Фотография - 83 тема

• 53 092
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
А как правите черен фон? Бял ясно, но черен с какви методи за обработка?

Оставането на черен фон с осветление е доста трудно, но е честа практика, с постоянно осветление малко трудно да стане. По лесно ще ти е а снимаш на черен фон - велур, кадифе или черен картон, продават в художествените магазини черни хартии.

Ето нещо което съм снимала на такива хартии и платове.

# 61
Много красив пушек. С черен фон е ясно, но май Дафодил питаше как да го постигне без него.
Обясненията бяха ок, но реализацията не знам как би била Simple Smile.

# 62
  • Варна
Пушека е страхотен!

# 63
По принцип когато се прави черен фон чрез осветление се търси ограничаване на осветлението, но не като сила,  а като разпространение  (обхват) около обекта. Обекта винаги се слага доста по-напред от фона, така че той да потъне и чрез различни ограничители светлината се концентрира само върху обекта. Със студийни аксесоари е лесно,   в домашни условия предполагам, че някакви направени картонени фуни и,  които да заместят спот аксесоари може да се измислят. Иначе стандартните аксесоари са Спот и пчелна пита.

Spot

Пчелна пита.

Нещо такова ако може да се на подоби.

# 64
mamaSunshine и Мунчо просто размазват в тия теми, покрай техните постове срам ме хваща колко съм боса реално във фотографията  thumbsup

# 65
Мама Съншайн, какво е "фуни"?
Отдавна искам да се пробвам с дим, а осветление нямам.

# 66
  • София
Фунии  Grinning

# 67
Изобщо не се сетих. Благодаря Hug.

# 68
  • Mostly in my mind
Привет Hug

Включвам се с последния си 3-ти опит по темата:

portrait by maiamiii, on Flickr

Екзифа, пак нещо не се вижда целия.....но не знам защо на едни снимки е ок, при други не е пълен.

П.П. Обещавам повече да не се сърдя и обиждам.

Няма защо да се сърдиш Simple Smile. Според мен имаш фокус в тази снимка. Малко прегоряла ми е блузата и бих кадрирала на обратно - да има повече въздух в ляво. Ако искаш си копирай екзифа и го пусни.
Напротив, не ѝ трябва въздух отляво, а отгоре и имам забележка за орязаните ръце Peace.

и аз тъй мисля за ръцете, въздухът си е окей. блузата не ми изглежда нещо кой знае колко прегоряла, хич даже.

# 69
Благодаря за коментарите Simple Smile

Това с орязването на крайниците май е честа грешка при нас начинаещите, но ще ми е обеца на ухото и ще гледам да не го забравям Simple Smile

П.П. А дали няма да стане вместо пчелна пита да се ползва някоя по-едра цедка или гевгир  примерно?newsm78  Joy

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 15:21 от maiamiii

# 70
Отдавна искам да се пробвам с дим, а осветление нямам.

Joy Joy Joy Joy Joy
Какво знаеш ти за моите бисери тук... исках да напиша фуния,  ама нали имам някакъв тъп речник на таблета и не се изключва... та така се родиха и бисери кат Лятрум и Фото Шопов  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 71
Joy Joy Joy Joy Joy
Какво знаеш ти за моите бисери тук... исках да напиша фуния,  ама нали имам някакъв тъп речник на таблета и не се изключва... та така се родиха и бисери кат Лятрум и Фото Шопов  hahaha hahaha hahaha hahaha
и Камера Роуминг hahaha

# 72
  • София
Влизам в новата тема по темата с фокуса с едно конкретно питане. Като се снима на следящ фокус, движещи се обекти, фокусираме и движим камерата, следейки движещия се обект, нали така? И понеже трудно го постигам това следене, четох че е по-добре да се снима на повече/всички автофокусни точки и при движението фокусът се прехвърля от една на друга точка. Та въпросът ми е как процедирате при следящ фокус, пробвали ли сте този начин? И също така, следящ фокус и прекадриране, съвместими ли са?

Висок ключ не съм снимала досега /нито пък нисък/, освен на курса, ама то там не се брои. Ще бъде предизвикателство и ще се включа с удоволствие.

Daffodil, снимката с лампичките на статив ли е правена?

# 73
# 74
  • Варна

Daffodil, снимката с лампичките на статив ли е правена?

Не, аз нямам никакви фото аксесоари.

Общи условия

Активация на акаунт