Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 776
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Е точно такива са ПВЦ у нас в хола и кухнята на баба ми, на мен не ми харесват те, простеят ми.
Железните също не ми харесват, но пред ПВЦ-то ги предпочитам. На моята стая нямаше да отиват железни в никой случай, то зависи много и от цялостната обстановка. Още не сме ги сложили нашите.

# 121
  • Варна
Здравейте дами , да се допитам до вас , след ремонта всичко е свежо и хубаво, но ме притесняват интериорните врати от най - старите били бели , но от времето са жълти. Искам да ги освежа , поради големия брой на вратите ( 8 ) се отказах от идеята да ги облепя с фолио , но с блажна боя на това време не ми се струва допустимо, някой има ли идея как да се поосвежат ?
Най безболезнено
Аз съм боядисвала, леко се шкурва, грунд Боро розов, като на последната врата дори ме домързя да шкуря само грунд. и после латекс Дулукс бял. В преправяческата тема има доста подробности, някои ползват друга боя на водна основа.
Да допълня, някои ползват и друг грунд например Aqualin бял грунд подходящ за третиране на петна от наводнения и какво ли не, вкл. и дървени плоскости, ОСБ.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=905766.450

# 122
Titina, моят фаворит за щори е Инфреса.
И аз май на тях ще се спра. Защото са от малкото, предлагащи руло щори с пружина (а не верижка). По телефона се опитаха да ме поразубедят, че при неправилна експлоатация лесно ще се усучи щората. Но като се има предвид, че рядко ще ги вдигаме/ смъкваме. Въпреки, че ще ми липсва гледката на откритите прозорци Sad
Нямам все още идея за плата, но след посещение на място мисля да напредна;)
Идеята е да са от този тип - http://www.ikea.bg/textiles/Curtains-and-blinds/Blinds/61837/90057/
Но на живо тези са си мушама.

# 123
  • софия
В нет-а има доста нагледни примери как да и как да НЕ закачаш пердета:
Скрит текст:
http://www.ehow.com/ehow-home/blog/6-things-you-need-to-know-abo … indow-treatments/
Ние сме с черни корнизи и халки от Икеа, закачен максимално близо до тавана. Така (снимката е от нет-а. Не съм гостоприемна и не обичам чужди очи да влизат неканени в дома ни Simple Smile)
Скрит текст:
Какъв корниз ще се сложи зависи от стила и дизайна в стаята/дома.

# 124
Моите ще ги слагам малко над прозореца, а пердетата ще покриват прозореца до където започва парното, защото не е хубаво да покриват парното, пречат на излъчването на топлината. И на мен ми се искаше да са дълги,ама се отказах и сега ще са колкото е дълъг сами прозорец,до под первазите може би ще дойдат, и ще ги връзвам с панделки от двете страни.
Добре,че показа снимката как се слагат, че иначе щях да ги пльосна директо над прозореца, а сега виждам че поне една педя над него трябва да са. Simple Smile
нещо от сорта

# 125
  • Beyond the stars
Хубава статия точно по повод пердетата - какви и как  Wink

# 126
# 127
Тази Вероник има страхотни идеи и много полезни.  Simple Smile

# 128
  • Варна
Моите ще ги слагам малко над прозореца, а пердетата ще покриват прозореца до където започва парното, защото не е хубаво да покриват парното, пречат на излъчването на топлината. И на мен ми се искаше да са дълги,ама се отказах и сега ще са колкото е дълъг сами прозорец,до под первазите може би ще дойдат, и ще ги връзвам с панделки от двете страни.
Добре,че показа снимката как се слагат, че иначе щях да ги пльосна директо над прозореца, а сега виждам че поне една педя над него трябва да са. Simple Smile
нещо от сорта

Защо не сложиш тогава щори? Щом пердето е колкото прозореца, то ще изглежда като щора, например венецианска.

# 129
Защото си държа да е перде. Не обичам щори. Така,както съм го замислила ще стане супер, само да оцеля подходящ цвят и да успея да намеря хубави пердете и за двете стаи.
Не мога да си представя щори, никога не съм ги харесвала. Искам повече романтика и уют.
Не, няма да изглежда като щора, тъй като през деня ще е както е показано на снимката, само вечер ще се спуска. Едно перде не може да изглежда като щора. Знам, че са по-практични, но винаги съм харесвала пердета.

# 130
Избрах си само пердета, няма да слагам щори. Нямам съседи в близост, имам хубава гледка и искам да й се наслаждавам. Освен това ми е по-светло и просторно.  Peace

# 131
  • Варна
Защото си държа да е перде. Не обичам щори. Така,както съм го замислила ще стане супер, само да оцеля подходящ цвят и да успея да намеря хубави пердете и за двете стаи.
Не мога да си представя щори, никога не съм ги харесвала. Искам повече романтика и уют.
Не, няма да изглежда като щора, тъй като през деня ще е както е показано на снимката, само вечер ще се спуска. Едно перде не може да изглежда като щора. Знам, че са по-практични, но винаги съм харесвала пердета.
Аз също не съм много по щорите, но такова перде с размера на прозореца и дори не е от тавана, което според мен (и Вероник) е по-добре, няма ли да изглежда малко осакатено си мисля newsm78. На снимката прозореца е много голям тип френски, на ниво под седалката на стола, пердето не е до ръба, а до земята и затова може би изглежда добре.

Но както си решиш, мисля ги обсъждахме твоите пердета отдавна и постваме схеми, че е по-добре да са високо окачени, непоискани съвети малко се получиха...  Joy

# 132
Цитат
няма ли да изглежда малко осакатено
Ще и още как, особено когато е спуснато:

Според мен по - добър вариант са  текстилни щори в комбинация с дълги  декоративни завеси, които си стоят постоянно дръпнати встрани от прозорците, щом се търси по - романтично излъчване:

# 133
  • Beyond the stars
Цитат
няма ли да изглежда малко осакатено
Ще и още как, особено когато е спуснато:

Според мен по - добър вариант са  текстилни щори в комбинация с дълги  декоративни завеси, които си стоят постоянно дръпнати встрани от прозорците, щом се търси по - романтично излъчване:

И аз хич не бях фен на щори, но за прозорци като показаните (нашите в спалнята са подобни) , изглежда доста недовършено и "осакатено" с такова перде. За това обмислям римски щори или комбинация като показаната.  Peace

# 134
А не, аз приемам всякакви съвети.
 В началото ви показвах снимки със старите високи корнизи в хола и една съфорумка посъветва, че няма да е добре да са така високо и на мен също не ми допада. То много зависи и от пердетата де.
 Понеже у нас са високи таваните, мисля че ще е добре и 20 см над прозореца. Така е решено вече.
Ще пробвам, ако не ми хареса, ще мисля друго.
Прозорците са ми обикновени, с три крила,не са  като на снимката.

Общи условия

Активация на акаунт