АПРИЛски мамчета се чудим синьо или розово да купим - Тема 5

• 37 714
  • 695
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Те различните лаборатории имали различни системи за отчитане и затова референтните стойности се различават  Peace иначе из нета чета някакви гадости за анемии и ракови образувания, за които било показател ниското ниво, та малко се филмирах... сега видях, че имам и някакъв показател PDW, който пък ми е съвсем под референтните стойности... не знам как ще издържа до четвъртък  Embarassed

# 271
Добре дошли на новите мами Simple Smile)

Радвам се и за тези с добри резулатит от фм айде вече по сокойни да сме Simple Smile

Аз днес минах най-накрая и аз съм ок от ФМ, малкото човече се развило добре, плацентата ми била ок, абе мърда много та, доктора не искаше да ми казва пол, не искал да сбърка, та аз горе долу го изнудих викам му какво толкова ако не едното ще е другото  Laughing та ми каза че нямало пишчица  Crazy ама това е 20% към 16 седмица със 100 %.
Утре ще видим бхс-то какво ще покаже, надявам да се няма притеснения там.

Унчита и моето кръвно е 60/90 по принцип, но не ми става лошо и аз не знам да е сврързано с кръвните показатели, но питай доктора не чети в нета, само да се филмираш.

Сега и аз да си кажа с работата не знам какво да правя, доктора ми предложи месец болнични, но аз като че ли не искам още от сега да се залежавам вкъщи. А с работата и тези неприятни командировки (мисля си че една такава ми предизвика абразиото миналия път и сега съм в шаш), как да се отърва, а да си стоя в офиса. Каза на едната си колежка само, която ми е приятелка тя така се зарадва  Hug. та се чудя какво а правя да излизам ли, или ако ида и кажа дали ще ме съжалят да не ходя??? друг е въпросът че от рано като си в болники какво става с майчинството,  кои месеца назад смятат?

# 272
unchita, не се филмирай и не чети в интернет Simple Smile Дано всичко е наред  Hug

LilyRose, в заглавния пост има теми с информация за изчисляване на майчинството и болничните. Мисля, че няма голямо значение ако си в болничен през цялата бременност. Ако се прекъсне май има разлики. Прочети там да не те подведа.

# 273
Имам нужда от помощ - днес ходих на контролен преглед при бъдещата ми наблюдаваща лекарка, който не знам как да тълкувам  Confused. Гледа ме на видезон - видяхме 2 ръчички и 2 крачета. Докторката каза, че трябвало да се измери някаква гънка на вратлето и цитирам "ами то няма, добре е това" и толкова. Каза, че с това феталната морфология била приключила за този триместър (5мин отне). Оставало само да си пусна кръвните изследвания Shocked  Това нормално ли е? Аз дори не знаех, че съм на такъв преглед, взе ми 30лв и каза да си ходя. Не трябва ли на ФМ да се гледа сърце, плацента или и аз не знам...Колко време протече вашият преглед?

# 274
  • Бургас
LilyRose , ако в работата ти не проявят разбиране към състоянието ти, с чиста съвест си взимай болнични, пък те да се спасяват. В моята работа също имаме пътувания в страната и поради бремеността и нежеланието ми да се друсам по пътищата, ме изключиха от графика на командировките.

# 275
Добре дошли на новите мами Simple Smile)

Радвам се и за тези с добри резулатит от фм айде вече по сокойни да сме Simple Smile

Аз днес минах най-накрая и аз съм ок от ФМ, малкото човече се развило добре, плацентата ми била ок, абе мърда много та, доктора не искаше да ми казва пол, не искал да сбърка, та аз горе долу го изнудих викам му какво толкова ако не едното ще е другото  Laughing та ми каза че нямало пишчица  Crazy ама това е 20% към 16 седмица със 100 %.
Утре ще видим бхс-то какво ще покаже, надявам да се няма притеснения там.

Унчита и моето кръвно е 60/90 по принцип, но не ми става лошо и аз не знам да е сврързано с кръвните показатели, но питай доктора не чети в нета, само да се филмираш.

Сега и аз да си кажа с работата не знам какво да правя, доктора ми предложи месец болнични, но аз като че ли не искам още от сега да се залежавам вкъщи. А с работата и тези неприятни командировки (мисля си че една такава ми предизвика абразиото миналия път и сега съм в шаш), как да се отърва, а да си стоя в офиса. Каза на едната си колежка само, която ми е приятелка тя така се зарадва  Hug. та се чудя какво а правя да излизам ли, или ако ида и кажа дали ще ме съжалят да не ходя??? друг е въпросът че от рано като си в болники какво става с майчинството,  кои месеца назад смятат?

Бравооо Simple Smile Радвам се, че всичко е ок с всички мами минали изследванията.
Аз също си взех 1 месец болничен, но съм се разбрала със счетоводителката тя да си ми плати пълните осигуровки, за да не ми намаля майчинството.

