С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 258
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Нито ден, както и при свекърва си. Винаги съм мислила, че когато се омъжа, напускам дома на родителите си и с мъжът ми създаваме наш дом самостоятелно
Значи, правилно съм забелязала, че така са те възпитали- домът на майка ти не е твой дом щом се омъжиш. Peace

# 586
  • Варна
Ама явно не са я възпитали и че трябва да се натресе в дома на мъжа си и да го смята за свой вече.

Аз съм по-близо до 40 отколкото до 30, но и аз не съм възпитавана по този начин - че като се омъжа и се махам от дома си.

# 587
Нито ден, както и при свекърва си. Винаги съм мислила, че когато се омъжа, напускам дома на родителите си и с мъжът ми създаваме наш дом самостоятелно
Значи, правилно съм забелязала, че така са те възпитали- домът на майка ти не е твой дом щом се омъжиш. Peace

Домът на родителите ми е и винаги ще бъде И мой дом. Но домът на новото ми семейство е на място, различно от дома на свекърите, различно от дома, в който живеят родителите ми. И там не съжителстваме с никой Simple Smile

И родителите ми никога не са съжителствали с родителите си, затова още от ранна детска възраст намирам за единствен вариант семейството да живее самостоятелно. просто това съм видяла около мен

# 588
Не  знам Абсурт какво цели с въпросите си,но си е от възпитаването.Последни я пример ,макар не в тази група написано, показва един обгрижван син,дето правят всичко за него. Онзи ден една   на живо се възмути от снаха си,че не изпрала сина си(внука)на бабата,той  питал  по телефон на каква програма да си пусне дрехите,а  снахата(майка му)там,в същия  град но не пипнала.
И като казах,че сина ми при мен като идва се пере сам,-не било същото.
Та  обгрижен като бебе мъж прибавя жена си в сметката и си продължава живота.Няма да се отдели и да поеме пералнята примерно ,да не е луд.Та  това имам предвид по възпитаване-готованстване.И  е послушен,щото не може да си избърше носа  и други работи сам.

# 589
  • София
Ама явно не са я възпитали и че трябва да се натресе в дома на мъжа си и да го смята за свой вече.

Аз съм по-близо до 40 отколкото до 30, но и аз не съм възпитавана по този начин - че като се омъжа и се махам от дома си.
1. Не съм твърдяла това, което съм ти почернила, а че е възпитана така- като се омъжи да не смята жилището на майка си за свой дом.
2. Ти си първата, която твърди, че е възпитана така- да остане вкъщи след като се омъжи и да живее с майка си.

# 590
Много хора напускат домът на родителите си преди да се омъжат/оженят.

# 591
  • Бургас
Абсурт, говориш с такъв упрек към младите хора, които искат сами да създадат свой дом, че се чудя защо тогава си се съгласила да плащаш половината наем на дъщеря си след сватбата й.

# 592
  • София
Домът, в който си отраснал е твой дом, родителите продължават да са твои родители, семейството- също. Което, обаче се променя в момента, в който решиш, че вече си голям човек и искаш да имаш собствено семейство, с твои деца и собствен дом.
Не бих "се натресла" никъде- нито при неговите, нито при моите родители. Не бих се чувствала "пораснала" и не бих си играла на семейство, ако сме в невъзможност да си подсигурим елементарни условия на живот. Достатъчно е родителят да подсигури образованието на децата си, пък оттам натам детето да си поема живота.
А някой да играе някакви роли, и аз да съм поддържаща роля в нечий друг живот- не, благодаря

# 593
Аз го написах, че домът на родителите ми и до днес смятам И за мой дом и винаги ще е така. Обаче знам, че в момента там домакините са родителите ми и обикновено като съм там се опитвам да се съобразявам с техните порядки, подредби и т.н. А в моят дом порядките са каквито ние си ги направим с мъжът ми

# 594
  • София
Сакън, не го казвай Simple Smile , че АбсурТчето ще рекне, как къщата на свеки е И негов дом и откъде накъде ще делиш ти него от майчицата му и ще го караш да напусне бащиното огнище Simple Smile

# 595
 Laughing
Сакън, не го казвай Simple Smile , че АбсурТчето ще рекне, как къщата на свеки е И негов дом и откъде накъде ще делиш ти него от майчицата му и ще го караш да напусне бащиното огнище Simple Smile

Че е И негов дом, така е, обаче къщата на свеки не е мой дом Simple Smile. Та ако искаме наш дом, вариантът е само един - отделно живеене от майка и свекърва. Иначе все ще има някой недоволен

# 596
Ами, редно е да напуснат бащиното огнище и момчета, и момичета, след като станат на 20-21-22, независимо дали са създали семейство или не.

# 597
  • Варна

1. Не съм твърдяла това, което съм ти почернила, а че е възпитана така- като се омъжи да не смята жилището на майка си за свой дом.
2. Ти си първата, която твърди, че е възпитана така- да остане вкъщи след като се омъжи и да живее с майка си.

Изобщо не го твърдя. Казах в какво не съм възпитавана, а не в какво съм. Моите родители никога не са живели под един покрив с някой от техните родители. За тях е нормално младото семейство да си има собствен дом. Така ме научиха и мен. Така и стана. С половинката ми си живеем сами и нито сме живели, нито бихме живели под един покрив с някои от нашите родители.

Ами, редно е да напуснат бащиното огнище и момчета, и момичета, след като станат на 20-21-22, независимо дали са създали семейство или не.

Да, редно е. Аз заживях самостоятелно в годината, в която завърших образованието си и започнах работа на пълен работен ден.

# 598
  • Бургас

Изобщо не го твърдя. Казах в какво не съм възпитавана, а не в какво съм. Моите родители никога не са живели под един покрив с някой от техните родители. За тях е нормално младото семейство да си има собствен дом. Така ме научиха и мен. Така и стана. С половинката ми си живеем сами и нито сме живели, нито бихме живели под един покрив с някои от нашите родители.
Моите родители пък цял живот са живели ту с едните, ту с другите ми баба и дядо. Явно от това ми е опротивяло съвместното съжителство. Това да се натискаш в къща, където трябва да се съобразяваш с други хора и да нямаш грам лично пространство, винаги ме е изумявало.

# 599
  • София
Абсурт, говориш с такъв упрек към младите хора, които искат сами да създадат свой дом, че се чудя защо тогава си се съгласила да плащаш половината наем на дъщеря си след сватбата й.

Къде видя упрек, че да го видя и аз? newsm78
Опитвам се да сляза под повърхността на първосигналното твърдение, че жените сме венеца на Природата, а мъжете са муньовци, но няма да ми се позволи в нито една тема, списвана от мами  Joy

Общи условия

Активация на акаунт