро засега, но скоро ще бъде увеличена на 175, след като го реформулират в ЕдП.

# 412
  • София
Бижу, честит да ти е и да ти е достатъчно сливов, колкото на теб ти се иска!
seemly, аз познавам някои от другите ексклузиви на Герлен, както ги нарече Simple Smile, ако имаш предвид някой конкретен - питай, ако мога ще помогна с моето скромно мнение, аз не съм експерт.Предполагам, че I walk alone също, както и други потребители.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 19:52 от veka

# 413
  • някъде под слънцето...
По въпроса с вали и минита на ексклузиви  получавала съм при покупка от бутик
Относно ревютата.Пробвала съм много от парфюмите обект на всеобщ възторг.Не ме плениха.По тази причина оценявам възторжени те описания, но вече не провокират интереса ми дори за проба, въпреки , че  имам  наоколо достатъчно бутици и луксозни парфюмерия в огромен ниш асортимент. .Когато пиша негативно мнение за парфюм се отнасям с уважение Кайро към носа, който стои зад парфюма, така и към бранда.За моите парфюмни фаворити съм прочела доста неприятни и цветисти  мнения.Не съм се засегнала. Уважавам личното мнение на всеки, за мен е важно парфюмите които ползвам да ме раздават, а не дали Х или У да ги харесва.Не ми е необходимо нечие одобрение за да се сдобия с даден парфюм
Не пиша ревюта за моите любимци, защото нямам  способностите на много от парфюмните  феи.А и в интерес на истината много малко дами се вълнуват от бабички и бойни отровни вещества Simple Smile.

# 414
Това е най-интелигентната тема във форума тъкмо заради парфюмните разкази. При мен интересът към ароматите винаги е бил вторичен, предхождан от литературата: искрата пламна с прочитането на "Парфюмът" на Зюскинд, но като тийнейджърка, растяща в объркано политическо и икономическо време, нямах възможност за реален досег. Сега пък парфюмните наративи тук отключват парфюмната ми практика, което намирам за чудесно.

# 415
  • The Evergreen State

Това е Very Irresistible Givenchy L’Intense Givenchy. Имах много приятна среща за размяна с една много мила дама и тя, без още да знае кой е парфюма, ми каза че ми отива. Blush Това ми е напълно достатъчно.

Бижу честито, аз много харесвам този парфюм, преди години си бях в БГ и се мотаех безцелно в един от моловете в София и си пръснах от него в една парфюмерия, беше новоизлязъл тогава и си спомням че имах прекрасен ден с него. После реших че като се прибера след ваканцията ще си го купя оттук но забравих да го потърся при нас и така и не разбрах появявал ли се е изобщо, остана ми само хубавия спомен, със здраве да си го пръскаш!

# 416
"Аз мисля, че никъде не сме дискутирали да се спират красивите описания, а да се внимава с покупките след тях.  Различно е."

Да де, но жените като описват и започват след това да се обясняват като ученички, ама пробвайте, ама това е мое лично мнение, ама не искам да подведа някой и пр. И то накарая едва ли не се "занулява" описанието....както и да е ясен е случая.
Днес пробвах:
http://www.fragrantica.com/perfume/The-Body-Shop/Black-Musk-32247.html
и честно казано не очаквах нищо, но пък ми хареса. Перфектен е за всеки ден, неангажиращ, приятен аромат.

# 417
  • Sofia
Very Irresistible Givenchy L’Intense е много нежен и мек аромат, но рядко посягам към него. На сухата ми кожа се губи за час.

# 418
Very Irresistible Givenchy L’Intense е много нежен и мек аромат, но рядко посягам към него. На сухата ми кожа се губи за час.
Напръсках се в 12 и още го усещам. Вече не е интензивно, а само около лицето като се сгуша между раменете си. Сега е мармаладено по-сливов. Много ми е хубав Heart Eyes

veka, Athena, Hug благодаря ви!

# 419
  • Чукарландия
Може би имам голям късмет, но това са фактите при мен - покупките на сляпо са се оказали по-успешни.

+1. Peace

В моя случай - ако трябва първо да пробвам, преди да купя, то може би парфюмите, които ще искам да тествам ще са спрени вече от производство... Joy

В сносна парфюмерия ми се удава да влезна 1-2, макс. 3 пъти годишно, за ниш, бутик и пр. да не говорим... Ей, затова си и стрелям насляпо и хич не ми пука! Ама ми е и много гот! Mr. Green

Не правете като мен! Hug

Общи условия

Активация на акаунт