Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 497
  • 433
  •   1
Отговори
# 285
  • Лавал-Пловдив
Не е за да се изпълни петилетката, просто хората изпитват (предполагам) голяма доза несигурност от неизвестното и искат да си понамалят стреса, като отхвърлят нещата, които могат да направят предвартелно.

Ние уж много добре се бяхме подготвили, ама първите дни умряхме от глад, докато намерим от къде да си купим нещо за ядене.
Да не говорим, че първата седмица се събуждаш в два през нощта и докато се нагодиш на местното време, не е лесно.
Ами то точно несигурността и неизвестността е тръпката. Да се губиш, да търсиш месо в Уолмарт (преди, когато не продаваха, но от щатските уолмарти знаех, че има), да купуваш храна, която не ти е по вкуса, да гледаш какво правят хората по спирките и да ги имитираш, да се чудиш къде да скриеш детето на улицата да се изпикае...) Липсва ми целият този адреналин в спокойния ми, добре подреден живот сега. Първата година беше невероятна и непредсказуема, после всичко си влезе в руслото.

# 286
  • Монреал
Здравейте,
относно банковата сметка от чужбина, всъщност е възможно, имат си такава услуга някои от банките. Ние пристигнахме миналата година март и малко преди това писахме запитване на RBC http://www.rbc.com/newcomers/nouveaux-arrivants/installation-au- … ada-resident.html . Отговориха доста бързо и подробно, като изпратиха списък с всички документи и формуляри, които трябва да се изпратят по пощата (не по мейл или факс), за да се отвори сметката. Ние се отказахме да отваряме от България, защото ни оставаше малко време.

ПП, писала съм в темата миналата година по това време  Blush пристигнахме март 2016 Simple Smile
Точно от RBC е и моята информация, от преди месец, не отварят сметки дистанционно. Явно са го правили преди, но вече отказват.

# 287
да се чудиш къде да скриеш детето на улицата да се изпикае...)
Joy
Предстои ни тази тръпка, малкото за сега е с памперс още.

В Уолмарт защо не са продавали месо? Още не съм ходила и нямам изобщо представа какво продават. Сколасвам само до най-близките.

# 288
Абсолютно подкрепям мнението на кака Дора!
И аз си спомням тези моменти с много радостни и приятни емоции! Весели мигове, които няма да забравя! Тръпката е вече друга, когато си купиш кола и се движиш по същите тези места, които си минавал с километри пеша

Юна, там продават дрехи, козметика, обувки, домашни потреби и изобщо всичко, което се сетиш. От храната продават млечни продукти, плодове и зеленчуци, пакетирани храни, има и месо в тарелки.
И на мен ми предстои с малкото махането на памперса, ама вече и знам, че няма проблем да се скриеш зад някое храстче  Joy

# 289
  • Пловдив
Цитат на: Тарилилей link=topic=943079.msg34500397#msg34500397
Точно от RBC е и моята информация, от преди месец, не отварят сметки дистанционно. Явно са го правили преди, но вече отказват.
Ясно, ако е отскоро, това обяснява защо още стои на сайта им, пък не отговарят на запитвания в същото време.

Ние не гоним петилетката Simple Smile просто се притеснявахме да носим всичките си пари в брой.

# 290
  • Vaudreuil Canada
просто се притеснявахме да носим всичките си пари в брой.

Провери какви са условията за пътнически чекове - американ експрес - по принцип това е най-сигурния начин да носиш пари.

# 291
Момичета, тук има ли някаква опция човек да си остави детето някъде за един-два часа?
Някакъв почасов детски клуб или подобно?
Може да се наложи да отида на лекар, а не искам да вземам малката с мен. На 1г и 4м е.
Мерси.

