Фотография - 83 тема

• 53 837
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Кажете ми какво мога да направя на фона на тази снимка, че да изглежда по-интересно.....много ми е скучна нещо... newsm78

А каква точно е идеята ти и замисъла, какво си искала да покажеш чрез така подреден кадър? newsm78 Hug А и не разбрах защо искаш да промениш фона...?

От мен малко есенни кадри, с не много сполучлива обработка...

Untitled by Xristina Russeva, on Flickr

Untitled by Xristina Russeva, on Flickr

Какво е новото месечно предизвикателство?

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 15:20 от Анонимен

# 466
  • Mostly in my mind
хм. за ноември май няма теми още. Мъхчето да се яви на отчет бързо.

# 467
Кажете ми какво мога да направя на фона на тази снимка, че да изглежда по-интересно.....много ми е скучна нещо... newsm78

А каква точно е идеята ти и замисъла, какво си искала да покажеш чрез така подреден кадър? newsm78 Hug А и не разбрах защо искаш да промениш фона...?

Не знам и аз.....опитвам се да си правя нещо с подръчни материали, но очевидно не ме бива в идеите да му се невиди  Sad нищо, забравете че питам.

Относно темите за ноември, едната е нисък ключ, другата не си спомням newsm78

# 468

Не знам и аз.....опитвам се да си правя нещо с подръчни материали, но очевидно не ме бива в идеите да му се невиди  Sad нищо, забравете че питам.

Относно темите за ноември, едната е нисък ключ, другата не си спомням newsm78

Тук има интересни статии за композицията и замисъла на една снимка. Не знам попадала ли си на тях.. Hug

http://stefanovaart.com/article/Compozition-of-photography

http://stefanovaart.com/page/content/Five-elements-for-a-good-picture

# 469
  • София
Явяв. Simple Smile Как да няма, не четете в групата по месеци. За всички месеци съм задала теми вече. За ноември са: Нисък ключ/ Музика за душата

Нямам търпение да видя какво ще измислите Simple Smile Хи-хи. (потривам ръце)

# 470

Тук има интересни статии за композицията и замисъла на една снимка. Не знам попадала ли си на тях.. Hug

http://stefanovaart.com/article/Compozition-of-photography

http://stefanovaart.com/page/content/Five-elements-for-a-good-picture

Да, попадала съм Хриси....благодаря все пак bouquet
Но прилагането на практика се оказва доста трудно за мен!

# 471
  • София
Проходна

DSCF4064-Pano by Elka Ganeva, on Flickr

(фликър яко ги прешарпва снимките)

Много исках да направя бялото в очите (дупките) леко да жълтее. Не успях да постигна нищо приемливо. Имате ли идея как се прави такова нещо във фотошоп?

Prohodna Cave by Elka Ganeva, on Flickr

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 20:17 от Елл

# 472
  • Варна
Посъветвайте ме за подходяща обработка на това. (Май не може да мине за нисък ключ  Grinning  )

на тавана

# 473
  • София
Ето едно предложение Simple Smile Доста е грубо, защото свалих малък размер jpg. Ако ти допада ще споделя как го обработих.

https://drive.google.com/file/d/0B-6CkfAkuXYGM0VJWDRkQW5xdDQ/view?usp=sharing

* коригирах линка, че нещо не работеше

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 07:19 от Елл

# 474
  • Варна
daffodil, на мен много ми харесва снимката ти, има много приятна и тайнствена атмосфера и чудесна контурираща светлина. Аз не бих пипала нищо, освен да извадя много малко детайл от черните ъгли долу, ама наистина много малко и бих кропнала в квадрат. Горната половина на кадъра и без това е много тъмна, не носи информация и не допълва кадъра с нищо. Бих преляла долната част на лицето към горната, за да не свети толкова много, само контур покрай лицето ще ми е чудно. А, бих добавила хвърчащи прашинки във въздуха  Simple Smile Ама това са подробности, които само биха допълнили картината, иначе ти е много хубава снимката наистина, говореща.

Напоследък повече пиша и нищо не пускам, ето нещо от вчера:

Untitled by Maria Tomova, on Flickr

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 01:27 от Mims*

# 475
На края на срока,но се включвам с едно сладко изкушение по предизвикателството.

И моето моделче от вчера...ама много студено взе да става  cold Есенните ми снимки се превръщат в зимни  Tired

# 476
  • Варна
Точно квадрат се чудех дали да я отрежа и да дам малко хейз, евентуално. Обаче, Мимс, нямам идея как се прелива долната част на лице към горната  Laughing .
Елл, как я обработи?

# 477
  • Mostly in my mind
добро утро и честит празник. много хубави портрети и изкушения  Laughing
дафодил, може да се пробва да се сложи и един флеър от прозореца. може да се получи интересно.

_DSC0227 by Ina K., on Flickr

# 478
  • София
daffodil, първо сложих един леър Curves. Цъкнах Auto и снимката светна. Излязоха разни детайли от черното, а осветените участъци леко изсветляха. После добавих Levels. Мръднах тъмните в слайдера под хистохрамата на 13 и намалих прозрачността на леъра около 60%. После слях леърите и от филтрите на ник софтуера използвах един от крос процесите Cross Processing (май беше пред-последното предложение от списъка Y02) И накрая кропнах.

# 479
  • Варна

Обаче, Мимс, нямам идея как се прелива долната част на лице към горната  Laughing .

С клоун стамп, мека четка с ниско опасити, около 20%, взимаш проба от по-тъмната част и клонираш върху по-светлата.

Общи условия

Активация на акаунт