Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 712
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
7нощи във всички стаи ли се образува еднакво влага по стъклата или само в определена?

Титина какво имаш в предвид, че не е наред в изолацията? Има ли вариант да има по голяма влажност от баня, примерно и това да дава отражение върху образуването на  конденз по стъклата?
Много фактори влияят на конденза ( вкл и влажността), но най-важната причина е топлопроводимостта, което е в непосредственна връзка с изолацията . Има едни специални термометри, мерят се температурите на различни повърхности...както казва мъжа ми, виждаш как парите изхвърчат през  прозорецът.

# 211
Привет, дами! Simple Smile

Колко сте изписали... ще има да ви чета до довечера! Simple Smile

Miss_Bingley, вие доста сте напреднали, щом вече завеси си купила, браво на вас! Нямам търпение да видя завършената спалня и съм сигурна, че ще се получи чудесно!

Аз най-сетне стигнах до етапа с пазаруването на плочки и мога спокойно да кажа, че се сдобих с един камион такива за всички плочкови помещения Mr. Green В крайна сметка не се стърпях и в едната баня ще сложа от любимия ми тюркоазен цвят, като ще го комбинирам с бяло и дърво и има една интериорна задачка, за която се надявам да ми помогнете. Тюркоазеното е ето такова:

и тук, естествено, излиза размазано, но на живо цветът е вълшебен просто и текстурата на плочките е много приятна! Heart Eyes Цветът не е еднороден, това поне се вижда, има преливащи нюанси. Както казах, ще го комбинирам с бяло и с под в дървесна шарка. Харесах си един прекрасен дървен плот, на който да сложа мивката и който стоеше покъртително красиво с тюркоаза, обаче някак се различаваше доста от всички дървени нюанси от подовите предложения и така и не успях да го комбинирам от раз с нищо. Поради тази причина, в крайна сметка се отказах от плота и се насочих към нормална мивка. Дотук добре, но плотът наистина супер много ми хареса и все пак искам да знам, че със сигурност няма да стане, преди да се откажа завинаги от него. Питането ми е следното: доколко две дървени неща в едно малко помещение (5 кв.м.) трябва да си приличат? Може ли едното да е по-тъмно, другото по-светло и ако е така, няма ли да стане много шарено? Кажете какво мислите, моля, защото цяла нощ не можах да спя заради въпросния плот, някак си вътрешно много го искам!  ooooh!

# 212
Имаш ли опция да смениш подовия гранитогрес? Във фирмите, от които аз съм купувала плочки, са били винаги отзивчиви и съм връщала неразопаковани кутии плочки без проблем.

Иначе - зависи от дървото и останалия интериор. Аз понеже съм боза в интериорния дизайн, съчетавам по цвят всичко, но ми харесват помещения, където това не е така.

# 213
Имам такава опция, да!

След като се отказах (за момента) от плота, си харесах много хубав гранитогрес, който да подхожда и на цветовете на плочките, и на вратата на банята. От по-светлите дървета е, не съм го снимала, защото беше тъмно вече и нямаше да е реално. А плотът беше по-скоро като че ли с лек червеникав подтон, но може и от светлината така да ми се е сторило. Просто искам да знам ако не са съвсем еднакви, дали ще стане боза, това е. Защото едно е да ги наредиш всички материали един до друг, друго е, когато вече има някакво пространствено разположение - подът долу, плотът горе, плочките по стените и т.н. И понеже наистина не мога да си го представя как ще се получи, май ще остане вариант две без плот... жалко, толкова е хубав! Sad

А гранитогресът, който ви показах преди време е разкошен и си го взех без двоумение за коридора:

Тук малко сивее - по-светъл е, а размерът е 45х45 см. Оказа се, че и тъмния вариант е много приятен, жалко, че няма къде да го вместя. Отива си с 5-те ми врати, сега трябва да измисля в какъв цвят да боядисаме стените, за предпочитане светъл, защото все пак е коридор.

# 214
Madeleine, аз не харесвам различни по цвят и фладер дървесини в едно помещение, особено пък на малка площ. Принципно не харесвам плочки с дървесен фладер (не ми допада измамното противоречие между визия и усещане). По същите причини не ми допада ламинат имитиращ плочки например.
Тюркоазеният фаянс добре си кореспондира с показаният гранитогрес и ако това беше моята баня бих избрала него.

# 215
И аз страшно харесвам дървени плотове на мивки, но всъщност май не са практични. Няма как да избегнеш намокрянето и мисля, че бързо ще се захаби. Приятелка си сложи дървен плот на кухненската мивка и за 2 години вече е започнал да почернява от едната страна, а твърди, че много го пази.

# 216
Madeleine, аз не харесвам различни по цвят и фладер дървесини в едно помещение, особено пък на малка площ. Принципно не харесвам плочки с дървесен фладер (не ми допада измамното противоречие между визия и усещане). По същите причини не ми допада ламинат имитиращ плочки например.
Тюркоазеният фаянс добре си кореспондира с показаният гранитогрес и ако това беше моята баня бих избрала него.

pep_si, права си за усещането, но е ясно, че истински дървен под в банята няма как да се сложи по разбираеми причини. Искаше ми се да има "дървесен" елемент в банята, за може малко да я стопли - ако сложа показания гранитогрес, ще стане баня с много студено излъчване, а аз не искам това.

whoowhoo, аз до момента нямам никакви отзиви за тези плотове. Има резон да се прецакват от водата, но не ми се струва това да е и чак толкова лесно. Сега видях някакви стъклени плотове. Имам още малко време да помисля.... много искам да имам плот в тази баня и ми е много тъпо, че не мога да намеря решение.  ooooh!

