С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 594
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Е че какво лошо има в това да не харесваш някое 5 годишно и да го споделиш със своето си 5 годишно. Моята също има една "приятелка", която съм заявила, че няма да я поканя на следващия й рожден ден. На предния направих компромис, точно както ма ко го е описала. Казах, че ако зависи от мен няма да поканя Х, защото не е добра приятелка, наранява и обижда децата, също така си позволява да ги удря. Дъщеря ми каза, че иска да я покани и че се надява тя да стане добра. Е, няма как да стане, защото не виждам адекватно отношение от страна на родителите. Мисля, че до 6ия рожден ден на дъщеря ми ще й дойде акъла в главата  Peace Ако сам не дойде, сигурно ще й помогна малко.

Давайте свекървите да нищим, че много се отклонихме.

# 451
  • при късмета
 Хич няма да се водя по тези книжки за модерно възпитание, да го оставя да си изпати и тогава да си изгради мнение защо трябва или не трябва да се прави нещо,  
Моя не понася агресивни деца и нямаше да се остави да си изпати, в чисто физическия смисъл. Въпросното дете се държеше неприемливо в друг смисъл. Разбира се и агресията дойде след време, като започнаха децата да го избягват. На моя по някаква причина не е посягал.
Сприятелиха се както казах, поради факта, че в квартала остават малко от децата с които играе лятото. Той не намираше кой знае какво нередно в другото дете, докато си дойдат останалите и той може да направи сравнение.
Така 2-3 години и накрая само му казваше "здрасти" като го види и нищо повече.

И е съвсем нормално да не искаш такова дете вкъщи. Нали някой трябва да го доведе? Обикновенно това беше сестра му, а тя си седеше с наркоманчетата в квартала, въпреки възрастта ѝ. В техния блок имаше много деца, връстници и както казах почти отглеждаха децата си заедно. 2-3- майки само да са с децата пред блока не е нещо нечувано. С времето се установи, че са обирани само семействата в които голямата е ходила на гости да заведе или вземе брат си.
Въпросното дете беше на РД на моето, защото той не беше вкъщи.

Зои, я да ми цитираш къде точно съм написала, че изобщо съм му забранила да играят заедно и това, че само съм му казала, че аз не го харесвам. Ама наистина с цитат. Защото никъде такова нещо не съм написала. Посочи ми моля те къде точно съм "го изръсила" и то на моето дете. Сигурно по-добре знаеш от мен какви са били разговорите и то м/у нас  ooooh!
Смешен е някой. Наистина

# 452
Джони, в качеството си на потребител във форум, си коментирам каквото желая! Не мина хуморезката ти и тоя път Mr. Green
Деска, имаш прекрасно дете, щом вярва, че приятелче с лошо поведение, може да се промени. Не й отнемай този шанс. Няма разбира се, за пореден път да ме разберете, но ние създаваме средата, в която живеем. И тук се напреварвате да ме убеждавате не как решавате тези проблеми, а напротив как ги избягвате.
Спирам.

# 453
ООО, Zoι, вече закусваш?  Mr. Green
Аз като казах, че всеки си чете както му е удобно, ти пак се буташ...
Написах "постоянно с  въшки". Пак си измисляш... Не ти дочетох поста, защото няма смисъл. Това, което написах беше тест- не се справи добре за пореден път!

# 454
Мисля, че до 6ия рожден ден на дъщеря ми ще й дойде акъла в главата  Peace Ако сам не дойде, сигурно ще й помогна малко.
Кратко и сладко bouquet И много вярно.
Явно любимите свекърви нямат полети на въображението, които да се нищят тук, та затова са тези лирични залитания. newsm12

Джони, в качеството си на потребител във форум, си коментирам каквото желая! Не мина хуморезката ти и тоя път Mr. Green

Наскоро четох следния виц - мнението е като задника. Всеки го има, но не на всеки стои добре.

# 455
Така е, Зои, потребители сме всички. Ама смени малко тона, защото не знам кой ти е дал правомощия да критикуваш други родители. Деца не се гледат по книги. Всяко дете и всеки родител са различни, подход към детето и метод на възпитание - също.
Ама, извинявай, миличка, аз забравих, че ти чуждото мнение не го приемаш.  bouquet
Хуморески не си правя с теб от много време. Объркала си се. Подигравам ти се, защото се взимаш много насериозно.

Джули, пожелавам ти едно голямо и здраво бебе и някой ден да се видим да го мачкам и аз. Hug Четох аз някъде из клюкарника, че ще ставате трима.

# 456
Mariat, добро утро и на теб!
Жалко да отхвърлиш дете, заради постоянния въшки, подари му шампоан против въшки, по ще е от полза от отхвърлянето. Безумие.
Джони, не ми се подиграваш, а се ядосваш! ХумореЗки Wink

# 457
Аз НЕ харесвам дете от класа на дъщеря ми.  Не й говоря лошо за детето, нито я настройвам. Оставям я сама да си направи изводите, като следя междувременно отношенията им.
П.п. Бих я оставила и да го покани на рождения си ден. Тя обаче не прояви желание. Сама стигна до извода, че не са приятели.  Peace
Та, не е задължително Мако да настройва детето си с думи. Не харесва другото дете, но без коментари пред нейното, оставя самО да прецени с кой да играе.

# 458
Didi, браво!

# 459
Зои, щом си приела, че се ядосвам това говори много за теб за това дали знаеш къде се намираш точно в обстановката.  Laughing
Лек ден, бъди щастлива!  Laughing

# 460
Зои, разлигавено като поведение. Ако моето дете е разлигавено, до степен другите родители да отдръпнат децата си от моето, определено ще търся грешката в себе си. Че може да въшляса всяко едно дете, така е, но имах предвид дечицата от малцинствата (в повечето случаи), които са си постоянно с гадинки. Ами не, няма да оставя детето си да общува с него, пък нека съм вманиачена, откачена и каквато искаш.
Още съм далеч от мисълта за дете, така че до тогава кой знае какво друго ще ми хрумне, но засега съм на мнение, че ако вкъщи има разговори между родител- дете, ако се обясни защо, а не защото така, то детето ще разбере доводите на родителя. А дори да не го направи- ето случая на ма ко- когато всички деца са се отдръпнали от нейното дете заради другото, то му е светнала лампичката, че нещо не е наред.

За социалните съм съгласна с теб.

# 461
С малките деца, които не харесвате, е лесно.
Да ви видя само какво ще правите, когато не харесате снахата или зетя...  Mr. Green

# 462
Зои- не става въпрос за браво.  Исках да кажа, че не е задължително Мако да е настройвала детето си с думи. Както я упрекнахте веднага.  Ако не харесвам дете от компанията на дъщеря ми, не значи автоматично, че ще я настройвам срещу него. Много далеч съм от подобно нещо.  Но, ако това дете застрашава здравето на детето ми, ще й говоря и още как. 
От малка я уча да не обижда и удря, да не дискриминира, но никога да не мълчи, ако я обиждат, и да отвръща, ако я ударят.

# 463
  • при късмета
Да ви видя само какво ще правите, когато не харесате снахата или зетя...  Mr. Green
За това е хубаво от малки да ги оставяме в решенията с кого да контактуват. Като се "опарят" в по-ранна възраст, в по-зряла ще взимат по-верни решения.
Поне ще си намерят среда според собствените си нагласи, а не наложените. Може да са ни деца, но са различни от нас хора и ако ние търсим едно у партньора, то детето ни може да търси друго. Така поне ще си намери половинка и изобщо приятелски кръг с които м/у тях си ще се чувстват добре.
Това е лично моята мотивация да го оставя да контактува с деца, които аз не одобрявам чак толкова. Макар и да са изключения, а въпросното е прецедент.
Другия ми мотив е, че няма да можем цял живот да следим средата им с подробности. Ще среща много хора на много места и този ни контрол се губи с всяка изминала година.

# 464
  • Бургас
Лесна работа. Ще й сипя кози косми в кафето, за да прекара целия ден в тоалетната докато аз и мамин златен духаме дружно свещичките на тортата  Laughing

Джони, мерси, с удоволствие бих се срещнала с теб  Hug

Общи условия

Активация на акаунт