Фотография - 83 тема

• 53 812
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Благодаря, Лолита! Hug С навиране в глухарчето, нагласяне на двете отделни пухчета и ръчен фокус на любимата ми 105-ца. Party

Мъхчето, аз направих обратната смяна - от Канон минах на Никон. Вярно, скокът беше голям - от доста стара и експлоатирана кропка на последен модел ФФ, но Никонът ми дава това, което ми липсваше в Канон - отлични снимки в недобре осветени ситуации. Признавам си, хич не ми беше лесна смяната - както физически (трябваше да си разпродам всички обективи и да започна съвсем отначало!, така и психически (все още автоматично понякога посягам да сменям настройки, така, както са заложени в Канон, хич не ми е user friendly Никона). Мисля, че ще тие по-добре да минеш на Никон D610 или D750. Peace

# 556
  • София
Чоки, благодаря. Точно това ме вълнува, дали бързо се свиква с новата система. Моето желание е продиктувано от това, че на Канон цветовете са по-близки до реалните, менюто е по-интуитивно, копчетата са разположени по-удобно (от едната страна) и най-вече заради това смъкване на огледалото, което се получава при амортизацията на Никоните. Вече четвърти човек с по-старо тяло на Никон ми се оплаква. Какво имаш предвид под "отлични снимки в недобре осветени ситуации"? Това не зависи ли от светлосилата на обектива? Или имаш предвид шума?

Сетих се,че и аз имам глухарче от тези дни:

_DSC3688 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 557
  • София
 Ако ще снимаш хора - Канон. За всичко друго може и Никон Peace. И не, не се майтапя. В момента имам тела от 4 марки и то събирани точно заради цветовете. Например с Канон 5Д може да снимаш и в джепег, и направо да раздаваш снимките. Това го могат и Никон Д40, и Д50 до Д200, след това става страшно с цветовете на човешките лица. То затова и цари такава мазня по портретите качени във форумите - всички прикриват неудачите на техниката с "авторски виждания" в обработката Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 558
  • Mostly in my mind
Мунчо, можеш ли да се аргументираш защо Канон е по-подходящ от Никон за хора? само заради цветовете ли? и старият ми д5100 и сега с д750 бб е перфектен. Пък и никога няма да дам на клиент джипег свален директно от камерата. Без нищо пипнато. Това му е хубавото на дслр-ите. Дават чудесни сурови снимки за обработка. А колкото до нея. Да. Всеки си има виждане. На едни им се получава. На други не чактолкова. Simple Smile
Мъхче, прекрасно глухарче имаш.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 14:23 от Лолита

# 559
Според мен марката е въпрос на лично предпочитание .. всеки намира какво в дадена марка му допада.. аз съм на мнение че няма марка за това и това, защото всичко е въпрос на художествно виждане, ако на един му харесват цветовете в Канон, на друг не му харесват.. аз от всички марки които съм тествала, съм много доволна от цветопредаването на Пентакс и не случайно тази марка все още не я сменям. Това не значи обаче, че с Никон не съм правила добри портрети като цветове. Всичко е личо виждане

ето ви малко необработени портрети с Никон Д800 и 50мм - повечето са ги виждали, пускам зи за по-новите от нашата група ...

А от Д5100 имам само хубави спомени, докато беше в мен и като бяла баланс и като цветопредаване...
Канон в последните модели пък мнооооого подобриха белия баланс, 5Д примерно е много добра машинка.. но и парите му са добри..

Мисля че човек трябва да инвестира в оптика. Ако аз трябва да сменям марката и системата, на този етап вече бих се спряла на Фуджи може би заради размерите вече.. това почва да оказва много влияние при мен...
И да Лолита е права за суровите файлове - от тях може да се извлече максимум и като цветове и като динамика, стига човек да знае къде и как да пипне  bouquet bouquet

# 560
Аз преди години тъкмо като почвах, си бях взела една стара Коника Минолта dynax 5d, с едно макро 50мм на 1,8. Още ми се реве, че се счупи. Вадеше такива цветове животното, без обработки, без нищо, само в jpeg... Такива наситени цветове, без изгоряло и прегоряло не мога да докарам с никона посмъртно...

# 561
  • Mostly in my mind
страхотни портрети, мамаСъншайнHeart Eyes много хубава кака с хубава кожа. с последния кадър много ми се иска леко да си поиграя  Laughing

# 562
страхотни портрети, мамаСъншайнHeart Eyes много хубава кака с хубава кожа. с последния кадър много ми се иска леко да си поиграя  Laughing

Лолита мерси  Heart Eyes - портретите са вашата специалност .. аз съм далече от тях - това така на шега
Мацката отдавна не мога да я сваря че не се завърта вече у нас .. иначе като студентки отраснахме заедно... Голяма ми е душичка, като сестричка ми беше и наистина господ и е дал .. да е жива здрава няма какво да и обработваш..

Нервен хамстер , аз обикновено винаги леко недоекспонирам ако видя че имам конфликта светлина (говоря за естествена предимно) ...

# 563
Ухаа.. отдъхнах си  Simple Smile С Канон съм, портретите ги правя от раз Stuck Out Tongue Шегувкам се само, Mунчо :*

Мъхчето, а ти защо искаш да смениш?

И малко кадри от последното летене:

# 564
  • София
Villysweet, аз написах - заради цветопредаването, по-интуитивното меню, но най-вече заради проблемът със смъкването на огледалото при амортизацията на Никоните. Моят е доста употребяван, мисля че е трета употреба. Хубав апарат е, но по-млад няма да става Simple Smile) Та при всички случаи се замислям за нещо ново. Не е зле да е фулфрейм, но ако така или иначе ще сменям и обективи, проучвам и въпроса за смяна на системата. Още съм на етап събиране на информация, де.  Wink

Едни звездички над Железница. Толкова съжалих, че нямах широк обектив.

_DSC3834 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 565

Ох, да! Написано е... личи си, че съм недоспала...
А просто да наемеш да тестваш преди въобще да купиш?

# 566
  • София
Благодаря за съвета.  bouquet Да, със сигурност ще го направя, преди да дам купищата от хиляди левове.  Grinning

# 567
  • София
... Да, със сигурност ще го направя, преди да дам купищата от хиляди левове.  Grinning

Пак си приготви купищата от хиляди левове, защото за последно даваха под наем срещу депозит равен на стойността на техниката в ново състояние Peace

# 568
Много хубави снимки сте качили всички. coolcool

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 01:53 от plm_79

# 569
  • Сидни
Едно сладурче от мен.
Не съм съгласна за портретите, аз снимам с Никон и си го харесвам много.

Connor's sitter session by elena zhelyazkova, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт