АПРИЛски мамчета се чудим синьо или розово да купим - Тема 5

• 37 622
  • 695
  •   1
Отговори
# 420

Здравейте момичета, малко разяснения - късогледство само по себе си не може да бъде признато като медицинска причина за секцио. Ако искате мед основание, то си намерете офталмолог, който да запише, че имате дегенеративни промени в очите. Аз също имам около - 5.50, тогава не признаха късогледство и родих нормално. Нямам никакви усложнения на очите. Всякакви тези, че от раждането може да се отлепи ретинта са просто приказки, усложненията се получават при вдигане на тежки предмети.
[/quote]
 Hug Благодаря за разясненията. Значи имам шансове за нормално раждане въпреки диоптъра. Забравих да спомена, че имам и някакъв астигматизъм в добавка, който не знам дали има значение.

# 421
По време на бременност, заради промените в организма може да настъпи промяна в диоптъра. По време на първата бременност качих на едното око с 0.50 , А на другото с 1,шест месеца след раждането се възстановиха диоптрите преди бременността. Може да има и промяна в астигматизъм, но всеки човек има астигматизъм, просто повечето хора нямат нужда от корекция.
Няма място за притеснение, взимайте витамини и се пазете.

# 422
И аз благодаря за разяснението.
Сега още няма да го мисля това. Живот и здраве, има време.
Сега друго се чудя аз Laughing Доколкото разбрах др. Сигридов не изражда, нали така? В такъв случай ми се иска да се отивнтирам към друг доктор, който да ме следи ( освен моя си тук), моя приятелка ми препоръчва за следене + раждане доктое от Майчин Дом в София, забравих му името Blush ще я питам и ще питам и вас за мнения за там?

# 423
Кажи кой е доктора - може би Дяволов?
Аз вече съм писала, че раждах там при Карагьозова, да не спамя повече, ако имаш въпроси пиши на лично.

# 424
Добър вечер, мами!
Относно диоптрите, мисля, че не е желателно нормално раждане. Все пак напъните крият доста голям риск за усложнения!Относно възглавниците за бременни — за първи път чувам , че съществуват такива. Простете невежеството ми, но ми е първа бременност и всичко ми е ново!
Мен ме терзае нов проблем, освен стария с повръщането, сега и запек! Много е неприятно, някоя друга има ли такъв дискомфорт и как се справяте!

# 425
Carrie Не съм чувала хубави отзиви за отношението там, но лекарите са от най-добрите, за това спор няма. Една позната роди там преди няма и година и каза, че се държат с жените като с парцали. За лекарите обаче спор няма - дори акушерката, която работи при ЛЛ ми препоръча МД, защото там са най-добрите специалисти. Отношението все някак се ще изтърпи за 3 дни, макар че аз не си обяснявам комбинацията "лошо отношение" + добра грижа след раждането, щом акушерките са ужасни.
За д-р Дяволов съм чувала, че е невероятен лекар и особено факир при секциото. Ако имаш въпроси по-добре ги задавай тук, а не на ЛС на Манха за да знаем всички. Аз за сега се интересувам какво е положението в МД, защото може и да опра до спешна помощ не дай Боже и МД също е вариант, все пак работата им е свързана с бременни

# 426
Добре, пиша тук. Раждах там 2012 и ми правиха лапароскопия преди няколко месеца, лежах и за задържане. Лошо отношение не съм видяла, не се шегувам. Дори последния път бях впечатлена колко усмихнати са всички и ме питат как съм по коридорите. Предполагам си е до лекар/сестра, не знам и аз. Има си специфики - задължително да се плати за вип стая след раждането. Може би и избор на екип. Чувала съм за лошо отношение ако нямаш лекар, но имам познати родили без и пак доволни. Иначе преди това е ок, операционните са супер модерни, реанимациите също са много добре.

# 427
Ще я питам за името и ще пиша.
Не е Дяволов, защото аз доста четох за него и то само хубави неща/ но не е той нейният, щях да запомня/.
Тя беше с избор на екип и вип стая, нищо лошо не ми е споменала. Тя се насочи към МД и този лекар след препоръки от родилата там жена на брат й( пък тя била там по препоръка на сестра й). Всички при вдин лекар и единодушни в мнението си.

# 428
Относно количката. Опитът ми показва, че може и да не трябва. Моето чудовищенце така и не пожела да стои в количка и нашата мина през приятели и се върна при нас. Сега може и да я използвам все пак. Мислех си, че децата едва ли не се раждат в количка и това им е естествения хабитат, но не. При все опитите ми, тя не заспа никога в нея и никога не се вози без да реве, а тя рвве гръмко. Накрая се отказах и си я носих. Същата работа и с леглото. Купихме страхотно легло и се опитах да я слагам да спи там, пробвах и долепено до нашето. Тя просто искаше да има контакт с кожата ми. И двете започнахме да спим, когато си я взехме на голямото легло. Ние сме рядък случай, но все пак, може да имате едно наум за тези неизбежни скъпи покупки. При мен още киснат в мазето. Другите абсолютно безполезни покупки бяха т.н. обиколник, рокличките за новородено, биберона, който също не пожела от инат. Хората с количкови деца препоръчват големи гуми за лош терен и лека количка ако не сте на първия етаж. Аз препоръчвам плат неразтегливо трико по пет лева метъра,от който без поръбване стават два слинга, ако се среже по дължина. Докато стана 10 килограма само така я носехме.

# 429
  • София
Аз първото го родих в МД, без избор на екип, 3 седмици преди термин. Отидох там, тъй като не очаквах да тръгне толкова рано и исках да е поне в болница със специалисти. Постъпих вечерта към 19 ч с контракции на 3 мин, вече болезнените и изтичащи води. Качиха ме в предродилна, на тонове и чакане на разкритие (постъпих с 3 см) От самото начало им казах че искам упойка, носех и парите в себе си, но никой не ми обърна внимание...а им казвах няколко пъти. Е, накрая при поредната проверка доктора каза "каква упойка, аз му виждам главата, има 8 см" и ми стана ясно че ще се ражда така:) На смяна бяха др.Славчев и Андреева. Вкараха ме в родилна и се започна вече , напъването, забележките да не викам, натискане по корема да стане по-бързо, направиха ми епизиотомия да излезе по-бързо ....и в 22 се роди.Да не говорим и че ме шиха без упойка...После грижите бяха горе долу ОК, освен че една акушерка така ми стисна гърдите че ревнах. Поне с бебето всичко си беше наред Simple Smile Като цяло раждането ми беше много бързо, но като отношение към случайно отишла жена да раждам не мога да кажа че останах очарована.Още на входа долу в приемното една акушерка ме пита "вие за какво сте???? ще изчакате че сега се сменяме" ами така с корема за какво ли идвам Shocked Неискам да стряскам бъдещите мамчета за първи път, но според мен ако има избран екип ще е коренно различно, незнам  Rolling EyesТова е моя опит досега с МД. Но подкрепям че това е една от най-добрите болници за раждане, откъм специалисти и т.н.
Този път ще раждам в друга болница, надявам се да съм направила правилния избор Simple Smile  

# 430
  • Варна
Ох ама ще я проуча и аз тази възглавница...
Моята фм мина вчера, очаквах малко по-дълъг преглед, но най-важното е, че бебето си е абсолютно в норма отвсякъде, нухална транслуценция 1.28мм, което, както разбирам си е супер размер. Докторът каза "ако искаш може и да не ходиш на кръвни за мен всичко е ок". Успокоих се, въпреки това пуснах и кръвните днес. Хубав ден на всички bouquet
Супер, честита 1-ва ФМ  Grinning А не споменаха ли евентуален пол? Blush
И аз, като тинтири-минтитри, ми е интересно кой ти прави ФМ?
Аз май все по зле съм през ноща и не мога да се наспивам добре. Имам усещането че корема ми ще се пръсне, снощи ставах в 3.00 да се разходя малко насам натам докато ми мине корема  Tired Спя по гръб и пак боли.

# 431
Не е добре да спим по гръб, особено в по-напреднала бременност. Притиска се една важна вена.

# 432
Момичета някоя от вас получавала ли е тъмнокафяво зацапване? След 2 седмици пиене на дуфастон и но шпа, вчера ги спрях и днес имам притеснително зацапване  Sad В 8г.с. съм, утре ще се обадя на АГ дано да не е нищо сериозно  Praynig

# 433
Момичета значи моята приятелка ми обясни, че доктора изражда в Майчин Дом, но не работи там. Има си частен кабинет за прегледи, консултации.
Казва се д-р. Негенцов

# 434
  • Варна
Не е добре да спим по гръб, особено в по-напреднала бременност. Притиска се една важна вена.

Shocked Не знаех. Благодаря за информацията  bouquet Hug , вече ще спя на една страна. Дано има положителен ефект

Общи условия

Активация на акаунт