Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 721
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Madeleine, позволих си да ти направя набързо нещо, за да си го представиш по-добре, ако правилно съм разбрала дилемата ти. Сложих някакво сиво, не знам ти дали имаш идеи за конкретни цветове.

# 271
  • Варна
На мен ми харесва без акцент върху комина. Щото и аз имам комин и го обличах и събличах 100 пъти и в крайна сметка го оставих така както е на твоята снимка. Така най-ми хареса. Само дето при мен шкафовете ще са почти догоре и малко от зеления Heart Eyes ми комин ще се вижда.

# 272
Не, не, има си го това разстояние от 40 см, пада се странично, затова не се вижда, ако си застанала точно срещу кухнята, иначе се вижда и видимо си е голямо. Късата страна на комина всъщност е тази срещу теб и тя се покрива изцяло от шкафчето на аспиратора. Аз смятам, че няма да е много добре най-вече заради разстоянието горе - струва ми се много голямо за такъв вид декор, много ще стърчи, иначе идеята сама по себе си е готина.

whoowhoo, ама как ги правите тези неща, браво! Hug Не мога да работя с нито една интериорна програмка, иначе щеше да ми е къде-къде по-лесно да взимам решения  ooooh! Така визуално вече, контрастния цвят не ми харесва, тухличките - горе-долу. Аз още не съм избрала плочки за гръбчето, но ако предположим, че са бели, стената ми отзад също ще е някаква много светла, ако не и бяла, не съм решила още и тогава може и да стане, като идеята е акцентът да падне не върху цвета, а върху различния релеф... ще помисля върху това, благодаря ти много!

Ех, Flash*, аз също съм решила да заредя зеленийки, даже вече си го представям поне това в главата си! Heart Eyes Обичам живи растения, ще сложа в абсолютно всички стаи по нещо, даже и в баните!

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 08:18 от Madeleine

# 273
И от мен един глас за "без акцент" на комина. Но винаги съм ЗА шкафове догоре, ако е възможно  Peace.

# 274
  • Варна
whoowhoo Фотошопна ли го какво го направи незнам, обаче си много бърза! Чудесно е да се види разликата, сега вече е ясно кой ще визуализира идеите ни, няма да се отървеш!

Madeleine Сега си спомних кухнята, само да вметна, че и моите котлони са в ъгъла както е в твоя проект, оказа се, че не е много удобно, ако е по-голяма тенджерата опира с дръжките, а ако работят и двата котлона, ми е трудно да наглеждам вътрешния съд.. Сега бих обърнала котлоните хоризонтално и малко разстояние бих оставила отстрани.

# 275
аз съм с подобно зелено в спалнята и според мен стои много добре.
Miss_Bingley, ще те помолш да не квалифицираш др потребители, а обидите ти и езикът е неуместен. В противен случай ще уведомя модератора.
По дилемата с коминът и шкафчетата, при отворена фурна няма как да отвориш шкафа.(от примерът на Дорис). Бих мислила за шкаф с въртящ се механизъм.
И бих направила шкафове до горе (изхождам от това че кухнята не е голяма и българските жилища нямат много помощни помещения)

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 06:16 от Titina

# 276
whoowhoo Фотошопна ли го какво го направи незнам, обаче си много бърза! Чудесно е да се види разликата, сега вече е ясно кой ще визуализира идеите ни, няма да се отървеш!
Фотошопнах го, да Simple Smile Друго си е да се види, макар и скалъпено набързо.

Аз също съм за шкафове до горе. Тези, които ползваме в момента, не са до горе и все се чудя защо са ги направили така. Мястото в шкафовете все не стига, а от друга страна да се нареждат неща там горе не е удобно.

# 277
Не само че не е удобно да се наслагват неща отгоре, ами и прашясват и трябва да се катериш да бършеш Simple Smile, а иначе си е затворенко и скрито от прашоляци  Wink. Цветя и да искаш да сложи ми изглежда далеч от светлина, но може и да бъркам. Но и за тях пък ще трябва да се катериш да поливаш.

# 278
  • Burgas
+1 за високи шкафове- в този случай и акцента върху комина би бил добра идея ,иначе-не.

# 279
  • Варна
Аз съм раздвоена за дилемата шкафове догоре. Предимство е, че има повече място за съхранение, не прашасва, обаче пак трябва да се катериш за да вземеш нещо от горния ред, отделно, че е много вероятно тавана да не е перфектно прав и да остане луфт, което е дразнещо. А при един ред стои по леко и не натежава компзицията, но събира прахоляци и намалява така необходимото място за съхранение, макар и за неща, които се ползват рядко защото е неудобно за обслужване.

# 280
Добро утро! Grinning (сега вече се разбра и че ставам рано, нищо човек не може да скрие в този форум Wink)

Doris, котлоните не са залепени за комина. Аз в момента съм с подобна конфигурация, има едно много приятно разстояние от около 15-20 см, което позволява безпроблемно поставяне и на големи тигани, и удобство при готвене. Аз съм десняк - държа лъжицата с дясната ръка, а с лявата придържам дръжата на съда, в който готвя и ми е много удобно така. Бих се притеснила повече, ако тоя комин се падаше от другата страна, макар че той е толкова навътре, че пак няма да има проблем, а като сложим и разстоянието- съвсем. Много съм я умивала тази кухня, това е N-тия проект, променяхме го няколко пъти, докато стигнем до това разпределение и изцяло съм го съобразила с това да ми е максимално удобно (няколко пъти съм споменавала, че доста експлоатирам кухнята и имам изградена визия кое къде). Смятам, че няма да има проблем Simple Smile

Titina, и това съм го помислила или поне така мисля. Simple Smile Фурната ми се пада точно под котлона и между нея и барплота има шкафчета, а самия барплот от вътрешната страна направих с два шкафа, а третия, в дъното към стената, не е глух - направих го да се отваря от външната страна и то с пуш-бутон, за да не се вижда. Пуш-бутоните не са много практични, ако постоянно отваряш и затваряш шкафове, но са идеални за този случай, защото не се вижда, че там има шкаф, в които може да се държат не толкова често използваеми неща.

Скрит текст:

Аз не харесвам високи шкафове, направо ми изяждат от въздуха и ми създават чувство на "плюшковщина". Според мен има достатъчно място - имам само вградена миялна машина и аспиратор, всичко друго е свободно за ползване. Пералнята ще си я ситуирам в мокрото помещение, защото сега ми е в кухнята и въобще не ми харесва така. Освен това там (в мокрото) ще имам местенце да си обособя и нещо като малък килер за съхранение на разни неща.

Снощи си мислех за одисеята с комина - може би е по-добре да не го акцентирам. Забравих да ви кажа също, че тези плочки от проекта са ги сложили просто ей така - не знам, или по-скоро не мисля, че ще сложа точно метро плочки. Много стерилно ми изглеждат, като кухня в стол за обществено хранене. Ще мисля за нещо по-"файнско", макар че ще гледам да е и практично за поддръжка, разбира се. В кухненската тема една друга дама си беше сложила за гръб едни много красиви големи плочи гранитогрес, така че и това е много добра идея, ще видим, само да стигна до там.

whoowhoo, май наистина е добре да те назначим за началник "Визуализация" на темата Simple Smile Друго си е човек да види, направо му просветва пред очите. Помисли си Wink

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 08:19 от Madeleine

# 281
  • София
Madeleine, най-важно е кухнята да е функционална и удобна на този, който я ползва. Относно комина, и аз съм за това да няма акцент. Виж, за шкафовете да са догоре, определено съм за. Моите не са и самата мисъл да се кача да ги мия от горната страна, направо ме втрещява.  ooooh! #Crazy (а когато използваш много кухнята, какъвто и аспиратор да имаш, винаги се наслоява една гадна (мазна) лепкава прах, която просто няма махане.

Аз да ви се похваля, да е живот и здраве, заминаваме да живеем в Германия. Както гледахме за имот тук, вчера ММ попадна на някаква къща в Германия. Аз реших, че не може да е първата къща, която сме видели (а и ѝ трябваше сериозен ремонт) и порових и аз. Сега ще си вземем огромна къща в малко градче до Нюрнберг, даже вече говорихме със собствениците и до няколко дни ще подпишем предварителния договор.
Та ще имам нужда от мноооооого помощ от ваша страна. Направо вече нямам търпение.

# 282
  • София
7no6ti, това се казва новина! Успех пожелавам на цялото семейство в това начинание!  Hug

Аз също съм за кухненски шкафове догоре, но при теб се е получила чудна кухня, Madeleine!  Heart Eyes Пожелавам да реализираш проекта си без разочарования и трудности!  Hug

# 283
Madeleine, да се включа и аз за комина. Към така направения проект, бих добавила една плоскост, която да се явява като продължение на горният ред шкафчета над фурната Нещо такова . Така няма да остават видими страници на шкафовете и комина  "изчезва" максимално.
Аз не бих го подчертавала, още повече че е в ъгъл и нищо не налага това.
7no6ti късмет в новата държава и интериора да ви е последна грижа Simple Smile.

# 284
  • Sofia
Madeleine, да се включа и аз за комина. Към така направения проект, бих добавила една плоскост, която да се явява като продължение на горният ред шкафчета над фурната Нещо такова . Така няма да остават видими страници на шкафовете и комина  "изчезва" максимално.
Аз не бих го подчертавала, още повече че е в ъгъл и нищо не налага това.
7no6ti късмет в новата държава и интериора да ви е последна грижа Simple Smile.
Това се канех да напиша и аз, но не бях проследила дали вече не е дадено като идея  Simple Smile Та - подкрепям!
При нас е дори мини-шкафче, защото отляво са колони, които са по-дълбоки и се равнява по тях. Все още не мога да покажа обаче - на финална фаза сме с новата кухня.
За АЙКО - там има всякакви производители - български, полски, немски и други и съответно и качеството е различно.

Общи условия

Активация на акаунт