Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Обикновени прозорци с 4 крила:

За мен завесите са къси, така както са ги направили с дължина до перваза, но може да служи за илюстрация. Не намерих снимка с радиатор под прозорците.

# 136
И аз съм за пастмасовите корнизи, искам да са дискретни и да стои по-нежно , да акцентира пердето. не харесвам дървените с халки, но е въпрос на вкус, всеки както му е по красиво.
За щорите, аз ще слагам на терасата на кухнята, много ми харесват модел ден и нощ, бели. Хем ще пропускат светлина, хем ще зяпам навън, хем мен няма да ме зяпат. Още сме в началото на ремонта, но аз си мечтая за щорите  Mr. Green
http://shtora.bg/roloDay&Night/rolo-stori-Den&Nosht.php

# 137
  • София
Звучи много добре Макарон,чак си се представих с книга в ръка и чаша вино. Със здраве да си я ползвате.
Благодаря, да ви се връща!

Има няколко сиви шалтета в Юск, но мисля, че избраното от мен най-малко ще ти допадне. Ето го иначе, за парите си не е никак лошо:
http://jysk.bg/spalnya/pokrivki-za-leglo/kuvertyura-klatrelilje- … 220sm-siva/family

Съвсем скоро открих Юск, но вече съм им фен - имат куп аксесоари на съвсем разумни цени, а намаленията им са реални. Как да не им се зарадва човек!

Jysk ми е любим  Heart Eyes Последно  метнах едно одеалце в сивичко, дето беше уютно и намалено и се чудя за едно такова и то много уютно и зимно изглежда.. Тъп въпрос имам - гледах ги аз тея шалтета - размер 160/220 има ли как да покрие спалня 160/200  Blush Щото следващият ми се струва, че много ще виси ама може и да бъркам. Напоследък навсякъде, където погледна спално бельо, има размер 150 и след това 220/240  Crazy
Ох, и аз от фен на Икеа, заради реалните намаления съм на път да стана фен на Юск. Но има още какво да се желае от тях - асортимента им е мноооого малък.

# 138
Не са лоши нещата, но избора е ограничен, наистина е малък асортимента.

# 139
Двата магазина са твърде различни според мен, има място в сърцето ми и за двата.  Laughing

Аз се спрях на ПВЦ корнизи на Gardina. Временно са с ПВЦ бленда имитираща дърво, но през пролетта ще слагаме ламперия в кухнята и от стиропоровите корнизи на всички стаи. Доволна съм от избора - много плавно и безшумно вървят пердетата, а и визуално ми харесва как стоят дълги тежки завеси под корниз:

Разбира се корнизите, които аз съм избрала, са далеч по-семпли и тесни (на ниски тавани толкова  Laughing), но се надявам да се получи добре. В крайна сметка сложих от полиуретановите бели первази за под, та реших, че с корнизи ще изглежда по-завършено.

# 140
  • Варна
И аз съм за пастмасовите корнизи, искам да са дискретни и да стои по-нежно , да акцентира пердето. не харесвам дървените с халки, но е въпрос на вкус, всеки както му е по красиво.
За щорите, аз ще слагам на терасата на кухнята, много ми харесват модел ден и нощ, бели. Хем ще пропускат светлина, хем ще зяпам навън, хем мен няма да ме зяпат. Още сме в началото на ремонта, но аз си мечтая за щорите  Mr. Green
http://shtora.bg/roloDay&Night/rolo-stori-Den&Nosht.php
И на мен тези щори ми харесват, когато се появиха на пазара, моя братовчедка сложи, нейните са в кафяво, стилът ѝ е минимал и много добре се получи.

Харесват ми и снежно белите, зад тънко бяло перед стоят незабелижими, а имат добра функционалност, само ме притеснява почистването, особено ако е в жилище с голямо движение на улицата...

Има и едни щори хармония, 2 в 1 тънко перде и щора:
Скрит текст:

И пак с различна степен на затъмнение
Скрит текст:

Аз ще сменям пак пердета и те ще са от тензух, влачещи се по земята  Mr. Green

Знам, че няма да е същото без прозорците на Tititna... Много органично стои, а аз съм и в бял период.

Макарон
много обичам широки бели первази и корнизи, моля щракни перваза Praynig

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 15:58 от Doris

# 141

Скрит текст:

Тези имат и алуминиеви щори.....нещо не схващам каква е целта и на двете затъмнения.

Има специални щори ( преди 15 години платих майка си и баща си за тях). Затъмняват много добре, като същевременно виждаш какво става навън , без тези отвън да те виждат.
Аз се спрях на ето тези http://rollplast.com/bg/product/rolo-shchori . За да имитирам ефекта на блакаут, ще ги взема със специално пластмасово покритие ( като импрегниране)

Дорис, с тензуха стои много нежно и ефирно, но въобще не затъмнява. Аз мога да спа и на светло, но не всички хора са така.

Макарон, с корниз стои много по-завършено, но единственното на снимките, което ме дразни е това очертаване визуално на прозорците.
И защо слагате полиуретанови, гипсови няма ли. В полиуретана има много формалдехиди.
за онзи големия апартамент съм планирала гипсови ( баща ми има някакви форми в мазето, особенно едни много ги мразех като дете...това лято доста се загледах в тях...ами харесаха ми)

# 142
  • Варна

Скрит текст:

Тези имат и алуминиеви щори.....нещо не схващам каква е целта и на двете затъмнения.

Това е снимка от мострен магазин и са накичили де що щори предлагат...
Цитат
Дорис, с тензуха стои много нежно и ефирно, но въобще не затъмнява. Аз мога да спа и на светло, но не всички хора са така.
Аз имам външни щори, много ми харесаха твоите и това е, ще се шие!

Ще видя как ще се съчетаят с плътни ленени в сиво или естествен цвят на лена.

# 143
Titina, какви са били щорите преди 15 г?

Doris, външни, а?   Wink  Тогава тензух е екстра вътре Wink

# 144
  • Варна

Doris, външни, а?   Wink  Тогава тензух е екстра вътре Wink

Да, къща едноетажна, на шумна, прашна улица и освен като защита от слънце, студ, дъжд, шум, все пак и лека преграда срещу неканени гости. Не са върха на дизайна, но тук предпочетох функцията. А тя е перфектна.

# 145
Когато ги поръчвах (преди 15 години) бяха много скъпи...струваха повече от дограмата за целия апартамент. Предлагха ги като американски. Такива съм виждала в Канада. При пуснато състояние на щората не те виждат отвън, а ти виждаш какво става навън. Затъмняваха много добре.
Опитах се сега да намеря такива, но както се казва ...ударих на греда.

# 146
Макарон, с корниз стои много по-завършено, но единственното на снимките, което ме дразни е това очертаване визуално на прозорците.
И защо слагате полиуретанови, гипсови няма ли. В полиуретана има много формалдехиди.
за онзи големия апартамент съм планирала гипсови ( баща ми има някакви форми в мазето, особенно едни много ги мразех като дете...това лято доста се загледах в тях...ами харесаха ми)
По финансови причини. Корнизите, които съм харесала, са 2 лв за линеен метър, докато аналогичен модел гипсов корниз е 23 лв за 1 линеен метър. Млади хора сме и с първо жилище, на този етап ми е трудно да си позволя да игнорирам финансовата страна на нещата.

Иначе корнизите няма да очертават прозорците/пердетата, както е показано на снимката, ще следват стената. Не намерих такива снимки, за да го илюстрирам, затова ползвах тези двете.

# 147
Doris, да, и ние сме обмисляли, но засега - без. Затова щори да затъмняват добре през лятото, че напича. Зимата е добре  Peace
Titina, жалко ...
Днес слагат фолиа на прозорците за затъмнение, но не искам.
"Ден и нощ" не ми харесват като "плат". Отделно в края стоят като рязани, недовършени. Поне тези на живо, които съм гледала.  Харесват ми римските, но нямам толкова място над прозореца за събирането им при отваряне, а и ламелите им не ми допадат. Като ги погледна от външната страна. С една дума претенцията стои с голи прозорци и гледка  Mr. Green

# 148
Много ми харесват дългите златисто-жълти пердета и полилея на горните снимки. Такъв си търся и аз,ама не намирам засега. Няма как обаче да сложим дълги пердета, заради парното, за съжаление, но затова пък искам да са тежки и хубаво набрани. На тази снимка, която показаМакарон много ми хареса как гипсовия таван/не знам как се нарича това, ще ме прощавате/ е скрил корниза, стои много аристократично, страхотно е.  Simple Smile

# 149
  • Варна
Много ми харесват дългите златисто-жълти пердета и полилея на горните снимки. Такъв си търся и аз,ама не намирам засега. Няма как обаче да сложим дълги пердета, заради парното, за съжаление, но затова пък искам да са тежки и хубаво набрани. На тази снимка, която показаМакарон много ми хареса как гипсовия таван/не знам как се нарича това, ще ме прощавате/ е скрил корниза, стои много аристократично, страхотно е.  Simple Smile

Гипсов корниз се нарича и скрива релсата. Навремето имахме и у нас, и ги махнах защото си мислех, че са кич, соц и демоде. Много глупава!  Mr. Green Banghead

Общи условия

Активация на акаунт