С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 677
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
За дете без алергия не е кой знае какво ако веднъж на няколко месеца изяде някаква "забранена" храна.
Моят се обриваше от краве мляко, ягоди и някои цитруси. Надрасна го, но до около 3-4 години внимавахме с храната. Бях забранила всичко съдържащо краве мляко, но съм ги оставяла да го "пглезят" с разни други неща. После прояде всичко и не е имало проблем. И до сега не е любител на джънк фуд и безалкохолни.

# 361
И според мен важното е да няма пълни забрани, а да се обясни на децата защо дадена храна не е подходяща  за всеки ден.

# 362
Да и те ще разберат, особено малките.
 Има една закономерност, колкото повече не харесваш свекърва си, толкова повече не харесваш и храната й и едни солети дадени на детето могат да се превърнат в най-вредния джънк.
Пази Боже, ако си меря авторитета с бабата, която виждам от време на време. Децата безпогрешно знаят кой е главнокомандващ и кой е временно заместващ Wink

# 363
За обясненията - по големите деца имах в предвид. Мисля че още в градинска възраст могат да го разберат. а преди това, просто не се дава това, което родителите считат за вредно, за да не свиква с вкуса. Защото от една вафла/дъвчащи бонбони, няма да стане нищо на две годишно дете, но ако  бабата/майката два периодично такава храна, детето ще свикне с вкуса и, след което после трудно ще може да му се обясни защо тази храна не е подходяща да се яде често, което отваря пътя към неправилните хранителни навици

# 364
  • София
Пази Боже, ако си меря авторитета с бабата, която виждам от време на време. Децата безпогрешно знаят кой е главнокомандващ и кой е временно заместващ Wink
Децата знаят, но при майки, които имат достатъчно самочувствие.
А, при тези, дето все се страхуват да не ги измести някой в ценностната си система, положението е сложно. Mr. Green

# 365
Явно не сте виждали баба, която го "играе" майка. И по - добре, че не сте.......

# 366
  • София
Децата знаят кой е шефът, но не им пречи да се опитват да го забравят, когато им е удобно. Което не е проблем, разбира се, защото бабите са уверени в себе си и не се опитват да налагат разбиранията си.

# 367
Деца със сериосни алергии знаят от много рано, но в тези случаи е безумно да им се дава неподходяща храна и трябва да си наистина идиот, за да го направиш.

# 368
Не  ви знам сред какви хора живеете,как ви свалят авторитета.Свекърва ми не си е позволявала да ми го сваля.Защото не се интересува много от тях.Явно  други баби отглеждат децата и  са "вътре" и играят майки.И защото въпреки   отношенията ни  не съм имала  контакт с ненормални.

# 369
  • при късмета
Децата знаят кой е шефът, но не им пречи да се опитват да го забравят, когато им е удобно. Което не е проблем, разбира се, защото бабите са уверени в себе си и не се опитват да налагат разбиранията си.
Не само се опитват, а и доста от тях успяват.
И то не деца на майки без авторитет и самочувствие, а внуци на баби, съзнателни манипулаторки. Обикновено

# 370
Когато аз съм с внучката, аз съм авторитетът.

# 371
  • Северозапада
А когато и майката е там, кой е по-големият авторитет?

# 372
  • София
Когато аз съм с внучката, аз съм авторитетът.

Така си мислиш ти, обаче внучката ти знае кой е главнокомандващият.

# 373
Рядко се случва и двете да кръжим покрай детето. С удоволствие го оставям на нейните грижи, но и тя също. Като се е зазяпала в някой магазин, а не в детето си, какво да правя.  

# 374
Аз съм дете отгледано от баби, и като казвам отгледано имам предвид с месеци не виждах майка си. Тя изобщо нехаеше за мен и така остана и до ден днешен. Изобщо не се интересува от мен,нито от внучка си,освен да ми каже,че ако съм имала болки, детето ми щяло да се роди малоумно, а като и казах, че да ми изтекли водите ми каза - останало е без кислород, няма да го бъде... Та побърках лекарите в МД, да ги питам вярно ли е, те решиха, че съм мръднала от контракциите. Цял живот майка ми, ми е липсвала. Обичах много бабите си, защото те ме отгледаха, но всяка дума от нея ми падаше като камък и постоянно зачитах нейното мнение, каквото и да беше то. Никой не може да заменни майката за едно дете. За него тя цял живот си остава най-важното. За това не се сърдете на мъжете си, че не винаги заемат страна. Дете срещу майка си не ходи,това особено важи за мъжките майки. Синовете завинаги обичат майките си, както дъщерите бащите си. Така е било, така и ще бъде.

Общи условия

Активация на акаунт