Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 540
  • 433
  •   1
Отговори
# 210
  • Калгари, Канада
Пристигнаха с много коледно настроение картичките от Mama Desislava  Heart Eyes и от Barefoot Kontesa  Heart Eyes

# 211
  • Монреал
Ние също получихме супер красива картичка от Контесата и фамилия - интересно, че пристигна без марка  Laughing Сигурно е била много файска и пощальона си я е прибрал  Laughing

# 212
Момичета, извинете, че отново се обръщам към вас с глупави въпроси, но все още трудно се ориентирам.
Опитвам се да намеря приблизителни цени на day care в Торонто. Наясно съм, че варират и допускам, че могат да варират и в пъти, но все пак се нуждая от някакви граници за бегла ориентировка.
По сайтовете може да се намери всякаква информация, само не и колко е таксата.
Ако някой има представа, ще съм много благодарна да сподели за какъв разход да се подготвя.

Правилно ли съм разбрала, че Preschool към училищата започва на 3-годишна възраст? Така или иначе на мен ми трябва day care за 18+ месеца.

Мерси и весели празници!

# 213
Ние също получихме супер красива картичка от Контесата и фамилия - интересно, че пристигна без марка  Laughing Сигурно е била много файска и пощальона си я е прибрал  Laughing
Сериозно ли? Как ли е дошла тогава?
Аз лично налепих марките на всички писма и ги предадох на пощальона. Не знам как въобще е пристигнало, но се радвам, че не се е загубила картичката.  Hug

mamamia и ~milly~, по едно и също време пристигнаха и вашите у нас! Чудесно настроение създават и много им се радваме. Децата всеки ден броят колко са станали картичките на стената  Heart Eyes

Юна, не съм в Онтарио, но цените ни са почти идентични и мога да ти напиша от първа ръка за предучилищните, градините и занималните след у-ще.
Пиши какво точно те интересува и за каква  възраст става въпрос.

Предучилищните са за деца от 3 години до 5 (напълно самостоятелни в хигиената и без памперси) по принцип по около 2-3 часа на ден ( сутрин или следобед само) и работят с училищния календар, т.е. почиват доста и ако работиш дейкеър е по-добрият вариант. Цените варират спрямо възрастта, но за дете 18 месеца+ цените са в порядъка от 700-900 долара на месец.  Peace

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 05:45 от Анонимен

# 214
Мерси. Значи да го закръгля на 1000 направо. Надявам се да се поберем в този бюджет.
Щом предучилищната е по 2 часа на ден, значи ще трябва да си остане на day care-а чак до първи клас  Thinking

# 215
Мерси. Значи да го закръгля на 1000 направо. Надявам се да се поберем в този бюджет.
Щом предучилищната е по 2 часа на ден, значи ще трябва да си остане на day care-а чак до първи клас  Thinking

Да, може да се каже.
Но реално децата са в дейкеър до 12 годишна възраст, освен ако не ги оставяте сами у дома. Имат много почивни дни и ваканции, също както и 10 седмици лятна ваканция, в които ако няма дейкеър остават лагерите за цял ден, които са солени като цени ( 350-450 на седмица без храната) и са само от към 8.30-9 до към 4 часа.

# 216
Голямата ми дъщеря е на 9г и още в България се е случвало да стои и да излиза сама, така че day care до 12 години ми се струва прекалено.
Нали не е задължително и от законова гледна точка няма проблем да стои сама?

# 217
Голямата ми дъщеря е на 9г и още в България се е случвало да стои и да излиза сама, така че day care до 12 години ми се струва прекалено.
Нали не е задължително и от законова гледна точка няма проблем да стои сама?
Не знам какво да ти отговоря.
По закон е различно във всяка провинция, но при нас не е ОК, въпреки, че познавам две БГ семейства, които го правят с деца на 8-9.

Аз затова си останах да работя от вкъщи и да съм до детето докато поотрасне и стане за гимназия. В момента е почти на 9 и 3ти клас и имам още 4-5 години до 9ти клас. Peace

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 05:45 от Анонимен

# 218
България не е като Канада. Тук има закони и се спазват. Така че дете  до 12 годишна възраст не може да стои само вкъщи. Ще те види някой и ще докладва където трябва. Иначе рискуваш да си навлечеш неприятности.

# 219
България не е като Канада. Тук има закони и се спазват. Така че дете  до 12 годишна възраст не може да стои само вкъщи. Ще те види някой и ще докладва където трябва. Иначе рискуваш да си навлечеш неприятности.
Peace
Именно. Не знаех как да го напиша така, че да не засегна никого.

# 220
Няма да ме засегнете, не се притснявайте. Аз все още съм вкъщи, защото имам и по-малко дете, така че 9-годишното не стои само.
Въпросите ми са с цел да си планирам времето и организацията за по-нататък и питам кое е разрешено и кое не, за да съм наясно.
Например в училището ни казаха, че няма проблем да ходи и да си тръгва сама. До сега я водихме, но от днес отиде и се върна сама. Изрично сме питали управата на училището и казаха, че изборът си е наш, не е забранено.
За стоенето вкъщи не знаех. В България до 8г е възрастта, в която не могат да се оставят децата сами.

# 221
  • Лавал-Пловдив
Потвърждавам за 12 годишните, защото се случи на една приятелка молдовка. Новодошли, гледат и двамата с мъжа и да работят (лято е) и оставят 8-9 годишния си син сам в апартамента. Детето е супер кротко, не излиза, шум не вдига, но една съседка усетила и веднага се обадила на социалните. Та бяха цъфнали у тях и им бяха казали, че при следваща жалба ще го вземат. Много се беше притеснила жената и го записа на камп дьо жур.
С това шега не бива, аз се радвам, че имам 2ма големи, които ми помагат за малкия.

Какво ще правите по празниците. Монреалки, някой за кафе някъде, където децата могат да играят?
Аз излизам във ваканция в петък и до 9.01 съм фрий  Joy

# 222
Аз няма и как да се скрия, защото живеем в къща на втори етаж, а на първия е възрастна жена, която няма как да не ни види кога влизаме и излизаме и в каква конфигурация.
Пък и не съм планирала да нарушавам закона  Laughing

Мерси много за полезната информация!

Имам още един въпрос. Има ли заведения с детски кът, където може да се иде с деца и те да си играят там, евентуално с аниматор?

# 223
  • Vaudreuil Canada
Какво ще правите по празниците. Монреалки, някой за кафе някъде, където децата могат да играят?
Аз вероятно първата седмица на новата година ще съм свободна, но не е 100% сигурно - ако се организирате нещо казвай ще се пробвам да се включа дори и да е преди това.

# 224
Доскоро по новините тука споменаха, че Торонто са с възможно най-високите такси за градините.
Зависи и какви градини. Тези, който са в дом (мисля, че се водеха нелицензираните) може би са идея по-евтини. Зависи и от възрастовата група. Преди 2-3 години вървяха по 40$/ден поне и ние сме в страни от Торонто.

И аз съм чувала за такива "доброжелателни" съседи изпълнени с граждански дълг. Все се опитвах да намеря черно на бяло за закона, и все ми подбягваше. Постоянно виждах, че "препоръчителната" възраст е 12 в повечето провинции. Никъде невидях да е задължителна. Толкова е размита границата.

Ето това четиво намерих и ми се струва интересно. Според него за Онтарио възраста даже е 16  Laughing Те в някои страни на толкова раждат, а тук не им дават да седят у дома сами.

http://cwrp.ca/sites/default/files/publications/en/144e.pdf

Общи условия

Активация на акаунт