Фотография - 83 тема

• 53 702
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
...просто моя мъж ми предложи за подарък и затова се разтършувах...
В такъв случай аз бих те посъветвала да се огледаш за хубав обектив към момента  Peace
А и действително като се замисля,гледала съм снимки с базов клас апарати като твоя,които са невероятни!
Някои от момичетата тук снимат с такива тела,дори и с китови обективи,и творят неща за чудо и приказ  Heart Eyes  Така че,всичко е до уменията на ЗАУ-то,до старание,желание,фантазия и т.н.
mamaSunshine Heart Eyes bouquet Hug

# 241
  • София
Аз имах 3100, минах на 7100. Да, има някои екстри в повече, но също така т е ж и, което никак не помага за фокуса, особено ако имаш нестабилна ръка  Simple Smile Не съжалявам, че го замених, де, но определено можех да си карам със стария с почти същия успех. На твое място бих си купила някой хубав обектив.  Peace Аз съм се простила с мисълта за ФФ, макар в началото да се бях засилила да си взимам. Доволна съм си от камерката доста и при положение, че снимам чисто любителски и без особени претенции, не виждам смисъл от ФФ. С безогледалка не съм снимала, но като знам как опитах с един Канон и бях като първобитен човек пред компютър... ще трябва да свикваш с всичко отначало.

# 242
Още един глас за инвестиция в обектив, например 24-70 (отдавна не сме го споменавали... Mr. Green)

Загубила съм предпазната гума на визьора някъде, въобще не знам кога, къде и как. Шанс почти никакъв няма да намеря такава в магазин, а как мразя да търся дребни неща из сайтове и да се взирам в безкрайни списъци със съвместими модели... и накрая доставката по-скъпа от артикула Tired

Много приказвате, снимки почти никакви...

# 243
Благодаря ви!

Аз, за себе си знам, че техниката само би ме улеснила.С какъвто и апарат да снимам ще направя снимките, които правя.Наскоро четох мнение, че 18-55 III си заслужавал повече от 18-105.Не знам как е сравнен с 16-85.Това са си универсални обективи.В случая е доста индивидуален избора.За мен 24-70 е работен обектив.Здрав и надежден е, но си е тежък и в доста случаи си има кусури и компромиси.За хоби е по-добре да се избира обектив подходящ за определено снимане, например за портрети, пейзажи и т.н.Но, ако трябва да е универсален и да е никор, може би 16-85, знам ли.Иначе, на мен фуждитата са ми любими.Харесват ми много.

maiamiii, ако можеш, пробвай в някой магазин това, което си набележиш.

# 244
От мен не по темата, но пък леко есенно.

# 245
  • София

Загубила съм предпазната гума на визьора някъде, въобще не знам кога, къде и как. Шанс почти никакъв няма да намеря такава в магазин, а как мразя да търся дребни неща из сайтове и да се взирам в безкрайни списъци със съвместими модели... и накрая доставката по-скъпа от артикула Tired

Да , и аз редовно я губя. Поръчвам си ги от алиексперс  Peace  https://www.aliexpress.com/item/Rubber-Viewfinder-Eyepiece-DK21- … 010608.0.0.rjX3r2
Доставката е безплатна и са без пари почти  Laughing

И докато съм се сетила , Лолита лека бременност ти желая  и очаквам с нетърпение снимки на бебето  Heart Eyes

# 246
  • София
maiamiii, и аз имах първо Д3100, после Д7000 и накрая Д7200. Каквото и да ти говорят - разлика има, и то доста голяма, в качеството на изображението. С Д3100 много трудно вадех детайл от тъмните части. Справяше се ужасно на високо исо. С Д7000 качеството на снимките ми изведнъж стана друго, такова каквото си мислех, че никога няма да постигна, защото грешката е в мен. Мисля, че в Д3200 Никон смениха сензора  и нещата са много по-добри при него. Така поне се говори.
Ако ще взимаше нещо, обаче, защо Д7000? Доста стар модел е. Мисля, че можеш да вземеш доста изгодно D7100, а той е несравнимо по-добър от 7000 (все пак има 24Mp матрица срещу 16Mp на D7000)

# 247
  • Mostly in my mind
и аз това се чудих. защо толкова стар модел като д7000. все едно да си вземеш д90.
Нели, много благодаря. Дано.  bouquet живот и здраве, февруари.  Grinning

# 248
Да внеса малко уточнение по манията с пикселите.
Принципно на нея повече пиксели не и трябват 16мп са и много добре защото APSC матриците не са големи.
Когато се сравняват пискели - размера на матрицата има много голямо значение и когато размера е малък, малкото пиксели са за предпочитане пред повечето, защото имаш по-добро разпределение на пиксел / инч - един пиксел покрива по-голяма площ.

Д7100 е с 24 мп,  Д7000 е с 16 МП

Ако човек работи в сферата на рекламната фотография - ДА - печатат се реклами с размери до 4-5 метра където е оправдано наличието на мегапискели -пейзажна фотография също може, модна фотография ОК и т.н., но за любителски цели където най-често виждам да се отпечатват албуми в рамер до А4 и по-малко върши работа.
Защо пак зачеквам печат - защото там най-ясно се вижда качеството на камерата - и някой като ми каже мале колко шум има тука в небето - този шум на печат много пъти не личи. Повечето хора са свиканли да гледат снимки на монитор, да се взират от близо - е да така и пикселите ще видите нали...  bouquet

В никакъв случай не твърдя че не трябва да се купуват апарати с повече мегапискели, но просто обяснявам логиката. Ако вземете един ФФ там матрицата е голяма и там вече МП са по-ок, но там и разпределението е различно. Колкото повече мегапискели имате наблъскани на инч, толкова е важно наистина как е направена матрицата за да извади добро изображение.

