С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 684
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Зои, на 2 и половина е.

Първолакът също си носи в кутийка закуска, приготвена от майка му. Безплатната закуска от училище я връща недокосната. На лавката не знам дали ходи.

Един мил спомен от детството. Носехме си закуски от вкъщи или купени от селската сладкарница, защото в училището още  нямаше лавка. Често се уговаряхме  какво да си носим. Сядахме около печката на твърдо гориво и на нея си препичахме филийки. Боже! Толкова вкусни бяха! В по-горните класове вече имаше лавка и  училищен стол за обяд.

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 23:21 от K.A.G.

# 346
Уиш, може ли да дойдеш у нас да направиш кексчета? Имам нова печка. Ела да я сефтосаме. И ракийка имам.  Embarassed

# 347
То затова са важни първите седем години, включително и за създаване на определен начин на хранене.
Не че после няма да се промени, но поне няма да е драстична промяната ако основите с а поставен и
Позволи ми да ти кажа, че се заблуждаваш тотално! Peace
Детето си има собствени предпочитания и в момента, в който вече може да си позволи само да избере, без да му се забранява, ще го направи- за ужасТ на мама.  Peace
Бях изрядна откъм хранене- супи, готвено, десерт, плод без никакви Коли и боклуци и т. н.
Познай, дали днес синът ми поглежда супи, плодове, че и салати, а дали щерката сяда на масата без бутилка Кока кола от големите.

Тези неща са верни, но само частично.
Първо, все пак ако 7 години детето се е хранило сравнително задравословно, това е един чудесен старт и не е оправдано да започнем още от началото да го тъпчем с боклуци, с мотивът, че като порасне така или иначе ще ги открие.
Второ, всеки има моменти/периоди, когато яде глупости, аз също, например последните години в гимназията, по време на студенстването, когато е важно да се яде нещо, без значение какво и т.н. Обаче човек като стане родител, рязко си спомня кое е здравословно и кое не и иска или не се придържа към здравословен режим на хранене, заради децата си. Ако няма изградени навици от детството, продължава да му е все едно какво ядат децата му.
И аз не съм по крайните забрани, но ясно съм обяснила кое е полезно и кое вредно и че някои видове храни просто не са за всеки ден

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 08:33 от veselka1

# 348
Тази вечер заредих една картонена кутия с 24 (двадесет и четири!!!) кексчета, та дано утре да стигнат за всички гладни хуни, навлизащи в пубертета! ooooh!

Ама безплатно ли ги изхранвате? Тц, тц, тц...  Laughing
Спомням си колко се смях на разказа на съфорумка преди време – как ставала сутрин рано да прави домашни и суперздравословни сандвичи на първокласника си, който в училище ги продавал на другите деца и със спечелените пари си купувал всякакви боклуци от лавката. Хем се смях, хем завидях за оправното и предприемчиво дете. Голям бизнесмен ще стане, то си му е в кръвта.  Laughing

# 349
Идвам, Джони. Ама какви кексчета да направя за ракийката? Май с луканка ще е най-добре.  Laughing

Как' Сийка, въпрос на време е да ѝ дойде в главата тази бизнес идея на Нейна Светлост.  Laughing

# 350
Обаче истерия около това ядене,страшна. Есе едно само за едното ядене живеем. Много важно е, а може би и най-важното е как се възпитава едно дете, гледайки отношенията между възрастните. Още помня как майка ми и баба ми се плюеха една срещу друга и колко грозно си беше. Дори да не се говори на детето то усеща, а после няма уважение към по възрастни хора или започва с манипулации или чувство за вина, че е причината за скандалите. А това е по-важно,от изяждане на чиния с броколи.

# 351
Обаче истерия около това ядене,страшна. Есе едно само за едното ядене живеем. Много важно е, а може би и най-важното е как се възпитава едно дете, гледайки отношенията между възрастните. Още помня как майка ми и баба ми се плюеха една срещу друга и колко грозно си беше. Дори да не се говори на детето то усеща, а после няма уважение към по възрастни хора или започва с манипулации или чувство за вина, че е причината за скандалите. А това е по-важно,от изяждане на чиния с броколи.

Много варно!

# 352
  • при късмета
Едното по какъв начин изключва другото? Сравняваш ги все едно трябва да се избира м/у двете.

# 353
Ами тя истерията не е само от страна на снахата.

Аз никога не съм смятала за редно да обявявам какво яде и не яде детето ни. Просто изхранването й е било винаги наша грижа, да не говорим, че до 3 годишна дори й носехме навсякъде с нас и храната й, за да е по-лесно на бабите. Сега не нося, но като отида /особено при свеки/ си пазарувам на място каквото знам, че ще яде.

Обаче да ме питат за 6 месечно дали вече яде вафли е малко тъпо. То нямаше зъби в устата, ама вафлите са много важни. Ми като не яде вафли, баба може да му купи пюре, като толкова държи да му донесе храна.

На годинката пък свеки три пъти ми направи намек, че трябва да й дам да опита от тортата. Ами решила съм да не давам, не виждам защо трябва да се прави драма. Да не говорим, че детето пък въобще не се впечатли от това, което ние ядем, че зорлем да й тикам в устата.

# 354
И аз бях обсебена от манията за здравословна храна. Синът ми не е ял купено пюре, всеки ден съм готвила две за него, едно за нас ooooh! Живеехме в Бг, но мъкнех всичко от Гърция месо и  сирене основно. Към днешна дата яде боклуци като сме на гости или сандвичи когато са с баща си на стадиона.
Свеки е маниачка да се яде готвени, но нейните готвени са далеч от здравословни. Интересно е, че с гордост казва как нейните до гимназия не са яли боклуци и купено отвън, а сега бута шоколад на малките. Питам я защо- Защото съм баба Simple Smile

# 355
Ма Ко защото всичко е свързано,отношенията между майката и бабите се помнят цял живот и са част от това,че се оформя характера на детето и неговото светоусещане къде се намира в света на възрастните и как те се държат по между си. За това трябва преди всичко да се внимава с отношението и след това с яденето. Като не съм съгласна със свекърва си, дръпвам я настрана и и го казвам, почне ли да го играе много драматично, казва и го и ММ. Но винаги се опитвам с човещина и работи, и тя е майка била и деца е гледала, за това я уважавам,защото тоя път, който аз ще го минавам тепърва, тя го е минала и това си заслужава уважение. Ако ме разбираш, ако не... Здраве

# 356
Да си призная, имах огромния късмет да заснема първата крачка на дъщеря ми, когато проходи благодарение на шоколада. Аз и синът ми бяхме оставили отворен недояден шоколад на масичката за кафе. Сестричето, естествено се примъкнало, набутало в устата каквото успяло, а с останалото така се беше намазало, че приличаше на африканче в лицето. Търгнах аз да я снимам, а тя се пусна и направи първите си крачки сама. За мен остана само да направя "щрак". Представям си обаче един ден така да оставя внучетата да докопат шоколад. Whistling

# 357
Chuby, аз напълно те разбирам и подкрепям мнението ти, Ма Ко мисля, няма да те разбере и ще размята пак чаршафите как с никой не трябва да се съобразяваме, щото видиш ли това значи, че си преклонил главата Laughing
 Уиш, ще бъдеш анатемосана за такова действие с внуче Simple Smile

# 358
  • София
Представям си обаче един ден така да оставя внучетата да докопат шоколад. Whistling
За моите деца знам, че няма да е трагедия, за хората до тях- също.
С дъщерята и зетя е проверено, със сина имам наблюдения- девойката  не е от категорията " кокошка с брошка".
Но и двамата знаят, че имам поне средна интелигентност и могат да разчитат на преценката ми.

# 359
  • при късмета
Две основни положения при отглеждане на дете, изобщо не могат да се степенуват кое е първо и кое е по-важно. Движат се заедно и едното не зависи от другото.
Отделно, че изобщо не могат освен да се степенуват и да се сравняват по м/у си. Иначе съм съгласна с твърдението за отношенията.
Но пък трябва и едната бабата или майката да е по-голям авторитет за детето нали? А ако бабата се запъне тя да е по-големия? Какво правим тогава? Тук е имало безброй подобни случаи

Общи условия

Активация на акаунт