Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 362
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте имам 9м.трудов стаж фирмата с телк съм но фирмата ни се прехвърля в друга фирма казват че договорите няма да имат прекъсване ако решът могат да ме уволнят,или да подпиша сама предизвестието за прекратяване на договора ако се случи мога ли да отида на борасата и ще ми попречили на телка

# 706
Здравейте, трябва ли да подавам годишна данъчна декларация при положение, че през изминалата година нямам никакви официални доходи?
Мога ли при това положение да ползвам Данъчното облекчение за деца с увреждания (по чл. 22г от ЗДДФЛ)?

След като нямате официални доходи няма как да ползвате данъчното облекчение за деца и несладва да подавате годишна декларация.

# 707
За 9-те%...тя пита за покупки, така че е нормално да няма отделни колони. Ако беше продажба е друго...
Виж това:
Данъчно облагане на хотелски услуги
Лиляна Панева – данъчен консултант
Данъци

Във в. „Актив”, бр. 21/2011 г. Лиляна Панева – данъчен консултант, разглежда следния казус: След промените в ЗДДС от 01.04.2011 г. фирма започва да получава фактури от разрични хотели с ДДС ставка 9%. Хотелските услуги, които ползва (нощувки), са във връзка с командировки на служители, назначени по трудови договори във фирмата. Има ли право фирмата на данъчен кредит за хотелското настаняване във връзка с командировките на служителите по фактурата? Ако да, в коя колона на дневник покупки по ДДС следва да се отрази фактура с 9% данъчен кредит?
По принцип данъкът, начислен на данъчно задължени лица във връзка с осъществяваната от тях икономическа дейност, при която извършват облагаеми доставки, подлежи на приспадане и/или възстановяване. За целта е необходимо данните от фактурите, издадени от хотелите, да съвпадат с тези, отразени в документите за командироването на служителите. Т.е. да е налице пълна обвързаност на данните между тях. Данните от фактурите се отразяват в колона 10 и в зависимост от вида на правото, което пораждат, колони 11 или 13 на дневника за покупки.
Забележка след допълнителното запитване: В дневника и в справката-декларация не са предвидени специални колона и клетка за данък с данъчна ставка 9 на сто, но на практика с промяната в чл. 66 от закона, която е в сила от 01.04.2011 г., бе заменена данъчната ставка от 7 на сто, така че всъщност няма промяна, която да изисква добавянето на нови колони и клетки с цел отразяване на необходимите данни за въпросните доставки. Освен това никъде не е регламентирано, че в същестуващите общи колони и клетки относно размера на ДДС, който подлежи на приспадане и/или възстановяване, се посочва само данък, начислен с 20 на сто данъчна ставка. В този смисъл проблемът възниква (ако въобще може да се говори за проблем) от това, че счетоводните и данъчните програми са съставени за доставки със стандартната 20 на сто данъчна ставка. Това обаче не означава, че след като се посочи размерът на данъчната основа, върху която ще се начисли данъкът, получената цифра, определена с 20 на сто данък, не може да се изтрие и на нейно място да се нанесе размерът на ДДС, изчислен с прилагането на 9 на сто ставка.

благодаря и аз така направих , въведох на ръка стойността на ддс, защото иначе автоматично смята за 20, и  са ми в колона 10 и 11, , благодаря  bouquet

# 708
  • Балчик
Здравейте имам 9м.трудов стаж фирмата с телк съм но фирмата ни се прехвърля в друга фирма казват че договорите няма да имат прекъсване ако решът могат да ме уволнят,или да подпиша сама предизвестието за прекратяване на договора ако се случи мога ли да отида на борасата и ще ми попречили на телка
Объркано сте задали въпросите , т.е. във фирмата работите от 9 месеца и имате ТЕЛК сега предстои да ви прехвърлят в друга фирма без прекъсване на стажа - да може , така е, няма да имате прекъсване на стажа , когато подписвате новите документи вижте по какъв начин ви назначават. А защо е нужно да си подписвате предизвестието ? На борсата винаги може да се регистрирате ,  друг е въпроса дали ще получавате обезщетение. ТЕЛК  в случая не пречи.

# 709
Здравейте, искам да се регистрирам в бюрото по труда, трябва ли да нося трудова книжка или заповед за прекр. договор и имам ли 7 дневен срок , за да се регистрирам ( при положение, че няма да получавам пари от НОИ) , само искам да се регистрирам заради програмите

# 710
  • София-Младост
Здравейте, искам да се регистрирам в бюрото по труда, трябва ли да нося трудова книжка или заповед за прекр. договор и имам ли 7 дневен срок , за да се регистрирам ( при положение, че няма да получавам пари от НОИ) , само искам да се регистрирам заради програмите
Носете си всичко. За срок...не би трябвало да ви касае.

# 711
Здравейте,

Казвам се Марияна Боянова и се занимавам с подбор на кадри. В момента търсим да назначим ТРЗ специалист с опит в Омекс 2000. Страхотна възможност в гр. София, работодателят е компания, работеща с клиенти в сферата на информационните технологии, млад и иновативен екип, свеж офис, ГЪВКАВО РАБОТНО ВРЕМЕ. Можете да ми изпратите СВ на mariyana.boyanova@noviglobal.com или да ми се обадите на 0879 17 08 64.

Ако се сещате за някой, който би бил подходящ и се интересува от нови кариерни възможности, ще съм благодарна да ме свържете с него!

Поздрави, Марияна

# 712
  • Пловдив
Момичета,имам ПИК.Кога ще мога в НАП на си проверя колко осигуровки тр да платя Thinking Мислих,че след 1-ви ще има излязло задължение...

# 713
  • София-Младост
Момичета,имам ПИК.Кога ще мога в НАП на си проверя колко осигуровки тр да платя Thinking Мислих,че след 1-ви ще има излязло задължение...
Задължение излиза след подаване на декларации.

# 714
  • Пловдив

декл. 1 ли?
Подала съм декл. за СОЛ.

# 715
  • София

декл. 1 ли?
Подала съм декл. за СОЛ.

От кога сте почнали да осъществявате дейност? Трябва да подадете и Декларация обр. 1. Ако е еднократна ще почне всеки месец да Ви излиза задължението, ако не всеки месец подавате Декларация обр. 1 и ще излиза задължението.

# 716
  • Пловдив
Декл. е подадена на 16,02. а декл. 1 нали е до 25,03 Thinking

# 717
  • София

Да, Декл.обр. 1 до 25,03,17 и като се подаде и обработи укпешно от НАП декларацията ще се появи задълженито.
На високия или ниския процен ще се осигурявате?

# 718
  • Пловдив

Да, Декл.обр. 1 до 25,03,17 и като се подаде и обработи укпешно от НАП декларацията ще се появи задълженито.
На високия или ниския процен ще се осигурявате?
на високия.

# 719
здравейте , имам въпрос, мога ли да наема чужденец с разрешение за пребиваване  , благодаря

Общи условия

Активация на акаунт