Моята камера е 16 МП и спокойно правя изложби в размер 60х40см така че 16 мп са си супер..

Идеята - не мегапискелите трябва да са водещото при избора на камера - те не са най-важното. Трябва да е оправдано - не се хвърляйте на всичко което е по много. Да марките вече се чудят какво да подобряват в новите си модели и почват да блъскат не само пиксели но и каквито се сетите екстри.
Последният Канон 5D Mark 4 мен обаче ме впечатли най-вече с подобрената си динамика и уникален бяла баланс - нещо което ми липсва в моя пентакс и изобщо в по-старите камери от преди 2-3 години...

Маями ти си преценяваш какво да вземе- = просто внесох едно уточнение, което като начинаещ е добре да знаеш - зависимостта пиксел/инч - размера на матрицата има значение и голямото предимство все още на ДСЛР -те...

Някой (май Вейда) даде едно рамо за инвестиция в оптика - и аз бих дала едно рамо за това. Научи се първо да снимаш и после скачай на по-висок клас - нека избора ти се ръководи от нуждата а не защото просто искаш.  bouquet bouquet bouquet

# 249
maiamiii, и аз имах първо Д3100, после Д7000 и накрая Д7200. Каквото и да ти говорят - разлика има, и то доста голяма, в качеството на изображението. С Д3100 много трудно вадех детайл от тъмните части. Справяше се ужасно на високо исо. С Д7000 качеството на снимките ми изведнъж стана друго, такова каквото си мислех, че никога няма да постигна, защото грешката е в мен. Мисля, че в Д3200 Никон смениха сензора  и нещата са много по-добри при него. Така поне се говори.
Ако ще взимаше нещо, обаче, защо Д7000? Доста стар модел е. Мисля, че можеш да вземеш доста изгодно D7100, а той е несравнимо по-добър от 7000 (все пак има 24Mp матрица срещу 16Mp на D7000)

Да, така е....стар модел е, но аз не съм категорична за Д7000 и другите 2 модела гледах 7100 и 7200, но определено искам някой от 3-те  Blush ето затова съвети към даден модел са ми полезни, съвсем новите модели не са ми приоритет, все пак любителски се занимавам. Иначе относно обектива, засега не мисля че мога да се ориентирам към конкретен такъв, по простата причина, че аз не съм ориентирана към конкретен  вид фотография, която ме влече....искам всичко да снимам  Joy

А сега да се запиша с една снимка по темата, че напоследък не ми остана време да снимам....занимавах се с детска стая на сина ми 3 дни Crazy

high_key3 by maiamiii, on Flickr

Благодаря на всички ви за мнението по въпроса с ново тяло и обективи към него Hug

П.П. Някой има ли представа защо веднъж имам екзиф, друг път не....или е ограничен? newsm78

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 13:14 от maiamiii

# 250
П.П. Някой има ли представа защо веднъж имам екзиф, друг път не....или е ограничен? newsm78
Зависи от това как съхраняваш готовия файл. През save/save as най-вероятно ще се запази, освен ако нямаш някъде специфични настройки в програмата, с която обработваш. Ако съхраняваш през save for web - там също има настройки отдясно - колко и каква информация да бъде съхранена като exif - може би в едното са ти пълни настройки, в другото е зададено да не се съхранява exif. Провери къде какво ти зададено Simple Smile
Или в настройките на flickr когато качваш, не помня там дали нямаше такава опция, която случайно да цъкваш при качване някой път.

# 251
Да , и аз редовно я губя. Поръчвам си ги от алиексперс  Peace  https://www.aliexpress.com/item/Rubber-Viewfinder-Eyepiece-DK21- … 010608.0.0.rjX3r2
Доставката е безплатна и са без пари почти  Laughing
Мерси, тези въобще не ги знаех. За първи път я губя тази гума, но като гледам срока на доставка, ще взема две-три Simple Smile

besytobouquet

# 252
Вейда, хвърли око и в buyincoins, пак китайски, надежден и безплатна доставка. Аз редовно купувам от там всякакви неща.

# 253
Не съм се включвала скоро със снимки ...всички пуснаха нещо есенно да се отчета за протокола  Joy Joy с нещо бозаво  Joy Joy

Между другото Маями, понеже се колебаеш в качествата на Д3200, да кажа .. пак за протокола - серията ми пушеци, голяма част от нея е заснета с дори по-стария модел Д3100... без големи забележки, голяма част от качествата на снимката идват от добрата оптика. Така че в крайна сметка ти си знаеш искаш или не ново тяло, но моят краен съвет е за момента да задържиш и наистина да инвестираш когато имаш реална нужда.
Изходи от това - колко време РЕАЛНО си снимала с този апарат? .. ако отговора е по-малко от 1 година за мен нова покупка е безмислена.  bouquet bouquet

# 254
Засега определено ще задържа, оставям си неопределено време да помисля  Grinning

Благодаря за съветите  bouquet

П.П. И аз ще се запиша с нещо есенно, което не ми се получи идеално...но пък да споделя Simple Smile

drops by maiamiii, on Flickr

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 14:34 от maiamiii

Общи условия

Активация на акаунт