Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 853
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • In the shadows of my mind
здравейте, аз напоследък съм се забила в мисли за детски стаи и искам да ви покажа едни красоти  Heart Eyes

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Aко някога имам деца...

Flash*, килимът е един път, сякаш за моите плочки правен  Blush Mr. Green

# 556
  • Пловдив
Здравейте!
Дойде моментът да поръчаме интериорни врати. Колебаем се какво да изберем за банята и тоалетната. Искаше ми се всички врати да са еднакви, но от фирмата ми обясниха, че за малката ни баня не е добро решение. Предложиха ни да си поръчаме алуминиева или ПВЦ врата, която те да обшият отвън, за да имаме еднакви врати навсякъде.
Притеснявам се дали няма да е твърде грозно. Някой с подобно интериорно решение?

# 557
  • Варна
Madeleine беше питала къде в България могат да се намерят преливащи и пачуърк килими, в
Биокарпет видях, че предлагат, но нямам наблюдение върху качеството.
Скрит текст:

Показвам снимка само за визуализация, как преливащите цветове обират разликата в нюансите, не го възприемайте като предложение, разбрах идеята за килима Peace

Скрит текст:

# 558
  • Sofia
Здравейте!
Дойде моментът да поръчаме интериорни врати. Колебаем се какво да изберем за банята и тоалетната. Искаше ми се всички врати да са еднакви, но от фирмата ми обясниха, че за малката ни баня не е добро решение. Предложиха ни да си поръчаме алуминиева или ПВЦ врата, която те да обшият отвън, за да имаме еднакви врати навсякъде.
Притеснявам се дали няма да е твърде грозно. Някой с подобно интериорно решение?
Да, на нашата баня е така - отвътре алуминиева, отвън дърво и е много добре.
  http://banite.snimka.bg/architecture/lyubimi-bani-v-bg-ma … 14.37221469 

# 559
Много приятно съм изненадана от килимите на Биокарпет, големи красоти видях.

# 560
  • София
Здравейте дами,
Имам нужда от вашата помощ. Моля за съвет как да освежа дневната стая. Половинката си избра диван на Фейдом, който е много удобен и функционален, но цвета който е избрал е ... как да се изразя.. много безличен и се слива с ламината и стените. Опитах се да освежа с възглавници, но май не ми се получи. Прилагам снимки и моля за съвети. Търся си и холна маса, но нищо не ме грабна и там ще съм благодарна за съвети. Догодина се надявам да успея да сменя и  кухнята и единственото, в което съм сигурна, е че искам да е бяла.
Скрит текст:
- това е стената срещу дивана
 - в ляво от дивана
Предварително благодаря за съветите! bouquet

# 561
Права си, че е доста монохромно. Според мен тези цветове на възглавници не са подходящи, както и цветът на саксиите/кашпите.
Аз бих заложила на по-пастелни тонове, ако искам по хармонично излъчване или пак с голям контраст, както сега, но с по-драматични нюанси.
Може би малко картини или графики по стените с различни рамки.

Масичката е от две части, нали, долната се издърпва? Бих си я оставила, защото заема малко място, доста е мобилна и удобна.

# 562
  • София
Сложи някакво малко килимче под масата с елемент от цвят на възглавниците. Аз съм аматьорка, ама така бих направила...

# 563
Не намерих инфо в темата, възможно е и да питам не на правилното място, за което се извинявам!

Моля дайте идеи за окачванен на снимки на стена. С какво могат да се залепят? Чух за нещо, наречено монтажна дъвка (с консистенцията на дъвка, точно за окачване на снимки/картини, но не мога да го намеря никъде). Проблемът е, че имам две много голи стени, които просто плачат за снимки в рамки, а мъжът ми не дава да дупчим, защото били носещи Sad

# 564
Cesari, аз също смятам, че не си подбрала дборе цветовете за възглавниците, картината и кашпите. Виждам, че имаш зелено и на други места и предполагам, че ти допада като цвят. Комбинацията с лилаво е приятна, но за да се получи някаква хармония е добре, според мен, да не са толкова изолирани - в момента имаш едно лилаво петно в дясно (кашпи) и второ в ляво (възглавници и картина). Лично за мен това зелено е малко убийствено, но въпрос на вкус. Аз лично бих заложила на бели или светло бежови кашпи (нещо като дивана), за да подчертаеш зеленината на растенията като зелено петно, а на дивана бих сложила някои неутрални тонове в комбинация със зелено.

