С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 687
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Храната трябва да се обсъжда преди да се даде.Вече дадена  е късно да я върнат.И става като да се карат на бабата.А едно   мъниче едва ли разбира какво да яде,то си иска от всичко видяно.Протяга ръце и  едно залъче не е проблем да опита.

# 316
  • Най-красивата страна
Аз пък се чудя,защо храненето се превръща в проблем,когато детето отиде на гости при баба си.
Майката знае най-добре какво може да яде детето и какво не.Детето си е нейно и тя решава.
Защо бабата не иска да се съобразява?Толкова ли е трудно?Защо се пренебрегва мнението на майката?
При нас е същото.
На детето са забранени гризки,чипсове и бонбони.Заради проблеми със зъбите.
И вече 5 години свеки изпраща всяка седмица по една торба с точно такива неща.
Ами изморих се да повтарям едно и също и просто ги изхвърлям на боклука Hug
Това е простотия Twisted Evil

# 317
Защото понякога майките наистина много се втелясвате. 

# 318
  • София
Това е така, но, освен ако и бабата не отглежда детето и не носи отговорност за него, тя не е регулаторът на това "втелясване", а бащата.

# 319
Бащите обикновено са по-лежерни и не им се разправя за малко сладолед или една бисквита.

# 320
То  казването е за хора,дето разбират думите.Китайците по нашите ширини  се научиха езика,бабите  трябва да го знаят.Лесно е - не даваме това,не  е желателно другото.Точка.

# 321
Изтръпвам от това даване на храна от други хора. Още ми е пред очите как свеки даде на едногодишното ми дете парченце чипс Доритос- солен и твърд е този чипс. Че като се задави това дете, почервеня, така го бухах по гръбчето да го изплюе. Тогава си казах че това дете ядки от моята ръка няма да вкуси, поради същата причина от задавяне. И не съм давала, а скоро ще направи шест годинки. Може и да е опитвал, ако са го черпили някъде, но не искам и да знам. То не че е гаранция че и голям човек няма да се задави до задушаване...

# 322
  • София
И за бащите съм съгласна, поне в повечето случаи е така, но, отново, не е работа на бабата да регулира решението на майката, освен ако не участва в отглеждането. Това няма връзка с избора на бащата дали ще се съгласи с майката или не.

# 323
Лесно е - не даваме това,не  е желателно другото.Точка.

Доста дълъг списък ще се получи.

# 324
Нали съм ви казвала за моята снаха, в един от редките случаи, когато беше оставила детето 8-9 месечно:
Вода-Девин Розов
Масло-Президент
Кашата с вода на 40 градуса
Климатика да е на 22 градуса
Терлиците на краката, елечето на гърба
Имаше и още, но не помня всичко и това беше за 2-3 часа престой. Поне като нареждаше да си ги беше донесла. Simple Smile
 Иначе задавянето е и мой кошмар, сина ми 3 пъти се е задавял, кошмар! От такъв страх пък свеки беше го оставила без обяд малко след случката Simple Smile

# 325
Майка ми бели гроздето на петгодишната ми внучка, да не се задави.

# 326
То  казването е за хора,дето разбират думите.Китайците по нашите ширини  се научиха езика,бабите  трябва да го знаят.Лесно е - не даваме това,не  е желателно другото.Точка.

Лесно ти е да си толкова категорична, че са ти още малки внуците. Представи си след 2-3 години, не си ги виждала с месеци, довели са ти ги на гости и те ти се молят горещо да им купиш някакво забранено лакомство. От една страна – съскащата снаха, от друга – пълните със сълзи молещи се очички и треперещи устнички. Да те видя тогава...  Laughing

# 327
Лесно ми е ,да...широко около врата.Ама  настръхвам  като помисля  как нещо му е забранено(не от каприз) и  аз напук го давам. Очичките са сила,особено със сълзички,ама пък  ако навредя няма да си простя.То   всъщност от капризи често са неприятностите. Пък си и казах,залъче нещо няма да навреди ,не повече от студентски и ученически столове после.
А Зои ,пример само ,вчера не съм видяла марката на олиото,ми познай ,веднага за друго. Това го пълнят  у  наше село та го знаем,че не е олио. После аз ще си го ползвам,то няма за кога да ми вреди. Но  готвя за големите ,за малките пък съвсем няма да сложа нещо,дето знам че не е качествено. Те  да ядат каквото искат,аз да не съм виновна.

# 328
А ние, у градо, като не знаем кое  олио откъде идва? Даваме луди пари за био, еко, ама дали са такива.

# 329
Трещи, с времето те ме научиха какво искат.Това олио  пише адрес на фирмата в града,но се разбра  какво е .Краве масло също се подбира ,сирене и всичко май.Когато са те,всичките са такива.После аз мога и салам кучешка радост да хапвам,но заради тях се съобразявам.
А точно президент да си носи  снахата ако иска.Че  не се знае  дали има президент или само министър тук.

Общи условия

Активация на акаунт