# 292
Момичета, тук има ли някаква опция човек да си остави детето някъде за един-два часа?
Някакъв почасов детски клуб или подобно?
Може да се наложи да отида на лекар, а не искам да вземам малката с мен. На 1г и 4м е.
Мерси.
Имате ли ФБ групи на града за childcare?
Бих питала там директно или се обади в някои центрове и градини за Drop-In Daycare. Има опция за половин ден в повечето.  Peace

# 293
Мерси, сега ще потърся. Изобщо не знаех, че се казва Drop-In Daycare, но е важно човек от някъде да започне.

# 294
Мерси, сега ще потърся. Изобщо не знаех, че се казва Drop-In Daycare, но е важно човек от някъде да започне.
Почти всяка лицензирана дейкеър понякога има места за през деня или деца във ваканция и може да поеме още 1-2-3 на половин ден или за цял ден.

Просто се обаждаш във всяка избрана и питаш имат ли място за дроп-ин днес за тези и тези часове, но е по-д-юобре поне ден предварително да звъннеш и да си подсигуриш спокойствието.

# 295
Да, разбира се, няма да им цъфна на вратата неочаквано. Много благодаря!

# 296
  • Монреал
Ами то точно несигурността и неизвестността е тръпката. Да се губиш, да търсиш месо в Уолмарт (преди, когато не продаваха, но от щатските уолмарти знаех, че има), да купуваш храна, която не ти е по вкуса, да гледаш какво правят хората по спирките и да ги имитираш, да се чудиш къде да скриеш детето на улицата да се изпикае...) Липсва ми целият този адреналин в спокойния ми, добре подреден живот сега. Първата година беше невероятна и непредсказуема, после всичко си влезе в руслото.

Laughing
На мен пък не ми липсва - харесвам си сигурността.
Обаче и на мен ми беше направило огромно впечатление как хората се редят в редичка на спирките да влязат в автобуса. Другото, което си спомням е колко скъпо ми се стори млякото.
Наистина е добре да си припомним от време на време през какво сме минали  Grinning

# 297
Колкото и да се стараем да направим всичко отдалеч, тръпката няма да ни избяга Simple Smile А иначе за това с петилетките, аз съм клиничен случай.
Въпросът с банките за мен е най-големия проблем. От това, което пишете шансовете не са големи. А това има влияние върху всичко останало. Аз обичам да имам план за най-кофти ситуацията. Ако имам план за това, да става каквото ще. Ще го преживеем и ще си спомняме с много чувства и смях. 

shemet_neveroiaten, дали можеш споделиш малко инфо за пътническите чекове. Никога не сме ползвали и звучи доста екзотично, поне за мен. Нямам с кого да обсъдя. Питах в банков клон, но ме гледаха все едно току-що бях кацнала от Марс. Трябвало да питам в централния офис. Но това е мое заключение, даже и това не ми предложиха.

Юнa, в опит да бъда полезна. Ако съм се ориентирала правилно има нещо наречено halte-garderie. Тези, които са към центровете за интеграция вземат деца само на родители, които имат някаква работа при тях. Но имало и такива, където може да се остави дечко за няколко часа. Ако съм недоразбрала, моля за корекция Simple Smile

# 298
  • Лавал-Пловдив
Ние пристигнахме с всички пари прилежно зашити в джобовете на дънките ни. Даже и в на децата имаше  Joy

Да ви споделя нещо смешно от днес. От миналата седмица се върнах да преподавам в пример, в старото ми училище пак в 6 клас, интенсив инглиш. Тази седмица е седмицата на учителите. На края на деня днес идва едно момченце и ми подава една торбичка с мъфини, които майка му опекла за мен, ама той забравил и поседнал отгоре, та мъфините бяха станали на една сплескана питка. Така ме напуши смях ама ми стана и мило, че са се сетили да ми опекат мъфини. Отделно и родителският комитет в училище ни бяха приготвили една софра със сладкиши, та се угояваме цяла седмица  hahaha

# 299
  • Vaudreuil Canada
sunny2012 това са готови чекове с напечатана на тях стойност, които ти купуваш от банката - нещо като пари, но за да ги осребриш в банката трябва да се разпишеш на тях - при закупуването им също се разписваш така с подписа се доказва, че са твои. Ако ги загубиш друг не може да ги осребри, но ти си възстановяваш парите с документа за закупуването им.
Ето това намерих - старо е, но принципът на работа е този http://www.capital.bg/vestnikut/konsult/1998/10/03/246894_udobst … cheskite_chekove/

Общи условия

Активация на акаунт