Картината тотално бих я махнала. Представям си нещо в черно-бяло, като това на последната снимка на Мохини. Нещата, които тя ти е предложила също много ми допадат.
Лично според мен, пердетата също не са на място. Мисля, че нещо едноцветно би стояло по-добре. Аз бих сложила естествен лен.

# 565
  • Варна
Не намерих инфо в темата, възможно е и да питам не на правилното място, за което се извинявам!

Моля дайте идеи за окачванен на снимки на стена. С какво могат да се залепят? Чух за нещо, наречено монтажна дъвка (с консистенцията на дъвка, точно за окачване на снимки/картини, но не мога да го намеря никъде). Проблемът е, че имам две много голи стени, които просто плачат за снимки в рамки, а мъжът ми не дава да дупчим, защото били носещи Sad
Двойно лепящи лепенки, трябва да се съобразят за количество колко кг носят, на 3М са добри. Или пластелин за закрепване, като и в двата варианта е възможно при отлепяне да се отлепи и част от боята и дори шпакловата или картината да падне.
http://roel-98.com/uhu-patafix-80

По добър и по скъп вариант без дупчене за окачване е система с корда.

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 14:18 от Doris

# 566
Моля дайте идеи за окачванен на снимки на стена. С какво могат да се залепят? Чух за нещо, наречено монтажна дъвка (с консистенцията на дъвка, точно за окачване на снимки/картини, но не мога да го намеря никъде).
Мисля, че знам за какво говориш. Аз си бях взела такова нещо - казват му Blu Tack, от Лондон.

Пише, че става за постери и снимки и не оставяло следи, но не знам каква тежест може да издържи, защото още не съм го пробвала. Тук и тук има подобни продукти. С моя планирам да закрепвам коледна украса по стените.

Иначе има много здрави монтажни лепенки, но при махането им може да се нарани шпакловката.

# 567
  • срещу двата комина :)))

аз лепя с монтажна лента, има я във всяка железария  Peace

http://www.praktiker.bg/bg/Tapes/%D0%94%D0%92%D0%9E%D0%99%D0%9D% … ment-Fix/p/434237

http://www.praktika-bg.com/index.php?id_product=129&controller=product

# 568
  • София
Много Ви благодаря за мненията! bouquet
Картината веднага я махам, тя е от предния интериор на стаята и сигурно на 10 години. .. И възглавниците и пердетата ще сваля веднага. Simple Smile Не държа изобщо на зеленото, така че съм отворена за предложения как да освежа стаята. В момента всичко в нея ме дразни и за това допуснах и грешката с възглавниците (от бързане). Стените не се виждат добре като цвят от снимките, но са цвят капучино, стената на която е секцията е в тоуп с лилав нюанс. За картини обикалях доства време и нищо не ми допадна. Харесват ми големите картини, а и имам опасения, ако са няколко, че половинката ще се съгласи да дупчим (полудява само като повдигна темата).
Помагайта, моля! Hug Embarassed

# 569
  • Canada
Много Ви благодаря за мненията! bouquet
Картината веднага я махам, тя е от предния интериор на стаята и сигурно на 10 години. .. И възглавниците и пердетата ще сваля веднага. Simple Smile Не държа изобщо на зеленото, така че съм отворена за предложения как да освежа стаята. В момента всичко в нея ме дразни и за това допуснах и грешката с възглавниците (от бързане). Стените не се виждат добре като цвят от снимките, но са цвят капучино, стената на която е секцията е в тоуп с лилав нюанс. За картини обикалях доства време и нищо не ми допадна. Харесват ми големите картини, а и имам опасения, ако са няколко, че половинката ще се съгласи да дупчим (полудява само като повдигна темата).
Помагайта, моля! Hug Embarassed

Защо не боядисате стената зад дивана в същия цвят като стената зад секцията?

Общи условия

Активация на акаунт