Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 527
  • 433
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Гостувам ви за малко, тъй като ми трябва съвет  Hug
Искаме да посетим тази година Канада, но не можем да решим в кой град да отседнем основно. Почивката ще ни е минимум две или три седмици през лятото. Кой от градовете според вас е по–удобен за ваканция с деца, Торонто, Отава или Монтреал? Може би няма да успеем да разгледаме и трите града, защото ще я караме със спокойно темпо. Кои два от трите са must see според вас?

# 256
  • Лавал-Пловдив
Здравей,
Не е никакъв проблем да се разгледат и 3те за този период. Помисли и за град Квебек също.
Идваш в Монреал, за него ти трябват 2-3 дена. От Монреал може да си направите еднодневни екскурзии до Отава и Квебек ( 2 часа и 2 часа и половина път). Тези градове се разглеждат за ден. Квебек може и 2, но в Отава освен парламента и Ридо Канал няма каквотолкова да се види.
Общо една седмива в Монреал и заминавате за Торонто.
Една седмива там, може и до Ниагара да идете  исте готови.
Има една агенция Синорама, те правят добри евтини екскурзии до тези места, аз съм ги ползвала.
За 2 дена сме гледали Торонто и Ниагара, така че не е невъзможно.
http://www.sinoramabus.com/ucc2/index.php?id=bustour_montreal&am … lang=English&

# 257
Благодаря много за линка, ще ми е полезен! Разглеждам и атракции за децата, тъй като ще сме с две. Така ще направим програмата, че един ден да имаме разглеждане, един ден само забавления с тях. Досега се оказа най-добрата комбинация, за да няма недоволни Grinning Ако можем да разгледаме трите града- чудесно, но като цяло се концентрираме само над два, за да си починем, че след ваканцията пак стрес на работа, училище.. Simple Smile

# 258
  • Монреал
В Отава има страхотни музеи - музея на цивилизацията и детският музей не са за изпускане.

Монреал е според мен много по-красив с цел туризъм от Торонто.

# 259
Ли Лу, ето ти гайд за най-добрите места в Канада за посещения с деца Simple Smile

https://www.thecrazytourist.com/40-places-canada-see-kids-grown/

# 260
  • Vaudreuil Canada
Ние точим зъби за Леголенд в Торонто (не знам дали ви интересува но предвидете време) За музея на цивилизацията поне половин ден също.
Синорама може да имат и по-дълги екскурзии в торонто. С тях и до Отава може да отидете ако помня добре.
В монреал вижте датите за 2017 на фойерверките за мен това е нещо, което си заслужава да се види (вечер е от 10 ч в срядите и съботите) - може и безплатно - http://www.parcjeandrapeau.com/en/international-des-feux-loto-quebec-montreal/
Иначе Биодома (1 ден), Ботаническата градина (1 ден) са интересни както и Сафари парка (1 ден), но той е извън монреал на около 80 км.
Ниагарския водопад откъдето можете да го видите го вижте - всичките атракции там си струват - и си предвидете време там има и други атракции - восъчен музей, музей на гинес, къщи на страха и още един куп подобни - според мен за ниагара е хубаво поне 3 дни да имате и още 3 в торонто (един за зоопарк един за леголенд и може би още нещо и един за кулата в торонто и разните там музеи и подобни).
Ако успеете да идете и до хилядата острова (между монреал и торонто е) също е интересно да се види- разходка с корабче до частен остров с романтична история - 1 ден.
Не знам как ще сте с транспорта де не всичко е достъпно без кола но ако наемате такава - Upper Canada Village също е интересно - нещо като етнографски музей - мини село - 1 ден.
По пътя за Отава - воден парк Калипсо - много хубаво място - 1 ден заминал, но децата ще се радват.

# 261
По случай 375-ата годишнина на Монреал тук можете да си харесате нещо
И в Отава има организирани много събития по случай пък 150-тата годишнина на Канада, но не знам подробности. Предполагам, че това е сайта с програмата

# 262
Мимичета, безкрайно ви благодаря за изчерпателната информация, аз си харесах много неща  Hug
Едва ли ще успеем да обиколим всичко набелязано още тази година, но има време Simple Smile

# 263
Много ви благодаря за помощта и гостоприемството, дами Hug Нямам търпение!

# 264
Здравейте момичета,

За много години! Аз отдавна не съм се записвала тук, но много рядко влизам по форуми и фейсбуци.

Видях, че някой по-рано е питал по въпросите с имунизациите от БГ.

Иска ми се да попитам мамите в Онтарио дали имат поглед върху записването за училище без ваксинации на детето?

Наши близки приятели ще кацат след 3 месеца и детенцето им е на 5г. Доколкото знам в Онтарио  ваксинациите са задължителни за прием в училище. Те не го ваксинират от 3г, защото се бяха получили усложнения в България след тази ваксина за шарките, но педито им казало, че си фантазират, но хората бая се уплашиха тогава за детенцето и не искат да рискуват.

Може ли да откажат по медицински причини, ако се направят изследвания на малкия? Знам ли, ако някой е на ясно, моля да сподели. Не е прищявка, просто опитът от преживяното им държи влага.

Ние сме в Квебек и не мога много да им помогна като нямам информация за Онтарио.

# 265
Здравейте!
Гостувам ви за малко, тъй като ми трябва съвет  Hug
Искаме да посетим тази година Канада, но не можем да решим в кой град да отседнем основно. Почивката ще ни е минимум две или три седмици през лятото. Кой от градовете според вас е по–удобен за ваканция с деца, Торонто, Отава или Монтреал? Може би няма да успеем да разгледаме и трите града, защото ще я караме със спокойно темпо. Кои два от трите са must see според вас?

Здравей,

Според мен е добре да решите първо какво искате да посетите точно в Канада. Квебек е невероятно красив град, а старият град е под защитата на ЮНЕСКО. Атмосферата там е неповторима. До Квебек са съвсем близо Монреал и Отава, които според мен може да разгледате за общо 4 дни. От Отава до Торонто с кола е около 4 – 5 часа. Ако отседнете в Торонто , ще ви трябват няколко дни, за да успеете да видите най-големите забележителности. Но пак зависи какви точно интереси имате. До Ниагарския водопад са около 2 ч. с кола. До там може да си направите еднодневна екскурзия. Съвсем близо до водопада е едно градче, което горещо препоръчвам да посетите – Niagara on the Lake.

Аз живея в Торонто и ако ти трябва нещо по-специфично като информация, ми кажи. Лятото тук е много горещо и влажно. Това мисля е добре да го знаеш:) 

# 266
Аз живея в Торонто и ако ти трябва нещо по-специфично като информация, ми кажи.
Много благодаря, ще имам предвид  Hug
Има директни полети до Торонто и най-вероятно ще започнем от него. Като доизмислим детайлите- има още време и засега само грубо планираме, ще пиша с конкретни въпроси. Много мило!

# 267
Аз живея в Торонто и ако ти трябва нещо по-специфично като информация, ми кажи.
Много благодаря, ще имам предвид  Hug
Има директни полети до Торонто и най-вероятно ще започнем от него. Като доизмислим детайлите- има още време и засега само грубо планираме, ще пиша с конкретни въпроси. Много мило!

Моля:) Ще се радвам, ако мога да помогна. Със сигурност ще харесате Канада и ще се насладите на екскурзията:)

# 268
Здравейте момичета,

За много години! Аз отдавна не съм се записвала тук, но много рядко влизам по форуми и фейсбуци.

Видях, че някой по-рано е питал по въпросите с имунизациите от БГ.

Иска ми се да попитам мамите в Онтарио дали имат поглед върху записването за училище без ваксинации на детето?

Наши близки приятели ще кацат след 3 месеца и детенцето им е на 5г. Доколкото знам в Онтарио  ваксинациите са задължителни за прием в училище. Те не го ваксинират от 3г, защото се бяха получили усложнения в България след тази ваксина за шарките, но педито им казало, че си фантазират, но хората бая се уплашиха тогава за детенцето и не искат да рискуват.

Може ли да откажат по медицински причини, ако се направят изследвания на малкия? Знам ли, ако някой е на ясно, моля да сподели. Не е прищявка, просто опитът от преживяното им държи влага.

Ние сме в Квебек и не мога много да им помогна като нямам информация за Онтарио.

Привет,

Със сигурност знам, че за прием в детска градина в Онтарио, е необходимо детето да има всички ваксинации, които са задължителни за провинцията. Само че тукашните задължителни ваксини не са същите като задължителните в БГ. Моят съвет е като пристигнат веднага да намерят педиатър на детето, който да им предостави нужната информация. Или да се свържат с училище в града, в който ще живеят и да попитат директно там какви ваксини трябва да има детето. В никакъв случай при опасност за здравето на детето няма да го накарат да си направи дори и задължителна ваксина! WHATEVER IS THE BEST FOR THE CHILD! Main principle  in Canada!:)

А това е официалната таблица с всички необходими ваксини и възрастта, на която се поставят:
http://healthycanadians.gc.ca/healthy-living-vie-saine/immunizat … urrissons-eng.php

# 269
  • Под кленовите дървета
Ако нямат официален документ за усложнения след ваксинация не мисля, че ще им позволят да не ваксинират.
Но това е мое предположение, не потвърдена информация.

Общи условия

Активация на акаунт