АПРИЛски мамчета се чудим синьо или розово да купим - Тема 5

• 37 636
  • 695
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм с отрицателна група, вече си разказах казуса. Важно е да правите изследвания за антитела и след раждането, до 72 часа да се направи профилактика с д гама глобулини, за да не образува организма ти антитела към бебето при следващи бременности. Това другаде се прави акп бащата е с положителна кръвна група и детето е с положителна кръвна група. В България се  прави по дифолт, дори без това да се изследва. Важно е ако има кървене, амниоцентеза, послвдвали аборти, да се прави също такава профилактика. При бременност, тя се поставя и в 28ма седмица, при втора бременност. За първа не знам. Антитела се изслвдват в началото, в 20 седмица и по-късно след няколко месеца. Важно е да помниш в бъдеще, че св прави и при аборти, не дай си боже и при кървене по време на бременност.

# 391
Здравейте, априлски мами! Успях да изчета към момента само последната тема. Казвам се Ирина, на 25 години съм и съм за първи път бременна. Аз обаче не тръгнах много хубаво с бременността си. Прокървява ми няколко пъти. Два пъти летях до Шейново ... там ме успокояваха, че към момента всичко е наред. След втория път приемам Утрогестан 3 пъти на ден по 2 хапчета вагинално. Засега нямам проблеми.
Според лекаря ми, който избрах за ЖК всичко е наред, а кървенето можело да бъде от много неща. Сега, в родния ми град - Бургас - поисках трето мнение (паника съм си) и според него към момента всичко се развива добре. Забравих да уточня, че съм 10 г.с.+4 дни. Сега на 3-ти октомври вече ще "регистрираме" бременността ми. Искам да попитам какви изследвания трябва да се направят тогава?

# 392
  • варна
Ох ама ще я проуча и аз тази възглавница...
Моята фм мина вчера, очаквах малко по-дълъг преглед, но най-важното е, че бебето си е абсолютно в норма отвсякъде, нухална транслуценция 1.28мм, което, както разбирам си е супер размер. Докторът каза "ако искаш може и да не ходиш на кръвни за мен всичко е ок". Успокоих се, въпреки това пуснах и кръвните днес. Хубав ден на всички bouquet

# 393
Здравейте, априлски мами! Успях да изчета към момента само последната тема. Казвам се Ирина, на 25 години съм и съм за първи път бременна. Аз обаче не тръгнах много хубаво с бременността си. Прокървява ми няколко пъти. Два пъти летях до Шейново ... там ме успокояваха, че към момента всичко е наред. След втория път приемам Утрогестан 3 пъти на ден по 2 хапчета вагинално. Засега нямам проблеми.
Според лекаря ми, който избрах за ЖК всичко е наред, а кървенето можело да бъде от много неща. Сега, в родния ми град - Бургас - поисках трето мнение (паника съм си) и според него към момента всичко се развива добре. Забравих да уточня, че съм 10 г.с.+4 дни. Сега на 3-ти октомври вече ще "регистрираме" бременността ми. Искам да попитам какви изследвания трябва да се направят тогава?
Здравей, Ирина е добре дошла.
Явно с теб ще си раждаме заедно Grinning и аз съм 10 г.с и 4 дни.
Аз също почнах с голяма паника, сълзи и страх. Сега съм по-спокойна и си набивам в главата, че каквото трябва да се случи ще се случи и не всичко зависи от мен.

# 394
Виждам, че си обсъждате разни нещица за бебетата, кой имал от преди, кой сега ще се оглежда за сефте.
Ми аз честно казано / утре влизам в 11г.с/ не съм разглеждала нищичко в нета, все си мисля че е раничко и не смея Embarassed А честно казано, много ми се хвърля по едно око Grinning
Споко, Кари и аз 6ъм така Wink
Онзи ден си харесах количка за момче Grinning
и сега касичката със стотинки е с кауза бебешка количка.

# 395

Здравей, Ирина е добре дошла.
Явно с теб ще си раждаме заедно Grinning и аз съм 10 г.с и 4 дни.
Аз също почнах с голяма паника, сълзи и страх. Сега съм по-спокойна и си набивам в главата, че каквото трябва да се случи ще се случи и не всичко зависи от мен.

