С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 665
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Мразя да чета неграмотни постове! Пиша през телефон, хващам съседни букви, но винаги се прочитам и коригирам!
Супер, мега, гига дразнещо е!
Отношения с дистанция  са най-добре, първи дружки със свекървата, не е нужно.

# 226
  • София
За какво е права Мария, която и да е тя?
Че трябва да се толерира неграмотността под претекст да не се спами? newsm78

# 227
Момичета, спокойно!Повече няма да притеснявам никой с моя правопис в конкретната тема.Съжalявам,че не съм на вашето интелектуално и граматично ниво, но искам да отбележа да не го приемате като неуважение.По-горе написах защо.Идеята на форума и разнообразието от теми ми хареса, надявах се, че ще има интересни дискусии, от които мога да науча много и да обменя опит.Благодаря много за градивната и НЕЗАЯДЛИВА критика, дано е осмислила деня ви!:)

# 228
Patsy, аз лично дори не визирах теб, а подхванах коментарите по темата. Не ми направи впечатление някаква крайна неграмотност.
Стой тук, измести се малко фокуса, малко накриво те посрещнахме, но може да се получи и градивна дискусия Wink

# 229
Patsy, аз лично дори не визирах теб, а подхванах коментарите по темата. Не ми направи впечатление някаква крайна неграмотност.
Стой тук, измести се малко фокуса, малко накриво те посрещнахме, но може да се получи и градивна дискусия Wink
Сефте Laughing!
То като доиде някой да се оплаче, за каквото всъщност е и темата, веднага го захапвате и оглозгвате и като няма какво да кажете, се заяждате за провопис, все едно вие не грешите. Не говоря само за зои.

ПП: За тези, които ще попитат или директно ще предположат - не съм Patsy.

# 230
За какво е права Мария, която и да е тя?
Че трябва да се толерира неграмотността под претекст да не се спами? newsm78

Научи се да следиш диалога, а и в темата пише само една МарияТ

# 231
Сефте Laughing!
То като доиде някой да се оплаче, за каквото всъщност е и темата, веднага го захапвате и оглозгвате и като няма какво да кажете, се заяждате за провопис, все едно вие не грешите. Не говоря само за зои.

ПП: За тези, които ще попитат или директно ще предположат - не съм Patsy.
И чак с малка буква ника ми, дали е нарочно  Laughing
 Анонимната, която върви след мен е доста неграмотничка, ама на нея това да й е проблема, опс, може би си ти и затова се засягаш?

# 232
Здравейте!Ако може да се присъединя в групичката:-).Отскоро съм по-активна във форума.И така искам да споделя моя казус. Поптинцип приятелките все се оплакват, че свекървите им се мешат много и т.н. Ние със съпруга му сме заедно 7години, тази сключихме брак.Честно казано не помня от началото на студентските ни години майка му да се е поинтересувала как сме, да направи подарък за мой или негов РД.Когато сме в тях, меко казано се чувствам неканена и съм сигурна, че и той. Той им е единствено дете. Освен да си лайкваме снимки и да да си говорим общи приказки нищо друго.Поскоро ме дразни на мпненти непокизма и към сина си, някак си не си представям, че някой ден мога да имам такава огромна липса на отношение. Не ми се дават примери -доста са. Но ми е любопитно за вас кой тип свеки е по-приемлив и желан. Такава, която се интересува, споделяте си, съзнателно или не нахалства в личното пространство на младите или моя вариант,  честитки и обаждане само за рожденни дни, общи приказки и никакъв уют,  когато сме у тях?

Дай примери за липса на отношение, освен подаръци за твой или негов рожден ден, защото нито майка ми праща подаръци по пощата или по куриер, нито родителите на приятеля ми правят това, за рождените ни дни, пък не се чувстваме нежелани или неканени. И ние не им пращаме, освен за племенниците, защото са малки и чакат с нетърпение. Рядко се и виждаме, защото сме далече. И през студентските години не помня собствената ми майка да ми е пращала подаръци за рожден ден. Пращала ми е някакви пари да си купя нещо по този повод.

Честно казано, през студентските години много майки не обръщат внимание на приятелките на синовете си, защото ги смятат за временно явление, и не изгарят от желание да поддържат близки контакти със силно хипотетични снахи.

Видно е от малкото примери, които си дала, че по еднакъв начин се държи и с теб, и с мъжа ти, т.е. не е някакво лично отношение, а и някои хора по принцип не са много гостоприемни. Имат ли някаква промяна в отношението си конкретно към мъжа ти родителите му "преди" и "след" теб? Или все така са се държали с него?

# 233
  • където ми харесва
Здравейте, отново!Виждам, че вече се е заформила дискусия, а относно правописа-пиша от телефон и е малко неудобно.ВисшУТУ ми образование е лингвистика за дамата, която се възмущава.
Деската, Веселка май сте прави.А и като слушам от приятелките другата противоположност е адски неприятна.С нейната незаинтересованост и непокизъм,поне смятам, че няма да има моралното право да се меси за каквото и да било!
Желая на всички приятни почивни дни:-)
Да, ама не всички свекърви са в двете крайности. Има някои, които са по средата и според мен са най-приемливия вариант.
Бившата ми свекърва беше обсебваща, все искаше да се налага, все тя знаеше най-добре (кое е най-добро за сина й, обаче, за другите, дори и за внучето й грам не й пука). Ами, благодарение на това, от мноого години съм щастливо разведена и с нея, и с отрочето й.
Настоящата ми свекърва, да ми е жива и здрава, е прекрасна. Много добър човек, много обича цялото си семейство, грижовна е и не е натрапваща се. Да, интересува се от нас, но в допустими граници, не се меси, не налага мнение, винаги пита, не досажда-прекрасна е. bouquet

# 234
patsy, смятам, че е прекалено да не се интересува и от сина си, при това единствен!
Имай предвид, че като имате деца, най-вероятно е, да не се интересува никак и от тях.

# 235
Айде, пак се почна...Човек да го е страх да влезне вече тука  Mr. Green Ако не намила Радика, Зои вилнее на пълни обороти  Rolling Eyes

# 236
При мене ситуацията е такава, че от десетина дни свекърва ми е с операция и не може да си готви.
Така че, кой, мислите, й готви?
А е и много доволна от моите манджи!
Учудена е, че са толкова вкусни и все ми благодари!

# 237
Какво означава, че не се е интересувала от вас. Синът ми е на 20, студент е в друг град и работи. Гледам да му се обаждам не по често от 1-2 пъти седмично. Понякога разговорите ни  са по 1-2 минути, друг път по половин час. За Коледа винаги има подарък под  елхата 😊 за рожден ден рядко. Даваме пари. Лятото ни запозна с приятелката си. Не го разпитвам за нея, той споделя когато и каквото реши. Не мога да разбера интересувам ли се от него, и очаква ли се от мен да правя подаръци на гаджето.

# 238
  • Canada
Какво означава, че не се е интересувала от вас. Синът ми е на 20, студент е в друг град и работи. Гледам да му се обаждам не по често от 1-2 пъти седмично. Понякога разговорите ни  са по 1-2 минути, друг път по половин час. За Коледа винаги има подарък под  елхата 😊 за рожден ден рядко. Даваме пари. Лятото ни запозна с приятелката си. Не го разпитвам за нея, той споделя когато и каквото реши. Не мога да разбера интересувам ли се от него, и очаква ли се от мен да правя подаръци на гаджето.

Гаджето прави ли ти подаръци?

# 239
Силвия, тук случаят е по-различен.
От 7 години са заедно, сключили са брак, а и не му правят подаръци за рожден ден или Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт