Фотография - 83 тема

• 53 836
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Имам кадри, които се виждат от всички, такива, само от приятели и такива - от семейството.

# 451
Хамстер,костенурката е уникална. Heart Eyes Как е направен кадъра...толкова пъстро боке и мека светлина?

Златен час и пръскалка с вода Grinning Мисля че беше срещу светлината снимано Simple Smile

# 452
Аз все не смея да вдигна толкова висока скорост, затова и фокусът ми има колебания Simple Smile

Я пак че нещо не разбрах... обикновено бавната скоросте е конфликтна защото иска стабилна ръка. Високата скорост не е проблем, особено при хубаво време и отворена диафрагма. Т.е. високата скорост е бързо скорост и се снима по-лесно..  какво точно имаш предвид newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 453
Какви версии на фотообработващите програми ползвате- платени или пиратски? Simple Smile

# 454
  • Варна
Точно това имам предвид, че снимам на по-ниска скорост и фокусът не е толкова добър. Щото все ми се струва, че при много висока скорост тъмнее снимката.

# 455
  • Mostly in my mind
Какви версии на фотообработващите програми ползвате- платени или пиратски? Simple Smile
много пък си любопитна.  Laughing

дафодил, нормално е да тъмнее повече при по-висока скорост. пробвай да вдигнеш исото.
при тази последната моя нямаше много светлина. бяхме по залез в една гора, която допълнително затъмняваше. затова да запазя остротата на скоростта, вдигнах исото.

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 20:44 от Лолита

# 456
много пък си любопитна.  Laughing

Лолитке, казвай бързо откъде да си взема Photoshop Elements.... любопитна съм си аз Crazy

# 457
Снимката няма как да ти тъмнеее при висока скорост особено ако си на отворена диафрагма.
Ако нямаш основателна причина да търсиш бавна скорост като да размажеш вода, движение, нощни светлини или нещо подобно не виждам причина да снимаш на ниски скорости.

Изключения правят лоши светлинни условия когато и при широка диафрагма не достига светлината за правилна експозиция и тогава скоростта нормално да падне, за да се осигури достатъчно време експонация. Но тогава можеш да компенсираш с малко вдигане на исото в разумни граници за да вдигне скоростта.

Околните светлинни условия трябва достатъчно добре да те ориентират каква е правилната експозиция.  Имаш правило за снимане от ръка което ти показва под каква скорост не бива да падаш.  Научи се да го ползваш  bouquet bouquet bouquet

P.S  за програмите - Маями въпрос на удобство, аз съм абонирана за облака на Адоб. bouquet

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 20:40 от mamaSunshine

# 458
На моята стара госпожа като и вдигна исото над 600 се появява адски шум 😞 Голяма мъка ми е това.

# 459
На моята стара госпожа като и вдигна исото над 600 се появява адски шум 😞 Голяма мъка ми е това.

Използвай го като ефект, днес така или иначе вече е модерно да си добавяме шум в снимките, ти си го имаш автентичен..  bouquet

Колкото и шеговито да звучи, да пробвай го, а пък при изостряне ползвайки онзи Луминосити който съм споменавала,  той няма да ти засегне цветния шум  bouquet

# 460
Все хубави снимки пускате!   newsm10

Снимал съм макро навън.Харесва ми сутрин например.В повечето случаи снимам на затворена бленда.За да имам добра рязкост е добре скоростта да не е мнго ниска.Налагало ми се е да вдигам ИСО-то, колкото е нужно.Съгласен съм с mamaSunshine.На мнение съм, че е по-добре да има малко повече шум, но добра рязкост, отколкото по-малко шум, но размазване, заради ниската скорост.Шумът никога не е бил проблем за мен или пък други технически несъвършенства, като отблясъци, винетиране, аберации и т.н.Нямам спомен да съм запомнил някоя снимка само с това, че е технически изпипана.

# 461
  • София
Аз имам въпрос: как мога да намаля размера на няколко снимки едновременно?

# 462
  • София
Аз имам въпрос: как мога да намаля размера на няколко снимки едновременно?

Във ФШ с екшън. Не ползвам Лайтрум, но там май можеше също.

# 463
Да може - на Лайтрум това му е основната функция- работата на каталога.
Там става при Експорта чак - просто се указва какъв размер да са снимките, в какво цветно пространство и съответно какъв формат.

Тези неща при LR са запазени за финал... но можеш и целя каталог на куп така експортираш или избирателно само няколко чрез рейтинг. Рейтинговата система е много удобна.

bouquet

# 464
Кажете ми какво мога да направя на фона на тази снимка, че да изглежда по-интересно.....много ми е скучна нещо... newsm78

jul by maiamiii, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт