Фотография - 83 тема

• 53 836
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Момичета,мисля че си имаме нов фото-гуру в групата  Heart Eyes
plm_79,благодаря за споделения опит и време с клипчетата ти.Много са полезни и илюстративни стъпка по стъпка кое-как става.  bouquet  Винаги научавам по нещо ново от подобни клипчета.  bouquet
Поправките по снимките на Елл и Дафодил са страхотни  Heart Eyes
Приказен последен кадър с пръстените  Heart Eyes

Ето и нещо за ЛР,свързано с обработка на кожа.
https://www.lightroompresets.com/blogs/free-lightroom-training/m … ones-in-lightroom

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 22:19 от SunshineMery

# 496
  • Mostly in my mind
ехааа. plm79,  и аз благодаря за клипчето.

# 497
Плам.. браво много ми харесаха последните включвания... bouquet bouquet bouquet

# 498
plm_79, супер е това с клипчетата, много полезно за такива като мен Hug

Аз ще се престраша първа по темата с нисък ключ....много сложно ми се вижда това на мен, но споделете къде се изложих....има сякаш някаква тъмна рязка сянка, която не е добре, но дали само това е проблема newsm78
low key by maiamiii, on Flickr

# 499
  • Банкя
Добър ден. Искам да попитам с какви параметри трябва да е една снимка от нета за да стане като картина за стена . Пейзаж горе долу А4

# 500
Над 150 dpi и от 2048х1536 нагоре. Колкото повече от двете, толкова по-добре. И допълнителен шарп.

Това може да се качи в първи пост под линка за предпечат, полезно е.

# 501
  • Mostly in my mind
ПОЛЕЗНА ТАБЛИЦА, хАМСТЕР. БЛАГОДАРЯ  bouquet  с най-голямо удоволствие бих я качила, но не мога да рекартирам първия пост. ще остане за новата тема. дано не забравим Simple Smile

# 502
По повод на това, снощи във Фотосинтезис бях на една великолепна лекция на наш колега който се занимава с печат и темата беше "Управление на цвета и подбор на медии за печат", засегнаха се доста въпроси относно цветни пространства, размери, точки и прочие - неща които колкото и да знам винаги ми е полезно някой да ми ги напомни.

Та го попитах до колко е разумно да се интерполира в посока нагоре -  т.е. точно въпроса на tarlio.
Аз самата не смея да интерполирам повече от 3-4 см, когато ще печатам за изложба ... Но в зависимост от целите за които ще се ползва, едно изображение и разстоянието от което ще се гледа, може да бъде интерполирано 2 пъти първоначалния си размер, като задължително при интерполиране се внимава със стойностите на ppi при увеличаване които се задават.

Има един момент в който пикселите започват да се виждат ясно и не бива да се продължава. 

Който проявява интерес във FB профила ми съм споделила видеото от стрийминга който правихме снощи и може да изгледа лекцията, тъй като не успявам да споделя линк тук...  bouquet bouquet

# 503
  • Банкя
Много ви благодаря. Много сте мили. Аз не съм професионалист и благодаря за вниманието. Дано намеря нещо в нета  с над 1500х2000. Обикновено са доста по-малки.
 bouquet

# 504
  • София
Дали минава за нисък ключ?

_DSC3476-2 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 505
Плам супер са клипчетата .. един въпрос имам чисто като удобство за работа с инструментите за селекция - няма ли да ти е по-лесно да ползваш пътечки за този тип селекция - имаш ясни контури които да ориентират пътечката.
Питам защото с ласата трябва нон стоп да държиш клавиша докато рисуваш контура, а с пътечки само нацъкваш контролни точки и после си играеш с векторите и се намества доста по-удобно - пък и там селекцията е векторна .... Simple Smile
пак казвам чисто от гледна точка за удобство .. аз нещо не се справям ако трябва толкова дълго да държа ласото  #2gunfire

# 506
Благодаря!Раздвам се, че с нещо съм помогнал.

mamaSunshine, по-удобно е наистина, но е малко мързеливо Simple Smile.Ако човек с учи с другия инструмент ще внимава много повече, защото няма връщане назад, а и една грешка и цъкане с мишката по-бързо и всичко отива Simple Smile .Не знам дали все още продават от онези книги, които са с диск.Те са много хубави според мен.Започва се отначало и ако се минат нещата няколко пъти човек се научава на основните неща.Преди не бяха скъпи.

Опит за разчупване.Ефектът е от огледала.

# 507
Плам супер са клипчетата .. един въпрос имам чисто като удобство за работа с инструментите за селекция ...
...
Удобството е лично усещане. Нещо като кой как си реди чашите в шкафа - едните се чудят на другите, пък то няма правилен начин, навици. На едни едно им е удобно, на други - друго. Типичен пример е графичният таблет - за едни безценно удобство, други с месеци не могат да му свикнат и накрая го прибират в дъното на някое чекмедже Crazy

Хамстер, паЮжината е страхотна. Tова синьо, което Лолита харесва, харесвам много и аз.
Дафо, съгласна с мнението на Мимс за кадъра на тавана.

# 508
plm_79,какъв е този ефект с огледалата?Към обектива ли са закрепени?Гледала съм клипчета с найлон около обектива,нещо подобно се получава.Много ефектни са ти се получили кадрите. Heart Eyes

# 509
Ох болна съм за таблет ама моя седи в шкафче че не иска да се разбира с компютъра... та може и да го сменям... #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт