Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 456
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Някой попълвал ли е наскоро годишната декларация за данъчни облекчения за млади семейства с ипотека?
Сега за 2017 ли трябва да попълня?
И има ли значение аз или мъжа ми...?

# 571
# 572
  • Пловдив
Собств.на Еоод може ли да ползва чужда кола и гориво за зареждане на стока и лични нужди?
Евентуално с дог за наем.нали?

# 573
Наемането на автомобил по време на командировка в чужбина ще се отчете ли като разход?

# 574
  • София
Собств.на Еоод може ли да ползва чужда кола и гориво за зареждане на стока и лични нужди?

Да, с договор за наем може.
Ако е регистрирано ЕООД-то по ЗДДС ползва и данъчен кредит за наема и разходите на този автомобил.

# 575
  • В полите на Пирин планина

Да, с договор за наем може.
Ако е регистрирано ЕООД-то по ЗДДС ползва и данъчен кредит за наема и разходите на този автомобил.

С изключение на разходите за лични цели.  Peace

# 576
  • Пловдив
Мерси!
Да...регистр е по ддс.Разходите за лични цели ще се облагат по новите наредби.нали така?
Не за командировка в чужбина,а като разход в страната.Ще зареждат стока за заведение.

# 577
  • В полите на Пирин планина
Мерси!
Да...регистр е по ддс.Разходите за лични цели ще се облагат по новите наредби.нали така?
Не за командировка в чужбина,а като разход в страната.Ще зареждат стока за заведение.

Да, ще трябва да изберете методика за разпределяне на разходите за дейността и тези за лично ползване.

# 578
Наемането на автомобил по време на командировка в чужбина ще се отчете ли като разход?

Да се самоцитирам, ще бъда благодарна ако някой се включи  bouquet

# 579
Здравейте,не знам дали въпросът ми е за тук,но ...Получавам 470 лв заплата,имам непълнолетно дете и също издръжка от 300 лв,та при тези пари законово как стоят нещата,имам ли право на детски от държавата и ако да къде да отида и какви  документи да подам.

# 580
  • Балчик
Здравейте,не знам дали въпросът ми е за тук,но ...Получавам 470 лв заплата,имам непълнолетно дете и също издръжка от 300 лв,та при тези пари законово как стоят нещата,имам ли право на детски от държавата и ако да къде да отида и какви  документи да подам.
Към местната Дирекция по социално подпомагане по адрес на лична карта  се обърнете. Там знаят със сигурност.

# 581
  • София
Момичета, това: от къде мога да намеря
Декларация по чл. 22 ал.3 от ЗЗДФЛ в декларацията за данъчни облекчения за ипотека, как се попълва?

Последна редакция: пн, 20 фев 2017, 12:38 от Po3u

# 582
На страницата на НАП Peace

# 583
 bouquet
Към местната Дирекция по социално подпомагане по адрес на лична карта  се обърнете. Там знаят със сигурност.
bouquet bouquet bouquet Благодаря

# 584
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте,моля за съвет.
Имам граждански и трудов договори за 2016.Попълвам си дан.декл в срок.
По гр,дог от едната фирма ме осигуряват за ДОО,До и УПФ.Но Здравн.осигуровки ги Няма на мое име в НАП,и съответно съм със спрени права.Още Мин,година казах да не ми удържат,какво да направя.ТД е от април до септември вкл,и за тези мес.всичко е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт