Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 483
  • 433
  •   1
Отговори
# 315
Ехоо, девойки! Помните ли ме?😊 Не съм влизала в Бг-мама от повече от половин година, но тия дни съм отпуска и изчетох темата😌 Исках да пиша нещо по-въпроси от началните страници, но гледам, че са от септември и вероятно не са актуални. Да се похваля, купихме си къща и сега сме (почти буквално) съседи със Шемета.
Маневрата, Дамян в Шатоге ли ходи в секондер или пътува на друго място? Синът ми е едва 4-ти клас, но от сега го мисля😄
Шемет, само да ти кажа, ако още ви е актуално - за Леголенд са ви напълно достатъчни 2, а за тежките случаи на лего
-маниаци 3 часа, наистина не е кой знае какво, не може да се сравнява с подобните в Щатите. Иначе буквално на по-малко от 500 метра от Леголенд е Canada Wonderland, там вече спокойно го бройте един ден + Ripley's Aquarium. Аквариума е в центърА, почти точно до Кулата и двете се връзват чудесно като организация. Леголенд и Канада уондерланд са във Vaughan, ние там си бяхме взели хотел, Novotel Vaughan, нов и имаше прилични цени и най-вече на отсрещната страна на улицата Леголенд и атракционният парк.
За дамата, която питаше за Отава - задължително музеят of natural history, a must see.
Толкова от мен, ще гледам да съм по-редовна.

# 316
  • Лавал-Пловдив
Честито, камбанка, със здраве да си я изплащате Simple Smile И ние от юни ще имаме съседи и приятели българи, след като 3 години бяхме единствени в квартала Simple Smile

Аз се върнах преди 3 дена от Бостън, където бях на екскурзия с 3те деца (Синорама, бейби). Беше много хубаво, като изключим кучешкия студ. И там се готвеха за бурята, която ни връхлетя. Много мъдро решение да затворят училищата днес Simple Smile

Та в Бостън има огромен Леголанд, за съжаление не беше в атракциите, които посетихме, но малкият си намери една брошура и я стиска до Монреал да я покаже на баща му, за да го заведем. Надявам се да идем и да го видим този Леголанд ако не това лято, поне другото.

# 317
  • Vaudreuil Canada
Мерси за Лего-информацията ще ми е полезна със сигурност.

# 318
  • Под кленовите дървета
 упражнихте ли днес нацоналния спорт "копане и риене"😃 два часа днес, такава обстановка за три години не бях виждала😱

# 319
  • Монреал
Честито, Камбанка! Бъдете щастливи в новият ви дом!  Hug

ММ води големият син в Леголанд Флорида и бяха очаровани  Grinning

# 320
Благодаря на тези от Вас, които ми отговориха за намирането на личен лекар.
Аз съм подала през централизираната интернет система преди 1 година. Разбрах, че сроковете варират според местоживеенето. Има ли някоя от Вас, която да се е класирала по централизираната система? Интересува ме как Ви известиха, че са Ви намерили GP. A дали може да се проверява докъде е стигнала листата на чакащи?

# 321
  • Лавал-Пловдив
Тиса, това с личните лекари е като руска рулетка, къде уцелиш, къде не. До миналата година никой от семейството нямаше личен лекар, после се почна така:
един колега квебекар на мъжа ми го препоръча и го взеха, но само него, защото доктора е възрастен.
дъщеря ми отиде в кварталната клиника на преглед, попита лекарката, която я прегледа, ще я вземе ли и тя я взе.
заведох големия син в същата клиника (на квартала) попитах лекарката, която го прегледа, ще го вземе ли и тя го взе. Тогава най-нахално казах, че има и малко братче без личен лекар и макар и с нежелание го взе и него.
аз нямам личен лекар, но 1 път годишно ходя на гинекологични прегледи при лекарката, при която родих.
Споделям опит, за да си пробваш късмета, не знаеш от коя шапка ще излезе заек.  

# 322
  • Монреал
Благодаря на тези от Вас, които ми отговориха за намирането на личен лекар.
Аз съм подала през централизираната интернет система преди 1 година. Разбрах, че сроковете варират според местоживеенето. Има ли някоя от Вас, която да се е класирала по централизираната система? Интересува ме как Ви известиха, че са Ви намерили GP. A дали може да се проверява докъде е стигнала листата на чакащи?
На ММ му се бяха обадили - това вече преди 4 години някъде, но по точно същото време се бяхме записали във Физимед и избрахме лекаря там. Между другото и аз се записах с него по същото време и още не са ми са се обадили. По принцип здрави хора без никакви заболявания, които ходят 1 път годишно на лекар, много трудно се намира личен, понеже в листата на чакащите слагат първо хората със заболявания.

# 323
  • Под кленовите дървета
Тарилилей, във Физимед на индивидуален план ли си или със застраховка? Имате ли идея,колко излиза месечно плащане с индивидуален план, ние нямаме застраховка, а вече сме трета година без личен лекар. Май нямаше и да се замислям, но паднах лошо преди две седмици и още ме боли коляното, имам си нужда от лекар.

# 324
  • Vaudreuil Canada
Вени ние сме във Физимед от 6-7 години вече - грубо непокритото от здравната каса е около 400 долара на човек за годишни изследвания (възрастен) - може и по-малко да дойде, но по-добре да те изненадат приятно. Сега май дават възможност да си правиш кръвните изследвания на друго място, което ще ти спести доста пари, но явно пък идва проблема с местата при докторите както е писала joya.

# 325
  • Монреал
Не знаех, че правят планове във Физимед. Ние ползваме застраховка - покрива 90% от сумата, а самата сума зависи от какви тестове ще ти пуснат - последният ми преглед беше към 350, а на ММ към 500. Те имат и walk-in клиника, но не съм я ползвала до сега.

# 326
Привет и от мен Simple Smile
tisa,на мен след почти двегодишно чакане ми се обадиха за личен лекар,но преди няколко месеца си преподнових данните в системата и си написах ,че имам хрон .заболяване. Това си е така де,но допреди няколко месеца не се обаждало от години.

Имам и аз един въпрос. Някой имали опит как става записване в секондер,който не е по район? Драмата ми е,че се местим в Монреал , а искам да запиша дъщеря ми в лавалско у-ще,което не е далеч от новия ни адрес. Питах във въпросното у-ще,но не ми дадоха много точен отговор. Та въпросът ми е директно в лавалския Комисион сколер ли да подавам документите или да я запиша в у-щето по район,в Монреал и да кажа ,че искам да учи в др.у-ще,което е в друг ком.сколер?

# 327
  • Лавал-Пловдив
Танита, ние сме обратно, живеем в Лавал, а синът ми учи в Монреал. За да запишеш детето в Лавал, трябва комисион сколер дио Монреал да го"пусне", т.е да даде един документ който се казва антант екстратериториел и се вади всяка година. Взимаш си рандеву, обясняваш защо искаш детето ти да е в това училище и ако те решат, че е основателно ти дават ако не - не можеш да я запишеш в Лавал.
Ники е в ланг етюд програма, каквато няма в Лавал и затова ми го пускат в Монреал. Не знам вашите основания какви са, за да ти кажа имате ли шанс.  newsm78

# 328
  • Vaudreuil Canada
Не знаех, че правят планове във Физимед. Ние ползваме застраховка - покрива 90% от сумата, а самата сума зависи от какви тестове ще ти пуснат - последният ми преглед беше към 350, а на ММ към 500. Те имат и walk-in клиника, но не съм я ползвала до сега.

За планове и аз не знам ние сме също със застраховка.
Walk-in клиниката има програма където си плащаш годишна такса за да можеш да "си вземеш час" през интернет от къщи и 20 минути преди да ти дойде реда ти пращат май текстово съобщение/имейл вече не помня точно какво. Спестява ти около три часа висене в клиниката където всички са болни от нещо си.

# 329
Танита, ние сме обратно, живеем в Лавал, а синът ми учи в Монреал. За да запишеш детето в Лавал, трябва комисион сколер дио Монреал да го"пусне", т.е да даде един документ който се казва антант екстратериториел и се вади всяка година. Взимаш си рандеву, обясняваш защо искаш детето ти да е в това училище и ако те решат, че е основателно ти дават ако не - не можеш да я запишеш в Лавал.
Ники е в ланг етюд програма, каквато няма в Лавал и затова ми го пускат в Монреал. Не знам вашите основания какви са, за да ти кажа имате ли шанс.  newsm78

Кака Дора,благодаря ти много! bouquet Харесали сме секондера Georges Vanier, който има по-различен метод на обучение.Не знам дали ще мога да го обясня,но използват програмата A.M.I (approche modulaire individualisée),всеки ученик един вид си прави сам плана на обучение. Може би ти си по-наясно с този метод.А за това училище какво ти е мнението и дали ще ни в пуснат в Лавал според теб?Утре ще звънна да си взема рандеву.

ПС.Всъщност на мен ще ми е в пъти по-лесно ако си остане в у-щето по район,обаче го изнамери това у-ще покрай нейна приятелка,която учи там и е  толкова възхитена от програмата и,че не спира да ми мрънка на главата ,така че искам ,не искам ще направя каквото трябва ,за да я запиша там,пък дано стане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт