С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 521
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Такова чудо ли е, че мъжа ти не може да я изтърпи ден? Моята също е много трудна, но Мм има железни нерви! В интерес на истината съм му много благодарна, че една дума срещу моите родители не е казал до сега.

# 136
the wishmaster , аз имах в предвид, че става, когато и двете страни се стараят да се държат добре. Например снахата ако отиде за два дни на гости, да не обръща внимание какво казала, какво направила свекървата и да бъде толерантна към нея, като знае, че следващите няколко месеца няма да се виждат  Laughing.
По същата логика и свекървата като види снахата за два дни, да не бърза и се дразни за неща, които са и неприятни в нея, отново по същата причина.
И ето едни добре прекарани празници с добри впечетления Laughing

Истината е, че ако всеки се стреми да не навлиза в личното пространство на другия, отношенията ще си вървят гладко. И още повече когато свекървата осъзнае, че синът, снахата и евентуалните им деца са си отделно семейство и взимат сами решенията си

# 137
Такова чудо ли е, че мъжа ти не може да я изтърпи ден? Моята също е много трудна, но Мм има железни нерви! В интерес на истината съм му много благодарна, че една дума срещу моите родители не е казал до сега.
Не че не може да я изтърпи. Може. Той ( а и първият ми мъж беше) изключително търпелив и толерантен (щом тръпи чудо като мен Wink ). Аз сама реших, че категорично отказвам да го подлагам на брутални изпълнения, които минават всякаква граница. Слагам в скрит текст сравнително блед пример от репертоара ѝ.
Скрит текст:
Коледа. С първия ми мъж и сина ми сме при нея. Детето започва да лапа лакомо нещо, което му е харесало и майка ми се изцепва:"Спри да мляскаш! Нали не искаш да станеш простак като баща си!" Междувременно, бащата присъства на масата и пази самообладание.

Веселка, права си. Рядко се среща обаче добро възпитание и добра воля и от двете страни.

# 138
Веселка, от доста отдавна не съм се съгласявала на 100 % с нечие мнение, но с твоето да. Точно така ги разбирам и аз нещата и се спестяват много нерви!
 Абе, Уиш, и аз това си казах, теб цяла година те търпи, че майка ти ли не може една вечер, но тя наистина се държи лошо. Моята обожава Мм, просто е мрънкало и става досадна.

# 139
  • София
Ама как така с хора, които не са ми приятни, благодарение на съобразяване от двете страни ще си прекарам добре празниците?

# 140
Веселка, от доста отдавна не съм се съгласявала на 100 % с нечие мнение, но с твоето да. Точно така ги разбирам и аз нещата и се спестяват много нерви!

Това е при сравнително рядко виждане и то ако през останалото време всеки си знае дома и домакинството. Иначе е ясно, че нито свекървите ще се променят на 55+, нито снахите ще станат като свекървите. Разликата от едно поколение си казва думата.
Но ако сме нормални хора, все за няколко дни годишно ще можем да се изтърпим, особено в името на близките ни и при условие, че някой не обижда открито.

miamim, като са родители на мъжа ти/например/, дори и да имате големи различия, все ще трябва да се виждате от време на време.  Ако гледате да не се дразните взаимно за това кратко време, не мисля, че е невъзможно

# 141
  • София
Рядко се виждаме, да. Проявяваме търпимост. Но предпочитам да не съм с тях на празниците, то това празници ли са. Факт е, че се случва и по празници да сме заедно  Tired И не, не ми е приятно, и празниците не са ми хубави.

# 142
Ами въпрос на гледна точка. Ако свекървата не ми се меси за детето/най - важното/, не ми се бърка в семейството и не ми звъни и ангажира с нищо, не виждам какво ми пречи да се видим по някой повод на маса. Ако за мен не са близки, но за човека до мен са родители, които обича, нищо няма да ми стане да се виждаме от време на време. По същия начин мъжете обикновено не са влюбени в тъщите, но също нищо не им пречи по повод да се съберат на маса

# 143
Down, това, което си написала е така. И за мен това са дреболии, заради които не бих преустановила контакт.  Peace
При мен се случи, защото свекърва ми прекалено много се опитваше да ни диктува кога, какво и как точно да го правим. Ако не си съгласен с нея са фръцни, фасони, сръдни и т.н. Естествено само с мен се държи така, на сина си копче не казва. Еми, хайде сиктир, аз се опитах всякакви компромиси да направя, но когато не се получава, не се.  Peace
И ММ не го задължавам да си общува с моите родители, като се види с тях са на "здравей-здрасти" и общи приказки.
Щом и двамата се чувстваме добре така не го намирам за неправилно.  Peace

# 144
  • София
Ха, тя във финансите ми (ни) се намеси, та с детето няма да го направи. Меси се разбира се. Оттам ми става неприятна, оттам и празниците, прекарани с нея също са ми неприятни.
И аз като Джони не задължавам моя хубостник да контактува с родителите ми. Даже предпочитам и там да има дистанция, за да няма после - ама майка ти така, баща ти онака.

# 145
Ама как така с хора, които не са ми приятни, благодарение на съобразяване от двете страни ще си прекарам добре празниците?
Заради мъжът и децата. Поне аз искам да имат близки отношения, независимо нашите. Дано успея да устискам и никога да не кажа лоша дума за някой от бабите и и дядовците.

# 146
  • София
Ами да, аз споменах, че прекарваме празници с тях (не всички естествено) заради синковеца им, но това не пречи на мен да не ми е приятно. Разбирате ли, няма как да се насиля да ми стане приятно.

# 147
Може би и свекървата трябва да направи крачка назад и тогава биха се нормализирали отношенията.
и аз не държа на близки отношения тъща - зет, както и свекърва - снаха. Също не държа на насилствени близки отношения с децата. Ама колкото да можем да се изтърпим за Коледа, Великден и някой рожден ден, мисля че е във взаимен интерес всеки да даде нещо от себе си

# 148
Никой не говори за насилствени. Баба и внуче се разбират и са си компания, аз естествено мога да я разваля, но какво печеля?
 Близка приятелка така съсипа и нейните, и на детето отношения със свекървата. Познавам и нея, много й беше мъчно, години наред търпя номера и накрая се отказа. Сега моята приятелка говори на детето как баба му не го обича, отвратително.

# 149
За мен проблем се получава, когато снахата е млада майка и булка. Няма достатъчно социален опит/самочувствие и се бори с всички сили. От гледна точка на годините си и аз съм реагирала понякога. Сега само бих повдигнала вежди и забравила. Далеч не съм привърженичка на комуните, но при периодични срещи, дори и веднъж седмично, а не месечно пак не бих драматизирала за чаша, предложена дреха, неподходяща храна и подобни.

Има толкова тежки случаи - имало е и тук, но са наистина единици - та тези дреболии просто би трябвало да се пренебрегват с насмешка.

Уиш, майка ти кърти мивки  Joy.

Общи условия

Активация на акаунт