Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 536
  • 433
  •   1
Отговори
# 240
  • Vaudreuil Canada
Благодаря на всички за картичките - от всички сме получили  Hug много мило  Heart Eyes

Ей да ви кажа коледа се очертава един от най-тихите дни в къщи - всички са заети с подаръците си Simple Smile

# 241
Честита Коледа, мили мами и техните семейства!

Пожелавам Ви мирът, спокойствието и здравето да са ежедневни посетители във Вашите домове!

santa2

# 242
  • Лавал-Пловдив
Весела Коледа на всички бгмами. Мир и любов, но най-вече здраве

santa2

# 243
  • Калгари, Канада
Точно преди Коледа пристигнаха и картичките на kiko  Hug и на milly Hug, благодарим за красивите пожелания и прекрасните картички!  Grinning Вече и ние сме получили от всички!

Весела Коледа на всички в темата! Бъдете здрави и щастливи! santa2

# 244
Здравейте, момичета! Simple Smile Случайно някой да си спомня за мен? Wink
Честита Коледа на всички, да сте живи и здрави, вие и дечицата ви!
Уви, Фейсбук изяжда цялото ми време за виртуални забавления и отдавна не съм писала тук, но, уви, имам нужда от съвет и ето ме, цъфнах  Embarassed
Бях се зарекла повече с деца да не ходя на море, но реших да им дам още един шанс.  Wink (По принцип решихме, че за нас градският туризъм е по-удачен, с посещения на музеи с детски отдели в различни градове).
Та реших, значи, да търся пакети за Куба, уви, баш на най-високите цени през пролетната ваканция, и се хванах за главата. Най-неприятната ми изненада беше, че в expedia.ca не предлагат ваканции в Куба. Проверих и в Еър Транзат и в Сън Уинг (тук цените май са най-ниски). Можете ли да ми кажете къде си резервирате ваканциите? От сайт или с агент? Кой сайт? Като че ли предпочитам да е в Куба (но ако ми предложат убийствена сделка, мога да размисля) и бих искала децата да видят как живеят обикновените кубинци, значи Варадеро, и може би някъде другаде? Ходила съм във Варадеро и ме устройва, ама да не си затварям и другите опции. И ако имате някакви специфични съвети, придобити с опит, ще се радвам да споделите. Ориентирам се към хотел с 4 звезди. Приятна вечер на всички! Simple Smile

# 245
Здравейте, момичета!
Честита Коледа и Весело посрещане на Новата година! Много ви се радвам на инициативата с картичките и мисля да се включа догодина.
Чета отдавана форума(процедурата за имиграция не е от кратките), но чак сега се осмелявам да пиша.

Пристигаме в Монреал в края на март. Наели сме си квартира. Имаме общи идеи кой какво ще прави. Мъжът ми е директно ще търси работа. Аз отивам на францизация, а на малкия трябва да му намерим градина. Знам, че не е лесно с градините и място на старите 7 долара трудно ще намерим. Но определено ще ходи, че иначе трябва да си седя вкъщи. Надявам се да го приемат в предучилищна на есен(прави 5 лятото), но още не съм намерила някъде да е написано черно на бяло. Ако някой може да изкаже мнение по темата, ще съм благодарна.

Вероятно в близко бъдеще ще ви затрупам с въпроси, надявам се не от най-баналните Simple Smile

И всъщност почвам от сега. Знам, че ми трябва имунизационен паспорт за детето. Обаче нашата лекарка ни препоръча да си вземем канадска/квебекарска бланка, а тя ще ни я попълни. Да ни спести преводи и главоболия. А и българската била от преди 30 години. Търсих доста из сайта на здравното, но явно не търся с правилните думи. Дали някой знае къде мога да намеря такава бланка.

Успешна година ви пожелавам, а като дойдем ще се радвам да ви видя и на живо Simple Smile

# 246
  • Лавал-Пловдив
Здравей,

Тук имунизациите са в една книжка,никога не съм виждала бланки. Но тези книжки ги дават когато те ваксинират. Нямам идея за какво говори докторката ти, тя виждала ли е такава бланка?

За училището -деца родени до 01.10 тръгват на училище в годината, в която навършват 5 год. Родените след 01.10 тръгват следващата година. Синът ти ще тръгне на матернел от края на август, така че ще е на градина само няколко месеца.

# 247
  • Монреал
Щастливке, за съжаление не мога да помогна със съвет - още не ни се е усмихнало щастието да отидем някъде на южна дестинация, надявам се в бъдните 1-2 години да успеем и това да направим.  Grinning

Съни, добре дошла - ние винаги се радваме на новите мами, раздвижва се темата  Laughing

# 248
  • Торонто/София
Момичета здравейте!
Много отдавна не съм писала и изпуснах картичките тази година но искам да пожелая на всички Честита Нова година!
 Нека донесе на вас и семействата ви много здраве щастие и сбъднати мечти!

На всички нови попълнения - добре дошли
Heureuse Куба горе долу ни е станала втори дом. За 15тина години сме ходили сигурно 30 пъти и на най различни части  от острова - за мен е прекрасно място за почивка! Винаги се намират добри deals - аз последните няколко години взимам от selloff vacations или itravel2000 -, зависи кой предлага по добрата цена.  Ако имаш въпроси пиши на ЛС

Весело посрещане на празника утре!!!

# 249
  • Canada
Здравейте, момичета!
Честита Коледа и Весело посрещане на Новата година! Много ви се радвам на инициативата с картичките и мисля да се включа догодина.
Чета отдавана форума(процедурата за имиграция не е от кратките), но чак сега се осмелявам да пиша.

Пристигаме в Монреал в края на март. Наели сме си квартира. Имаме общи идеи кой какво ще прави. Мъжът ми е директно ще търси работа. Аз отивам на францизация, а на малкия трябва да му намерим градина. Знам, че не е лесно с градините и място на старите 7 долара трудно ще намерим. Но определено ще ходи, че иначе трябва да си седя вкъщи. Надявам се да го приемат в предучилищна на есен(прави 5 лятото), но още не съм намерила някъде да е написано черно на бяло. Ако някой може да изкаже мнение по темата, ще съм благодарна.

Вероятно в близко бъдеще ще ви затрупам с въпроси, надявам се не от най-баналните Simple Smile

И всъщност почвам от сега. Знам, че ми трябва имунизационен паспорт за детето. Обаче нашата лекарка ни препоръча да си вземем канадска/квебекарска бланка, а тя ще ни я попълни. Да ни спести преводи и главоболия. А и българската била от преди 30 години. Търсих доста из сайта на здравното, но явно не търся с правилните думи. Дали някой знае къде мога да намеря такава бланка.

Успешна година ви пожелавам, а като дойдем ще се радвам да ви видя и на живо Simple Smile

Ние ваксинациите ги написахме на английски в българските книжки. Ти можеш да го направиш на френски.

Весело посрещане на Нова година на всички!  bouquet

# 250
  • На бял кон в Pierrefonds
heureuse на мен любим сайт за търсене ми е този

http://cheapervacations.com/

но купувам от този, защото дават cash back

http://www.voyagesbergeron.com/

Всички дистрибутори ползват една база данни. Просто понякога при някои от тях има промоции.

# 251
за имунизациите да споделя, че ми е сравнително прясно.
В България на сина ми му попълнихме имунизационния паспорт (една книжка), но вариант ти е и личната да разпечата от компа си лист с имунизациите, които са правени на детето. Все едно какъв е документа, това са подробности, важното е да пише името на ваксината и датата.
Превод дори не съм правила, имената на ваксините си ги пише на латиница, датите са си дати.
Отиваш в местното CLSC и казваш, че искаш да приравните ваксините спрямо тукашния имунизац. календар. Но трябва да си имате вече картите малади, разбирай, 3-4 месеца след като пристигнете. След 10-ина дни ви пращат по пощата тукашна книжка с попълнените направени ваксини. Звъни ти мед.сестра и ти казва кои и колко ваксини ви липсват и да си запишете час възможно най-скоро, че обикновено имат часове за след 2-3 месеца. Но да вметна, че ваксините тук не са задължителни, а препоръчителни. Аз лично не съм слагала на сина ми липсващите ваксини.
Това е самата книжка

За училището, се свържи със CSDM, ако сте на острова. Детенце ще бъде в подготвителна група за езика.
Честно казано детска за 3-4-5 месеца трудно я виждам. И също без карта малади (първите 3 месеца) още по-трудно. От тази година въведоха сайт, подобен на софийския, laplace 0-5, вместо да обикаляш от градина на градина. По-скоро виж частните за 40$, правителството ви връща парите, с опция предварително връщане. Чувала съм, че когато родителите са с ниски доходи, може да им се върже и за под 7$, ама аз лично не го вярвам. За milieu familial се свържи с местния bureau coordinateur.
От CLSC може да ти помогнат с инфо за твоя район (евентуално)

Успех!

# 252
  • Лавал-Пловдив
Момичета, за много години. Днес попаднах на това:
http://www.journaldemontreal.com/2017/01/06/une-femme-meurt-en-a … chant-de-jumelles

ужасна трагедия случила се с българско семейство от Монреал. Има кампания за който иска да помогне.

https://www.gofundme.com/support-for-newborn-twins

# 253
  • Под кленовите дървета
и аз затова влязох да пиша Sad

Не съм дарявала онлайн така, не разбирам кое предпазва кредитната ми карта от измама в интернет, в такъв сайт....но ще отидем в неделя след спорт да дарим Sad ужасна трагедия, ужасна Sad

# 254
  • Лавал-Пловдив
и аз затова влязох да пиша Sad

Не съм дарявала онлайн така, не разбирам кое предпазва кредитната ми карта от измама в интернет, в такъв сайт....но ще отидем в неделя след спорт да дарим Sad ужасна трагедия, ужасна Sad

Аз съм дарявала онлайн много пъти, включително и с го фунд ме и никога съм нямала проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт