Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 497
  • 433
  •   1
Отговори
# 300
  • Под кленовите дървета
Има и т.н. Репи организации където може да си оставиш детето за няколко часа. Даже за дни ако има нещо належащо като интервю в друг град или...по-сериозни птоблеми е семейството. Проверете по квартал. Аз заради стажа ще посетя една такава в петък пък ще дам инфо ако има заинтересовани.

# 301
кака Дора, честит празник bouquet

# 302
Здравейте, някой може ли да ми помогне интересува ме как стоя нещата с регистрацията на фрее лансъри или свободни професии в Канада? Интересува ме, къде се подават документи ако е възможно и някакъв сайт с информация ще съм благодарна? Благодаря предварително  Peace bouquet

# 303
  • Монреал
Не съм чувала да съществува такава регистрация. Виждала съм обяви от фрилансъри в сайтовете за работа.

# 304
  • Vaudreuil Canada
Съншайн за специална регистрация и аз не съм чувала, но би трябвало да се регистрираш като частна фирма (нещо като българското ЕТ) виж тук http://www.registreentreprises.gouv.qc.ca/en/nous_joindre/
Не знам как става онлайн и дали е възможно аз съм ходила на този адрес
2050, rue De Bleury,  RC 10  (Station Place-des-Arts)
Много са любезни хората и регистрацията е за 5 минути работа. Това е за Квебек информация за останалата част на Канада не знам.

# 305
Здравейте, някой може ли да ми помогне интересува ме как стоя нещата с регистрацията на фрее лансъри или свободни професии в Канада? Интересува ме, къде се подават документи ако е възможно и някакъв сайт с информация ще съм благодарна? Благодаря предварително  Peace bouquet

Аз мисля, че зависи от професията и от начина на осъществяването й Peace Когато се интересувах, информация на място ми дадоха от Ревеню Квебек. Потърси в сайта за travailleurs autonomes. Успех Hug

# 306
Момичета бърз въпрос за данъците.
Получих писмо че ми облагат лихвата от спестовния влог. Което се предполага че съм го чувала ама не съм го съобразила. Тази година ще си я платя но за да я избегна какво да направя, ако ги прехвърля в такс фри дали ще я облагат пак?
И някой има ли идея кои ремонти по къщата влизат към данъчната. Знам за прозорците например защото е свързано с енергоефективност, но фирмата трябвало да има някаква регистрация специална май  newsm78

# 307
Съншайн за специална регистрация и аз не съм чувала, но би трябвало да се регистрираш като частна фирма (нещо като българското ЕТ) виж тук http://www.registreentreprises.gouv.qc.ca/en/nous_joindre/
Не знам как става онлайн и дали е възможно аз съм ходила на този адрес
2050, rue De Bleury,  RC 10  (Station Place-des-Arts)
Много са любезни хората и регистрацията е за 5 минути работа. Това е за Квебек информация за останалата част на Канада не знам.

Тарилилей, Галче и shemet_neveroiaten благодаря ви за отговора и помощта! Hug Heart Eyes bouquet Прекрасни сте!
Имам още едно питане отностно живота в Канада, какво е минималното заплащане за Канада и с горе долу с каква сума или колко на час трябва да взима, основно питането ми е за един човек? Не зная какъв е стандарта там, но имаме желание да се преместим ако нещата се наредят. Ако можете да ми помогнете с информация ще съм много благодарна. Heart Eyes Hug Благодаря.

# 308
  • Монреал
Момичета бърз въпрос за данъците.
Получих писмо че ми облагат лихвата от спестовния влог. Което се предполага че съм го чувала ама не съм го съобразила. Тази година ще си я платя но за да я избегна какво да направя, ако ги прехвърля в такс фри дали ще я облагат пак?
И някой има ли идея кои ремонти по къщата влизат към данъчната. Знам за прозорците например защото е свързано с енергоефективност, но фирмата трябвало да има някаква регистрация специална май  newsm78

Отвори си Tax free savings account.
За ремонтите и аз знам, че трябва да са "зелени" и фирмата трябва да е регистрирана, на бележките трябва да пишат техният RBQ номер, който им е професионалната регистрация. Ние също събирахме всички касови бележки от строителни материали, смятаме и тях да приспаднем, все пак солидна сума се събира.

Съншайн, много сложен въпрос. Ето виж дали тази таблица няма да ти помогне.
http://www.statcan.gc.ca/tables-tableaux/sum-som/l01/cst01/famil108a-eng.htm
Не знам какво е в момента минималното заплащане, но за това колко трябва да прави човек си зависи от това какви разходи ще има.

# 309
# 310
мерси момичета  Hug
Само фирмата за прозорци има такъв номер. Но това което прочетох е че и пермитата свързани със въпросната смяна се приспадат.
Ще занеса всичко на счетоводителката и да видим.

# 311
  • Монреал
Някой може ли да ми препоръча бюджетен interior designer - примерно студент, който да иска да започне портфолиото си? Трябва ми най-вече съвет за това какво си отива със какво, става въпрос за кухня.

# 312
Здравейте!
Търся гинеколог в Монреал или около островът. Можете ли да ми препоръчате?
Също ако знаете личен лекар, който взима нови пациенти.
Благодаря предварително.

# 313
  • Vaudreuil Canada
Здравейте!
Търся гинеколог в Монреал или около островът. Можете ли да ми препоръчате?
Също ако знаете личен лекар, който взима нови пациенти.
Благодаря предварително.

Ако имате частна застраховка пробвайте да намерите личен лекар в някоя голяма клиника - ние сме във physimed - за някои неща се плаща, но пък се покриват от застраховката.

# 314
И ние сме в физимед, но последно не приемаха нови пациенти до колкото знам.
Реклама на тази клиника тече по радиото :
http://www.sanomedsolutions.com/
тип физимед плащаш си годишен преглед и те ти назначават личен лекар.

Общи условия

Активация на акаунт