Я, вижте! Grinning Ако ви омръзне белия радиатор/лира в банята, винаги може да си го боядисате в нещо по-така Grinning

# 217
Ех,много ме радвя тази розово-черно-сива тоалетна.Баш като зс мен е😊Особено пък на радиатора много се нафих 😄
Колкото до дървените плотове,и аз мисля,че са непрактични и наистина мн бързо се захабяват.
Нашата кухня е готова.Само пердета си няма и дивана и маса не сме сложили.Вчера окончателно наредихме всички шкафове,хкадилника и пералнята.Мъничка е,но ще стане хубава.😊Да ви попитам с какво чистите ламината и плотовете и гърбовете на кухнята?Какви препарати?

# 218
  • София
Влага/конденз става само и единствено, когато щорите са спуснати. Понеже са blackout и са гумирани, се създава пространство между тях и прозореца (около 1,5-2 см). Понеже стъклото все пак не е топло, а стаята зимно време се отоплява, става конденз, но за виновни щорите. Ако ги дръпна, няма никакъв проблем.

Madeleine, според мен с този светъл гранитогрес и тюркоазените плочки, дървеният плот ще е акцент и не е нужно да се съчетава. Единствено ме притеснява, че плочките и гранитогреса ми се виждат в студената гама, а така както описваш плота - той е в топлата, та не знам  newsm78 Но може това да е само а снимките, а на живо да е друго.

Ето и една римска щора за прозорец зад спалнята:

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 11:27 от 7no6ti

# 219
7no6ti, този гранитогрес не е за банята, а за коридора. За банята подът, който избрах, е гранитогрес с дървесна шарка и точно, за да ми стопли сините плочки. Проблемът дойде от там, че не мога да напасна цветовете на плота, който харесах, не само с този, на който съм се спряла в момента, а с нито един друг дървесен гранитогрес, а много исках да имам и дървен плот. В крайна сметка обаче, явно ще се откажа от него. Може да си сложа такъв в другата баня, която ще е в по-неутрални цветове.

# 220
Комбинацията на тюркоазени стени с топъл дървесен плот е много красива
Нямам личен опит с дървен плот в баня, но ми прави впечатление че доста се използва напоследък, явно има начини да се предпази дървото, особено ако не е подложено на системно мокрене.

# 221
  • софия
И двете идеи - тюркоазени плочки с дървесна шарка под, тюркоазени плочки с гранитогрес ми харесват (би се получило като на снимката на пеп_си). Бих избрала втората, защото и аз имам непоносимост към измамността, а и леката студенина ми допада Simple Smile Знам, че гранитогресът е предвиден за коридора, но ако се сложи и в банята няма да има проблем с напасване цвета на дървения плот. За поддръжката е риск, но красотата изисква жертви. Има видове дърво, които са доста устойчиви на мокрене и активно ползване, напр. тиковото дърво.
Не може ли да вземеш мострена плочка с дървесната шарка и да отидеш и видиш как ще пасне с плота. Според мен, при положение, че не са в една равнина и ако не са крайно различни като нюанси и шарка, не е фатално.
Различни нюанси и текстура на кафяво в общо помещение
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 13:38 от zvanche

# 222
Комбинацията на тюркоазени стени с топъл дървесен плот е много красива

Съвършено вярно! Тюркоазеното синьо е един от любимите ми цветове и просто нямаше как да го пропусна (даже сега сигурно ще го нахвърлям не само в спалнята, ами навсякъде).  Mr. Green Аз съм mediterranean girl, не  бих могла да живея в тъмна сива стая, претрупана с мебели, библиотеки и 5 ката завеси.  Wink

Благодаря на всички, които се включиха по моя казус! Ще поразмишлявам още малко за детайлите, поне плочки вече имам. Като ми направят окончателния проект на банята, ще ви го покажа Simple Smile

# 223
7 нощи, много приятна спалня  Heart Eyes влюбих се в нея
Madeleine всъщност спалнята е напълно готова, като оставим завесите, а те до няколко дни ще са сложени, дали сме да ги да ги шият Simple Smile Когато наглася всичко и направя хубава снимка ще я кача.
Остава да си сложа някои аксесоари, детайли някакви, но тях ще купувам и избирам в последстивие, защото става дума за дребни неща.
Лампи не можем да харесаме,никакви.  Rolling Eyes
Остава да пристигне етажерка и холна маса за хола, да сменим и там лампите, да сложим пердета, да наредим, да си избера какво къде ще слагам. Имам снимки, картини,гоблени.Много неща.Това са допълнителни неща и ще стават постепенно във времето.Хубавото е, че края му се вижда и вече придоби вид.
Не мога да организирам и шкафовете и гардеробите, все нещо не ми харесва как е подредено. А и толкова много вещи.

# 224
  • In the shadows of my mind
Мис Бингли, ако щеш вярвай, обаче чакам с огромно нетърпение да качиш снимки! Толкова емоция около твоето обзавеждане, всички сме съпричастни и искаме да видим!

Общи условия

Активация на акаунт