[/quote]

Аз първия път не се стреснах особено, понеже мой много близък беше починал и го отдадох на стрес. След това на пътя Бургас-София, но когато се случи, докато си лежах ... тогава вече се стреснах (това беше около 6 г.с.). След това около 8 г.с. пак от нищото се появи - както си лежа и без болка. Още ме тресе голям страх, признавам си. Спокойна съм май само по време на преглед  Laughing Laughing Laughing

Иначе, ти как смяташ да раждаш нормално или секцио? Simple Smile

# 396
Добре дошла, Ирина  Hug Дано неразположенията са останали в миналото. При регистрирането за ЖК ще ти пуснат кръвна картина, урина и разните там спин, хепатит, сифилис, ако не си знаеш кръвната група също. После изследвания се полагат пак мисля в 5, 7, 8 месец и накрая.
Primera, честито за добрите резултати Simple Smile
За желанието за покупки ви разбирам много добре и аз така бях  Laughing Но за повечето неща се въздържах поне до 6 месец, че преди това не ми се искаше, а и нямах време. Дори основното оставих за накрая. Сега не знам изобщо ще купувам ли нещо, чак ми е малко гузно  Crazy

# 397
Цитат на: Primera
Ох ама ще я проуча и аз тази възглавница...
Моята фм мина вчера, очаквах малко по-дълъг преглед, но най-важното е, че бебето си е абсолютно в норма отвсякъде, нухална транслуценция 1.28мм, което, както разбирам си е супер размер. Докторът каза "ако искаш може и да не ходиш на кръвни за мен всичко е ок". Успокоих се, въпреки това пуснах и кръвните днес. Хубав ден на всички bouquet
Primera, кой ти прави ФМ?
И мен ме съблазнявате с тези възглавници...
За покупки ми е много рано да се оглеждам. Засега само обмислям къде да сложим кошарата, тъй като спалнята ни е малка и трябва или да изнесем гардероба или да се пренесем да спим в другата стая, където вместо спалня е приста и ще има повече място за кошара, скрин за бебчо и т.н.

# 398

Аз искам да родя нормално, но в организма ми имам една бактерия, която ако не излекувам ще трябва да родя секцио.

# 399

Аз искам да родя нормално, но в организма ми имам една бактерия, която ако не излекувам ще трябва да родя секцио.

А мен ме е страх нормално и май предпочитам секцио ... има време да си помисля. Само се надявам всичко да е наред  Wink

# 400
 Primera ,радвам се че ФМ е минала добре Simple Smile
Добре дошла на Ирина bouquet щом ти казват, че сега всичко е наред- наслаждавай се.

Nana,виж щом си се спряла даже на количка- значи си разглеждала Grinning аз  не .. Ама хич Stop Blush
Иначе въобще не мисля за покупки сега, най- много скоро да си разгледам за кеф.☺️

# 401
Виждам, че си обсъждате разни нещица за бебетата, кой имал от преди, кой сега ще се оглежда за сефте.
Ми аз честно казано / утре влизам в 11г.с/ не съм разглеждала нищичко в нета, все си мисля че е раничко и не смея Embarassed А честно казано, много ми се хвърля по едно око Grinning

Добре дошла Ирина Simple Smile)

Кари и аз нямам предишна бременност сама ще си купувам всичко. Разгледах доста неща за информация защото обичам да съм подготвена. За сега планирам кое кога трябва да се купи и както казват по американските филми пазарувам само по витрини  Laughing (window shopping).  Смятам вероятно като излезна в болничен да се развихрям   Crazy рано рано колко да е рано аз ще съм пети или началото на 6ти месец. (сега съм 13 г.с. + 1 д). Иначе и аз харесах количка малко е на райета прилича като за  момче, но за сега предположенията са ми за момиче ... та ще си потрърпя още. Но това което ще направя е да реорганизирам спалнята от сега започвам да я мисля, ако трябва да се мести нещо да меря за място на скринче, легълце та така създавам си емоции Simple Smile) и се старая да не мисля за лоши неща, че по едно време преди ФМ и аз така се бях притеснила .

# 402

А мен ме е страх нормално и май предпочитам секцио ... има време да си помисля. Само се надявам всичко да е наред  Wink
Аз искам нормално, за да мога да поема грижи за бебчо, не искам баби покрай мен!
Кари, попаднах във фейсбук на една страничка и от там в сайта и хоп-количка Grinning

# 403
nnanna, аз си гледах сама бебето и със секцио. Ако няма някакви усложнения на 3-4 ден си почти съвсем ок. От втория ден си беше при мен и в родилния дом.

# 404
nnanna, аз си гледах сама бебето и със секцио. Ако няма някакви усложнения на 3-4 ден си почти съвсем ок. От втория ден си беше при мен и в родилния дом.
Супер Simple Smile Надявам се, че и на мен ако ми се наложи секцио после ще се възстановя бързичко. Може би съм с такива впечатления от сестра ми, преди 7г. и половина роди секцио и мн бавно се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт