Фотография - 83 тема

• 53 836
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Елл, мерси, ще го пробвам по стъпки. А клоун стампа ми е най-ужасния инструмент във ФШ, колкото пъти съм го пробвала, става някакво жестоко мазало, безнадежден ми е.

# 481
Клона се използва на малки участъци, малко по малко. Не може да махнеш цял кон от гора, ако коня ти заема половината кадър Grinning Във всяка по-нова версия на ФШ клонирането се подобрява в пъти, сравнено с по-стара версия. Отделно си има и настройки за него горе...

# 482
  • София
Аз пак ще си повторя въпроса, че май не го забелязахте. Как се прави изгорялото бяло да жълтее. Наприме като слънцето в този кадър на Мая Каркаличева https://flic.kr/p/MPD3Qr

# 483
Нейното сякаш е просто flare в златен час, то ще си е жълто, каквото и да го правиш. Отделно си е усилила жълтото и оранжевото в целия кадър.
Иначе изгорялото бяло - с маска, тесктура с цвят, допълнително flare, променяне на цвета от синьо на жълто в adjustments/replace color, с мека полупрозрачна четка на някой от режимите за сливане. Начини много.

# 484
  • София
Мислех, че е добавяла нещо допълнително, защото няма как небето да е толкова синьо, а другото - толкова топло. Но може и да греша.
Нервен_Хамстер, кажи един от методите, ама на български ако може Simple Smile

# 485
Най-лесното според мен е от image/adjustments/replace color. От там цъкаш с пипетата на твоето синьо, и дърпаш напред-назад настройките, докато успееш да докараш жълтеникаво. Не винаги става както трябва, но е лесно и бързо.
Другото - избираш си топъл жълт цвят, четка с меки краища, на opacity 30-40%, и мажеш по копие от слоя там където искаш, по към краищата на очите с още по-малко opacity на четката. После сливаш двата слоя заедно и от настройките за сливане избираш този, който пасва най-добре - soft light, lighten color, screen и т.н.
Но с толкова синьо отстрани ще е много голяма играчка да се оправи целия "фон" на снимката, за да не стои прекалено изкуствено...

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 15:16 от Нервен_Хамстер

# 486
В повечето случаи обработката е част от творческия процес и е авторско виждане.Може да е семпла или пък не.За мен няма правилен или грешен начин в този случй.Може да има конкретни пропуски, но цялостно е въпрос на личен избор.Може да не се хареса или обратното.Често човек си променя виждането, настроението и т.н.Ето някаква проба със снимката на daffodil .Дано не съм я загрозил много.

Скрит текст:

Елл, едно нещо може да бъде постигнато по различни начини във Фотошоп.В зависимост от ситуацията се избира.Опитах се да покажа един вариант, както и вариант за добавяне на някакъв ефект.При по-голямо старание става по-добре.

Обработка

Скрит текст:

# 487
  • София
Първо да кажа - много благодаря за съветите! Simple Smile
plm_79, видеото ти е супер полезно. За мен е втората част, защото нямах предвид тази снимка, а другата където в пространството на очите има само изгоряло небе. На изгорялото няма как да се замени цвета с heu/sturation. Обаче това с градиента отгоре сигурно ще свърши работа. Откъде го намери този Light-gold-orb? Част от фотошоп ли е или си го свалил от другаде?

тук беше проблема с изгорялото
Prohodna Cave by Elka Ganeva, on Flickr
то аз намацах нещо жълтеещо отгоре, но не се получи добре

# 488
Тези не са лесни, още повече, ако трябва да се получи горе-долу добре.Правят се от статив и повечко кадри.След това се нагласяват в програмата.Опитвал съм такива в Деветашката пещера.Ето някаква от там.Иначе, това Light-gold-orb е някакъв flare, който не знам от къде съм го взел.Може да се направи с градиент или пък с четка.Но с такива отблясъци става по-реалистично обикновено.Аз си ги снимам сам и понягоага са ми от полза.

Скрит текст:

Опитах нещо, но като цяло не е добър този подход.В смисъл, че е хубаво при снимането да се направят нещата, макар че често няма как, но следващ път е добре да се опита да стане по-добре.Но поне да има идеи за постигане на някакво подобрение, макар и да не ми допада много резултата, но все пак може да се експериментира.

Обработка 2

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 21:25 от plm_79

# 489
  • Варна
plm_79, готино е, съвсем призрачна обработка на тавана Simple Smile

Дали мога да махна чехлите зад детето с нещо друго, освен клоун стамп  Laughing ?

РоняЧБ

# 490
  • София
Лелееее Simple Smile Стархотно излъчване има това дете Simple Smile Много ми харесва снимката!

# 491
  • Варна
Само за мачкане е  Grinning

# 492
Симпатяга!

В предното мнение нещо бях объркал линковете.Чехлите може да се махнат, като се ползва селекция.Има и друг начин, но нарочно го направих с този инструмент.Много е добре човек да се учи с него.Дисциплиниращо е Simple Smile .

Обработка 3

Скрит текст:

# 493
  • Варна
Олее, клипче, много ти благодаря! Утре ще пробвам на свежо. Това трябва да може да се прави.

# 494
За нищо.Първоначално опитах с Clone Stamp Tool, но с четка ми се стори по-подходящо в този случаи.

Общи условия

Активация на акаунт