# 276
Смърфка, този преглед е доста съмнителен май май! Аз все още съм в 9та седмица и ми е рано за ФМ, но от това което съм чела ФМ е къде къде по—подробна. Намери друго АГ

Момичета така ми се е пеияло китайско, та се чудех дали ще е проблем ако хапна от черните китайски гъбки?

# 277
Смърфка, този преглед е доста съмнителен май май! Аз все още съм в 9та седмица и ми е рано за ФМ, но от това което съм чела ФМ е къде къде по—подробна. Намери друго АГ

Момичета така ми се е пеияло китайско, та се чудех дали ще е проблем ако хапна от черните китайски гъбки?

Аз ядох миналата седмица и нищо ми нямаше Wink

# 278
Имам нужда от помощ - днес ходих на контролен преглед при бъдещата ми наблюдаваща лекарка, който не знам как да тълкувам  Confused. Гледа ме на видезон - видяхме 2 ръчички и 2 крачета. Докторката каза, че трябвало да се измери някаква гънка на вратлето и цитирам "ами то няма, добре е това" и толкова. Каза, че с това феталната морфология била приключила за този триместър (5мин отне). Оставало само да си пусна кръвните изследвания Shocked  Това нормално ли е? Аз дори не знаех, че съм на такъв преглед, взе ми 30лв и каза да си ходя. Не трябва ли на ФМ да се гледа сърце, плацента или и аз не знам...Колко време протече вашият преглед?
Въпросната гънка е важна, за да се изключи риск от синдром на зДаун. Колкото по-малка по-добре, но чак да я няма... Моя преглед беше поне 30 минути. Аз бих отишла при някой специалист в областта.

# 279
Manhamanha, не знам за ФК, моя АГ така ми каза, и при условие, че това е единственото, което взимам, нямам проблем с това.
LilyRose, аз ти предлагам да ги информираш, че си бременна и нямаш възможност за командировки - препоръка от лекаря например. Ако няма вариант да си в офиса, докато други са в командировка, можеш да си пуснеш болничен. Но може  да ти влязат в положението.
Смърфка, аз на ранна ФМ не съм ходила, но не ми звучи сериозно този преглед, пък и ти за друго май си отишла.... помисли си дали да не отидеш при друг.

# 280
  • София
Нова тема и 19 изписани страници Laughing Аз ходих на ранен скрининг и засега всичко е наред Simple Smile Не казаха пола, обаче.. Рано било - можело да ме излъжат...
Момичета , как сте със спането? Аз от няколко дни се будя постоянно  newsm78 Все си мислех, че безсънието ще започне на по- късен етап.

# 281
  • Варна
Candygirl,  аз хапнах такива гъбки още в 6-7 г.с. Не мисля че е проблем Simple Smile Само ястията с морски дарове избягвай, с рохки / сурови яйца, с дробчета (това може, но малко само) ... това се сещам за сега Simple Smile

Смърфка, и аз мисля че е добре да идеш на друг специалист. Тя може да ти прави месечни ехографии и да те следи, но явно не е много добра за подробен преглед.

Добре дошли на новите мами!  bouquet Който реши, да заповяда и във фейсбук групата, който не се реши, да стои тук, няма да изоставим форума, надявам се  Simple Smile Гледам че позамря малко, но може да е временно.

Унчита, спокойно. Може да имаш някаква лека анемия и за това да са така резултатите, и затова и да си припаднала. И аз така съм припадала като малка, имах анемия + ниско кръвно. Просто изчакай да се видиш с док, не вярвам да е нещо фрапиращо. Дано всичко е наред  Hug

Диана, аз се будя точно веднъж, всяка вечер за около 20-30 мин. и незнам защо. Използвам събуждането да отида до вц, за да не се събудя втори път, от нуждата да ходя до вц..

# 282
  • София
 Teddyblue точно.. И при мен няма основателна причина, понякога ми се пишка , друг път се будя безпричинно  newsm78 . С малкият страдах от безсъние чак към 8 месец...
За фейсбук към кой да се обърна... Diana Dikova съм там, e- mail diana.dikova2@abv.bg
Аз участвам в априлки2012  Laughing да не ви казвам, че синът ми на 2 април, а сега термина ми е 3 Joy

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 21:13 от ДианаДД

# 283
Добре дошли на новите мами.

Смърфиетка, този преглед прилича на моя от предната бременност в майчин дом, само това гледаха. Не се водеше фм. Само бхс беше. Иначе моята докторка каза, че ранния скрининг в България погрешно се казва фм и е просто подробно изследване на някакви показатели. Някои доктори мерят различни неща. Моят преглед този пут беше около 40 мин. Гледа нос, гръбнак, клапа на предсърдие, записи на тонове, нещо за кръвоснабдяването на плацентата, някакви други вероятности за прееклампсия и други. Според мен е било малко претупанп това, но и в МД само това правят ако си палтиш за бхс.

# 284
  • София
Смърфиетка , аз правих скрининг и общо взето проследиха всичко като при фетална. Малко ме объркват двата прегледа, но какво да се прави, ще правя и феталана, казаха ми към 16 седмица. Но като цяло прегледа продължи около 30 мин

Общи условия

Активация на акаунт