С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 695
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
И аз ако искам детето да яде нещо конкретно, си го нося.
Иначе правилата са прости-без вафли, кроасани и т.н.
Шоколад може след като детето е яко нормална храна
От това по-лесно няма накъде.

# 331
  • при късмета
Бабите, ако се съобразяват и питат за храната до към втората третатеагодина, то и на тях после няма да се налага да питат, нито на децата да искат. Толкова е просто. Това питане и съобразяване с майката за храната на детето няма да до университета

# 332
То затова са важни първите седем години, включително и за създаване на определен начин на хранене.
Не че после няма да се промени, но поне няма да е драстична промяната ако основите са поставен и

# 333
  • София
То затова са важни първите седем години, включително и за създаване на определен начин на хранене.
Не че после няма да се промени, но поне няма да е драстична промяната ако основите с а поставен и
Позволи ми да ти кажа, че се заблуждаваш тотално! Peace
Детето си има собствени предпочитания и в момента, в който вече може да си позволи само да избере, без да му се забранява, ще го направи- за ужасТ на мама.  Peace
Бях изрядна откъм хранене- супи, готвено, десерт, плод без никакви Коли и боклуци и т. н.
Познай, дали днес синът ми поглежда супи, плодове, че и салати, а дали щерката сяда на масата без бутилка Кока кола от големите.

# 334
  • при късмета
Не че после няма да се промени, но поне няма да е драстична промяната ако основите с а поставен и
Позволи ми да ти кажа, че се заблуждаваш тотално! Peace
Детето си има собствени предпочитания и в момента, в който вече може да си позволи само да избере, без да му се забранява, ще го направи- за ужасТ на мама.  Peace
Бях изрядна откъм хранене- супи, готвено, десерт, плод без никакви Коли и боклуци и т. н.
Познай, дали днес синът ми поглежда супи, плодове, че и салати, а дали щерката сяда на масата без бутилка Кока кола от големите.

Със забрани именно това се получава. Но има още начини детето да разбере, че нещо е вредно. Забраните водят именно до там, че като можеш сам да избираш го правиш напук.
След втората, третата година на детето не трябва да се забранява храна. Нека си опитва и все нещо от вредните ще му хареса, то няма начин. Но като яде от време на врем, пак подчертавам след определена възраст и не е забранено, то в един момент не е и толкова интересно. Само не напира за това или онова.
За това назад се говореше за хранителни навици, а не хранене наложено  със забрани и насила

# 335
Да, ама аз пък от малка се срещнах с газираните напитки и чак в гимназията пропих минерална вода Rolling Eyes У нас водата е за миене, пиели сме сокове, компоти, газирано, не и вода. По пример на мама и тате. Мисля, че е най-добре да се даде пример кое е полезно, кое - не, поне докато са малки децата. Строгите ограничения пораждат проблеми, но пък хранене с боклуци всеки ден, понеже детето искало чипс или картофени мечета вместо супа, си е безумие. Племенникът ми имаше такъв период и според мен беше грешка баба да му купува Макдоналдс, за да хапне поне нещо.

# 336
  • София
Със забрани именно това се получава. Но има още начини детето да разбере, че нещо е вредно. Забраните водят именно до там, че като можеш сам да избираш го правиш напук.
След втората, третата година на детето не трябва да се забранява храна. Нека си опитва и все нещо от вредните ще му хареса, то няма начин. Но като яде от време на врем, пак подчертавам след определена възраст и не е забранено, то в един момент не е и толкова интересно. Само не напира за това или онова.
За това назад се говореше за хранителни навици, а не хранене наложено  със забрани и насила

Къде видя да съм забранявала нещо? newsm78
Писах, че вкъщи съм готвила неща, които са полезни, което е различно.
И чипс съм правила- печен, и солети.........
Но, когато отиде на училище, през междучасието ще си купи и Зрънчо, и пържен мазен чипс, и каквото си взимат другите.
А, ако е от хората, които обичат повече сухи неща, като пици, сандвичи и дюнери, налаганите от теб хранителни навици, отиват в кошчето.

# 337
Спокойно, няма нищо фатално в чипса и солетите от училищната лавка. Хранителните извращения през пубертета често си остават там.
В един момент след 20-тата си година мъжете започват да наблягат на супички и манджички (и да си ги искат от жените си като бащиния), а жените – на салати, овес и други здравословни храни за животни.
А в един прекрасен ден дори се обебват и да видите тогава какви ще ги бълват за отровния джънк, който заплашва децата им.  Laughing

# 338
Трещи, с времето те ме научиха какво искат.Това олио  пише адрес на фирмата в града,но се разбра  какво е .Краве масло също се подбира ,сирене и всичко май.Когато са те,всичките са такива.После аз мога и салам кучешка радост да хапвам,но заради тях се съобразявам.
А точно президент да си носи  снахата ако иска.Че  не се знае  дали има президент или само министър тук.

Те оставят ли ти някакви пари, покриващи повишените им (спрямо твоите) изисквания? За да купуваш тези подбрани неща? Щото в противен случай изглежда доста гадно да покриваш чуждите високи изисквания с твоите ниски възможности.

# 339
  • Северозапада
Спокойно, няма нищо фатално в чипса и солетите от училищната лавка. Хранителните извращения през пубертета често си остават там.
В един момент след 20-тата си година мъжете започват да наблягат на супички и манджички (и да си ги искат от жените си като бащиния), а жените – на салати, овес и други здравословни храни за животни.
А в един прекрасен ден дори се обебват и да видите тогава какви ще ги бълват за отровния джънк, който заплашва децата им.  Laughing
При нас е "а дано, ама надали". Моят мъж е хранен под режим със супи и яхнии, сега ако хапне готвено веднъж на ден, е много, плюс че се храни 2 пъти дневно. Даже казва, че не се чувства добре, когато яде само готвено.
Относно храненето, и до днес не мога да си обясня, а и не получих смислено обяснение от свекърва ми, защо държи на варения грис. Откакто малката беше на 6 месеца, при всеки разговор ме питаше грис дала ли съм. Най-накрая успя да и даде, детето го хареса, и сега на всяко гостуване и прави грис. Иначе оплаквания нямам, каквото съм казала, че предпочитам да не се дава, не се дава.

# 340
Родителите ми държаха на здравословното хранене. Когато вече ми даваха пари, купувах боклуци, разбира се. Но и това мина, а добрите навици останаха. Повечето от познатите ми, които бяха свикнали с газирано и сокове от малки и с нездравословна храна, си ги предпочитат и досега. Само някои коригираха храненето заради проблеми със здравето. Та навиците си имат ролята. Може би не при всички, може би не напълно, но не са без значение.
Аз в никакъв случай не съм крайна и нито децата, нито ние ядем само еко и био. Но смятам, че в ранна детска възраст е добре роднините да не се престарават с пакетираните храни.  Така или иначе не можем да ги избегнем  по обективни причини, няма нужда да доминират в детското меню.
Моите свекъри се съобразяват. Свекърът е по-склонен да купува какво ли не, но ги вижда много рядко, децата са вече големи, така че нямам против.

# 341
Скрит текст:
Трещи, с времето те ме научиха какво искат.Това олио  пише адрес на фирмата в града,но се разбра  какво е .Краве масло също се подбира ,сирене и всичко май.Когато са те,всичките са такива.После аз мога и салам кучешка радост да хапвам,но заради тях се съобразявам.
А точно президент да си носи  снахата ако иска.Че  не се знае  дали има президент или само министър тук.

Те оставят ли ти някакви пари, покриващи повишените им (спрямо твоите) изисквания? За да купуваш тези подбрани неща? Щото в противен случай изглежда доста гадно да покриваш чуждите високи изисквания с твоите ниски възможности.

[/spo

С моите възможности  не мога   да вържа месеца.Помагат,пазаруват,кой  в какъвто момент може  ми  превежда пари.Повече е  малкият син,другият има сериозни разходи в момента,но  винаги ,когато има възможност откликва. За  сега сме така.

Преди малко ги изпратих ,установихме контакт с двете извънземни и  съм на седмото небе. Пробивът стана,но за месец се видяхме 4 пъти. Като мине време ще забравят,че сме приятели,но пък растат и   ще започнат да разбират,та съм оптимист.И на мама и тати им бе  супер да не реве никой  и  да ги разхождаме с чичото навън,а  те да вечеря като хора.Доволна съм,ама много.И още съм усмихната.

# 342
При моите внуци няма забрани  и се опитва всичко в разумни граници.  Само на малката не даваме мед и шоколад /шоколадови изделия/ . Растат си щастливи и здрави, не са дебели и се развиват нормално.

# 343
Боряна, много се радвам за теб  Simple Smile
КАГ, на колко стана малката? Медът след годинка е ОК, дори е в голям плюс за подслаждане, а и знаем колко е полезен.
 Днес бяхме при свекърва ми, нямам оплаквания. Ходили със свекър ми на сватба в Бг и беше възхитена какви хубави сватби сме правили и колко са малки-170 човека е била Simple Smile
 Мм взе един мотор и изчезна някъде, щеше да пукне тая жена къде е отишъл. Сто пъти й казах, че не е на 16, е не вайкаше се притеснена и много й се смях.
Направила ни страхотни, домашни макарони, доволна съм.

# 344
Никой да не ми говори за здравословно хранене, боклуци от училищната лавка и разни подобни! За да не си купува боклуци от лавката малката гадина, слагам кутия с разни здравословия. В една от кутиите има домашни кексчета или бисквитки за голямото междучасие. И вместо тя да захвърли кутията и за хукне към лавката, съучениците ѝ са я научили и я наобикалят като гладни сомалийчета, молейки да ги почерпи. Тази вечер заредих една картонена кутия с 24 (двадесет и четири!!!) кексчета, та дано утре да стигнат за всички гладни хуни, навлизащи в пубертета! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт